13:23 uur 20-09-2016

Tweede mondiale forum van de NCD Alliance in december 2017 in Sharjah, VAE

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– De NCD Alliance heeft gisteravond bekendgemaakt dat het tweede mondiale forum van de NCD Alliance van 9 tot 11 december 2017 zal plaatsvinden in Sharjah, Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20160919006346/nl/

Ameera Binkaram with Majed Al Sewidi and Sir George Alleyne (Photo: Business Wire)Ameera Binkaram with Majed Al Sewidi and Sir George Alleyne (Photo: Business Wire)

De bekendmaking werd gedaan tijdens een diner op hoog niveau in de marge van de 71 e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York, met als thema “Looking Ahead to 2018: Continued Momentum on NCDs to Drive Progress”.

Het Forum wordt gehouden onder auspiciën van Hare Hoogheid Sheikha Jawaher bint Mohammed Al Qasimi, vrouw van de Heerser van Sharjah en oprichtster en beschermvrouw van Friends of Cancer Patients (FoCP). Het wordt gezamenlijk georganiseerd door de NCD Alliance en Friends of Cancer Patients in Sharjah, VAE.

Het eerste internationale forum van de NCD Alliance vond plaats in november 2015 in Sharjah, toen maatschappelijke organisaties op het gebied van niet-overdraagbare ziekten uit alle delen van de wereld voor het eerst bijeen kwamen. Dit leidde tot meer kennis en betere vaardigheden op het gebied van belangenbehartiging, nieuwe netwerken en verbanden, en tot de historische Verklaring van Sharjah met betrekking tot niet-overdraagbare ziekten. De regering van Sharjah zet zich sterk in voor de ondersteuning van deze belangrijke gezondheids- en ontwikkelingskwestie.

“Niet-overdraagbare ziekten – zoals hart- en vaatziekten, diabetes, kanker en chronische ademhalingsziekten – zijn verantwoordelijk voor 68% van de sterfgevallen wereldwijd. Ze stellen mensen, hun gezinnen en hun gemeenschappen voor enorme economische problemen, en ondermijnen de economische productiviteit van landen”, aldus Hare Excellentie Ameera Binkaram, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Friends of Cancer Patients.

Jose Luis Castro, voorzitter van de NCD Alliance, verklaarde: “Gelet op het succes van het Forum in 2015 en de behoefte aan voortdurende versterking van nationale en regionale actie op het gebied van niet-overdraagbare ziekten, heeft de NCD Alliance capaciteitsontwikkeling opgenomen in het strategisch plan voor de periode 2016-2020.

Het Forum van 2015 bracht de maatschappelijke organisaties op het gebied van niet-overdraagbare ziekten bijeen op een cruciaal moment – twee maanden nadat wereldleiders de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling hadden aangenomen. “Het volgende Forum vindt plaats op een al even belangrijk tijdstip”, aldus Johana Ralston, CEO van de Wereldhartfederatie en vice-voorzitter van de NCD Alliance. “Het Forum biedt een kans de maatschappelijke organisaties op het gebied van niet-overdraagbare ziekten te mobiliseren voorafgaand aan de bijeenkomst op hoog niveau die de VN in 2018 organiseert over het thema van niet-overdraagbare ziekten. We zullen ons verenigen rond de prioriteiten voor deze volgende belangrijke internationale mijlpaal en werken aan een strategie om ervoor te zorgen dat we een zinvolle uitkomst bereiken voor de preventie en beheersing van niet-overdraagbare ziekten.”

Katie Dain, Executive Director van de NCD Alliance, vulde aan: “We zijn ervan overtuigd dat een actieve en sterke maatschappelijke beweging op het gebied van niet-overdraagbare ziekten, die in staat is haar vier belangrijkste functies – bewustmaking, belangenbehartiging, verantwoording en verbetering van de toegankelijkheid van essentiële diensten – te vervullen, essentieel is voor het versnellen van duurzame vooruitgang op het gebied van niet-overdraagbare ziekten. Het Forum van 2017 biedt ons het noodzakelijke platform om te zorgen dat de maatschappelijke NCD-beweging gefocust en toegerust is om haar hoofdtaken goed uit te voeren en om druk uit te oefenen, zodat we ambitieuze doelen kunnen bereiken en op nationaal vlak vooruitgang kunnen boeken.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

FoCP
Maha Abu Rich, D: +971 6 5544 944
M: +971 50 222 0503
E: m.abourich@nncpr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr