09:34 uur 26-09-2016

Herbalife Nutrition en Special Olympics kondigen fitnesssamenwerking aan ter waarde van $ 1 miljoen

LOS ANGELES–(BUSINESS WIRE)– Herbalife (NYSE: HLF), een wereldwijd voedingsmiddelenconcern, heeft vandaag een samenwerking ter waarde van $ 1 miljoen aangekondigd met Special Olympics om overal ter wereld het fitnessprogramma van de organisatie te ondersteunen, gericht op het verhogen van de lichamelijke gezondheid en het verbeteren van voeding en hydratatie.

Gebruik makend van het wereldwijde team van Herbalife Nutrition van meer dan 300 wetenschappers en 36 doktoren die gespecialiseerd zijn in voeding en sport, zal het bedrijf voedingsexpertise en opleidingsmateriaal inhuren, waaronder video’s en andere materialen voor coaches, atleten, zorgverleners en de bredere Special Olympics gemeenschap.

“Special Olympics gaat over meer dan atletische competitie”, zegt Kyle Washburn, directeur fitness bij Special Olympics.” Wij bieden onze atleten een gemeenschap die ze in sport, gezondheid en de uitbreiding van hun conditie ondersteunt.”

Als onderdeel van de sponsoring zal Dana Ryan, Ph.D., senior manager van Sports Performance and Education binnen Herbalife, deel gaan uitmaken van de Special Olympics Global Fitness Task Force om aanvullende inzichten en expertise in te brengen ter ondersteuning van Special Olympics-atleten, coaches, families en supporters Om te helpen bij het verder verhogen van bewustzijn voor het belang van voeding en het leiden van een gezond en actief leven, zal een aantal Herbalife Nutrition proteïneproducten op bepaalde markten wereldwijd worden voorzien van het Special Olympics-logo. De Global Fitness Task Force is een internationaal comité van fitnessexperts en atleten die samenwerken in het verbeteren van de prestaties van de atleten van Special Olympics en verhogen van de gezondheid door het aanbieden van fitness.

“Onze missie is om voeding naar mensen overal ter wereld te brengen en ondersteuning te bieden aan diegenen die een gezonde, actieve levensstijl willen”, zegt Michael O. Johnson, voorzitter en CEO, Herbalife. “Onze wereldwijde Herbalife-gemeenschap is geïnspireerd door Special Olympics en zijn fantastische atleten en we zijn er trots op dat we kunnen voorzien van bronnen voor voeding en fitness.”

Tijdens de Special Olympics 2015 Summer World Games in Los Angeles, sponsorden leden en medewerkers van Herbalife Nutrition ruimhartig zo’n 10 procent van de Special Olympic-atleten die deelnamen aan de World Games. Aanvullend doneerde Herbalife Nutrition 280.000 voedingsrepen en het gebruik van haar faciliteiten om duizenden atleten, coaches en vrijwilligers te registreren en in te schrijven.

Voor meer informatie over de Special Olympics, World Games, en vrijwilligersmogelijkheden, bezoek www.specialolympics.org/Sponsors/Herbalife.aspx.

Over Herbalife

Herbalife is een mondiaal voedingsbedrijf dat sinds 1980 het leven van mensen verandert met geweldige producten. Onze voeding, gewichtsmanagement, energie- en fitnessproducten en producten voor persoonlijke verzorging zijn exclusief beschikbaar voor en via toegewijde onafhankelijke leden van Herbalife in meer dan 90 landen. Wij zetten ons in om de wereldproblemen van slechte voeding en obesitas te bestrijden door het bieden van producten van hoge kwaliteit, één-op-één coaching met een lid van Herbalife en een gemeenschap die klanten inspireert voor een gezond, actief leven.

Wij ondersteunen de Herbalife Family Foundation (HFF) en de Casa Herbalife -programma’s van deze stichting die helpen bij het leveren van goede voeding aan kinderen in nood. Wij zijn ook sponsor van meer dan 190 atleten van wereldklasse, teams en evenementen overal in de wereld, waaronder Cristiano Ronaldo, de LA Galaxy en kampioenen in veel andere sporten.

Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 8.000 werknemers en de aandelen van het bedrijf worden verhandeld op de New York Stock Exchange (NYSE: HLF) met een netto verkoopcijfer van $ 4,5 miljard in 2015. De Herbalife website bevat een significante hoeveelheid financiële en andere informatie over het bedrijf op ir.Herbalife.com. Het bedrijf moedigt investeerders aan om regelmatig de website te bezoeken, omdat informatie vaak wordt bijgewerkt en er nieuwe informatie wordt toegevoegd. Ga voor meer informatie naar Herbalife.com ofIAmHerbalife.com.

Over Special Olympics

Special Olympics is een wereldwijde beweging die de menselijke geest stimuleert door de transformatieve kracht en het plezier in sport, elke dag weer en overal ter wereld. Wij ondersteunen mensen met leerproblemen om geaccepteerde en gewaardeerde leden van hun gemeenschappen te worden, wat leidt tot een meer respectvolle en betrokken samenleving voor iedereen. Het gebruik van sport als een katalysator en organiseren van evenementen rond gezondheid en educatie geeft Special Olympics de mogelijkheid om inactiviteit, onrecht en intolerantie tegen te gaan. De Special Olympics-beweging is in 1968 opgericht door Eunice Kennedy Shriver, en is uitgegroeid tot meer dan 4,5 miljoen atleten in bijna 170 landen. Met de steun van meer dan 1,4 miljoen coaches en vrijwilligers levert Special Olympics 32 Olympische sporten en meer dan 108.000 spelen en competities per jaar. Bezoek Special Olympics op specialolympics.org/. Maak contact met ons op:  Twitter@specialolympicsfb.com/specialolympicsyoutube.com/specialolympicshq, instagram.com/specialolympics en specialolympicsblog.wordpress.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Herbalife
Jennifer Butler, 213-745 0420
jenb@herbalife.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr