16:19 uur 22-09-2016

MobileMedia Ideas wint rechtszaak tegen Apple

CHEVY CHASE, Maryland.–(BUSINESS WIRE)– MobileMedia Ideas LLC maakt met groot genoegen bekend dat de rechtbank van het district Delaware heeft geoordeeld dat de iPhone 3G, 3GS en 4  inbreuk maken op het patent op gedempte telefoonoproepen (Re 39.231) van MobileMedia Ideas. Het bedrijf krijgt een schadevergoeding van 3 miljoen dollar. De rechtszaak ging niet over de iPhone 4S/5C/5S en 6/6 Plus, waarover de het proces nog loopt. Het bewuste patent is in 1994 ingediend door Sony Corporation, pionier in mobiele technologie en andere consumentelektronica, en maakt nu deel uit van de patentportefeuille waarvoor MobileMedia Ideas licenties verkoopt.

Ceo en president van MobileMedia Larry Horn zei: “We danken de jury voor haar harde werk. Deze zaak had echter vermeden moeten worden door de aankoop van een licentie. Het verdienmodel van MobileMedia Ideas is gebaseerd op redelijke licenties voor een waardevolle portefeuille met belangrijke uitvindingen die veel worden gebruikt voor mobiele telefoons en andere draagbare producten. Apple is nog altijd welkom om bij ons een licentie aan te schaffen en het intellectueel eigendom van anderen te respecteren.”

 

 

MobileMedia Ideas Wins Trial Against Apple

 

CHEVY CHASE, Md.–(BUSINESS WIRE)– MobileMedia Ideas LLC is pleased to announce that the US District Court for the District of Delaware today found MobileMedia Ideas’ “polite-ignore” patent (Re 39,231) for mobile phone call silencing valid and infringed by the iPhone 3G, 3GS and 4 and awarded $3M in damages. The case did not include the iPhone 4S, 5/5C/5S and 6/6 Plus on which there may be further proceedings. The patent was filed in 1994 by Sony Corporation, a pioneer in the development of mobile and other consumer electronics technology, and is now part of the patent portfolio licensed by MobileMedia Ideas.

MobileMedia Ideas President and CEO Larry Horn said, “We thank the jury for its service and hard work. This case could have been avoided by the taking of a license, however. MobileMedia Ideas’ business model is based on offering reasonable licenses to a valuable portfolio of important inventions widely practiced across a broad array of mobile phone and other portable products. We still welcome Apple to respect intellectual property developed by others with the taking of a license.”

MobileMedia Ideas was represented by a team of litigators at Proskauer Rose led by Steve Bauer and Kim Mottley of the Boston office.

MobileMedia Ideas LLC

MobileMedia Ideas offers convenient access on reasonable terms to a portfolio of inventions covering important features widely used in smart phones, mobile phones and other portable devices including personal computers, laptops and tablets. For further information, please refer to www.mobilemediaideas.com.

Contacts

MobileMedia Ideas LLC
Tom O’Reilly, 303-200-1710
Fax: 301-652-9096
toreilly@mobilemediaideas.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr