13:24 uur 20-09-2016

Hurricane Electric geeft wereldwijde IP-connectiviteit een nieuwe impuls met nieuw Europees Point of Presence in Luxemburg

BETTEMBOURG, Luxemburg–(BUSINESS WIRE)– Hurricane Electric, ’s werelds grootste IPv6-native internetbackbone, zet de uitbreiding van haar wereldwijde netwerk voort met de opening van een nieuw Point of Presence (PoP) in Luxemburg, gevestigd in het datacenter DC1.1 van LuxConnect, 4 Rue Graham Bell 3235 Bettembourg, Luxemburg. Dit is het eerste PoP van Hurricane Electric in een West-Europees land.

Luxemburg beschikt over een van de meest robuuste economieën in de Europese Unie en heeft een leidende positie veroverd op de markt voor informatie- en communicatietechnologie (ICT) door innovatie op het gebied van eigendom van cloudgegevens, gegevensbeveiliging en regulering van infrastructuurimplementatie. LuxConnect, een vooraanstaande glasvezelbackbone in Luxemburg, heeft meer dan 1000 km glasvezelkabel aangelegd in het hele land om alle commerciële datacenters te voorzien van een redundante verbinding en om een sterk gecoördineerd netwerk te realiseren van diverse routes naar naburige EU-landen. Het voornaamste providerneutrale datacenter van LuxConnect, DC1.1, is voorzien van redundante 2X (N+1) UPS-systemen, 100% duurzame energievoorziening en certificering op meerdere niveaus (niveau 2, 3 en 4).

Dit nieuwste Point of Presence stelt klanten van LuxConnect in de gelegenheid IP-verkeer uit te wisselen met het enorme wereldwijde netwerk van Hurricane Electric. Hurricane Electric beschikt over meer dan 17.000 BGP-sessies met meer dan 5700 verschillende netwerken via meer dan 145 grote knooppunten en duizenden peering-poorten van klanten en particulieren. Het nieuwe PoP in Luxemburg zal daarnaast toegang bieden aan het IPv4- en IPv6-netwerk van het bedrijf via 100GE (100 Gigabit Ethernet), 10GE (10 Gigabit Ethernet) en GigE (1 Gigabit Ethernet) poorten. Als gevolg daarvan zullen zowel nieuwe als bestaande klanten kunnen profiteren van een hogere doorvoersnelheid, minder latentie en een hogere betrouwbaarheid.

“We zijn uiterst verheugd over onze recente toetreding tot de bloeiende West-Europese telecommunicatiemarkt,” aldus Mike Leber, President van Hurricane Electric. “Gelet op de positie van Luxemburg als strategische ICT-hub en centrale toegangspoort tot Europa, was onze uitbreiding naar Luxemburg de logische volgende stap om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar hoogwaardig IP-verkeer tegen betaalbare kosten. Met de lancering van dit nieuwe PoP in de ICT-campus van Bettembourg zal Hurricane Electric haar positie als toonaangevende internationale internetbackbone blijven versterken.”

Over Hurricane Electric
Het in Fremont, Californië gebaseerde bedrijf Hurricane Electric exploiteert een eigen wereldwijd IPv4- en IPv6-netwerk en wordt beschouwd als de grootste IPv6-backbone ter wereld, gemeten naar het aantal aangesloten netwerken. Binnen haar wereldwijde netwerk is Hurricane Electric aangesloten op 145 belangrijke knooppunten. Hurricane Electric wisselt rechtstreeks verkeer uit met meer dan 5700 verschillende netwerken. Hurricane Electric maakt gebruik van een veerkrachtige glasvezeltopologie en beschikt over maar liefst vier redundante trajecten door Noord-Amerika, drie afzonderlijke trajecten tussen de VS en Europa, en ringen in Europa en Azië.

Naast haar enorme wereldwijde netwerk bezit en exploiteert Hurricane Electric twee datacenters in Fremont, Californië, waaronder Fremont 2, de nieuwste faciliteit met een oppervlak van bijna 19.400 vierkante meter. Hurricane Electric biedt IPv4- en IPv6-verkeersoplossingen via dezelfde verbinding op verschillende snelheden, waaronder 10 Gbps en 100 Gbps Ethernet.

Zie http://he.net voor meer informatie over Hurricane Electric.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Milldam Public Relations
Adam Waitkunas, 978-369-0406 (spraak, kantoor)
978-828-8304 (mobiel)
adam.waitkunas@milldampr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr