14:09 uur 19-09-2016

TA Associates kondigt aanzienlijke investering in Radixx International aan

BOSTON–(BUSINESS WIRE)– TA Associates, een vooraanstaande internationale private equity onderneming, heeft vandaag bekendgemaakt een aanzienlijke investering te hebben voltooid in Radixx International, Inc., een toonaangevende leverancier van software voor reisdistributie- en passagiersservicesystemen voor vluchtreserveringen, distributie en merchandising. De financiële aspecten van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Radixx biedt een op de cloud gebaseerd SaaS-passagiersservicesysteem (PSS), opgezet om luchtvaartmaatschappijen te helpen hun winstgevendheid te verhogen en hun productiviteit te optimaliseren door middel van uitbreiding van de distributie van producten en diensten. De productsuite van het bedrijf maakt gebruik van flexibele, moderne technologie waarmee luchtvaartmaatschappijen hun producten kunnen verkopen aan passagiers met een ticket via alle contactpunten – online, via callcenters en op luchthavens – en via meerdere kanalen, waaronder rechtstreeks aan de consument, via reisbureaus en touroperators en via internationale distributiesystemen. De oplossing van Radixx biedt luchtvaartmaatschappijen diverse mogelijkheden, zoals het dynamisch vaststellen van tariefregels en prijzen, voorraaddistributie, aanvullende verkoop op luchthavens, beheer van het inchecken van passagiers en het gebruik van vrijwel alle betaalwijzen in talloze muntsoorten. Het bedrijf beschikt daarnaast over een zelfstandig, op het web gebaseerd frequent flyer-systeem dat is opgezet om luchtvaartmaatschappijen te kunnen voorzien van een effectief vasteklantenprogramma. Radixx verleent diensten aan meer dan 40 klanten in meer dan 20 landen, verspreid over zes continenten. Het hoofdkantoor van Radixx, opgericht in 1993, bevindt zich in Orlando, Florida.

“We geloven dat Radixx zich in een uitstekende positie bevindt op de PSS-markt en beschikt over aanzienlijk momentum, met name in ontwikkelingslanden,” aldus Elizabeth de Saint-Aignan, Principal bij TA Associates die zitting zal nemen in de directieraad van Radixx. “Radixx biedt een modern, flexibel en schaalbaar platform dat kan meegroeien met klanten en voldoet aan de complexe technologiebehoeften van alle luchtvaartmaatschappijen, van kleine budgetmaatschappijen tot grote full-service maatschappijen. Het verheugt ons deze bijzondere investering in Radixx uit te voeren en onze middelen in te zetten om het bedrijf te helpen verder te groeien.”

“We zien de investering door een ervaren bedrijf als TA Associates als een belangrijke mijlpaal in de evolutie van Radixx, niet alleen indicatief voor het succes dat we tot nog toe hebben gehad, maar ook voor de vooruitzichten voor aanzienlijke verdere groei,” aldus Ron Peri, CEO en Chairman van Radixx International, Inc. “We geloven dat onze flexibele en dynamische PSS-oplossing belangrijke concurrentievoordelen biedt in vergelijking met traditionele systemen, en we hebben het volste vertrouwen dat onze oplossing ook in de toekomst uiterst aantrekkelijk zal blijken te zijn voor innovatieve luchtvaartmaatschappijen. We verwelkomen TA als onze eerste institutionele belegger en verheugen ons op een nauwe samenwerking bij het bevorderen van de aanzienlijke groei van Radixx.”

Volgens Technavio zal de wereldwijde markt voor budgetmaatschappijen naar verwachting snel blijven groeien, met een geschat jaarlijks samengesteld groeipercentage (CAGR) van 10,4% van 2015 tot 2019. Voor de regio’s Azië-Oceanië, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, en Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) wordt gedurende deze periode een CAGR voorzien van respectievelijk 20%, 5% en 0,9%. De marktcapaciteit in vliegtuigstoelen zal naar verwachting groeien van 1,496 miljoen stoelen in 2014 naar 2,456 miljoen in 2019.

“De wereldwijde deregulering van de sector en de daarmee gepaard gaande daling in de tarieven zijn cruciaal gebleken voor de snelle groei van het reizen per vliegtuig in ontwikkelde en ontwikkelingslanden, aangezien reizen per vliegtuig hierdoor toegankelijk is geworden voor groepen die historisch ondervertegenwoordigd waren,” aldus Kurt R. Jaggers, Managing Director bij TA Associates die eveneens zal toetreden tot de directieraad van Radixx. “Radixx verleent diensten aan maatschappijen van elke grootte met moderne technologie, waarmee reizen kunnen worden verkocht zowel met als zonder ticket, en die luchtvaartmaatschappijen in staat stellen een winstgevend bedrijfsmodel te implementeren. Gelet op de sterke marktpositie van het bedrijf, zijn we ervan overtuigd dat Radixx zal blijven profiteren van de snelle groei op het gebied van reizen per vliegtuig.”

TA Associates werd van juridisch advies voorzien door Goodwin. Seyfarth Shaw diende als juridisch raadgever van Radixx.

Over Radixx International

Radixx International, Inc., een bedrijf met hoofdkantoor in Orlando, Florida, levert momenteel de vijfde generatie van haar op de cloud gebaseerde passagiersservicesysteem. Het systeem is vanaf het begin opgezet als handelsplatform voor luchtvaartmaatschappijen om van alles en nog wat te verkopen. Radixx International is een toonaangevende leverancier van distributieoplossingen van de volgende generatie voor luchtvaartmaatschappijen. Radixx Air is een compleet enterprise-systeem dat is gericht op de behoeften van hybride, budget- en traditionele luchtvaartmaatschappijen, met inbegrip van ondersteuning voor interlining, codesharing en distributie door middel van GDS’en. Radixx werd opgericht in 1993 en levert thans diensten aan luchtvaartmaatschappijen op zes continenten. De volledig geïntegreerde, op de cloud gebaseerde oplossingen van Radixx ondersteunen de bedrijfsmodellen van alle luchtvaartmaatschappijen. Zie www.radixx.com voor meer informatie.

Over TA Associates

TA Associates is een van de grootste en meest ervaren internationale groeibedrijven op het gebied van private equity. Het bedrijf heeft beleggingen verricht in meer dan 460 ondernemingen van over de hele wereld en heeft $24 miljard aan kapitaal opgehaald. TA Associates beschikt over kantoren in Boston, Menlo Park, Londen, Mumbai en Hongkong, en geeft leiding aan bedrijfsovernames en minderheidsherkapitalisaties van winstgevende groeiondernemingen in de sectoren consument, zakelijke dienstverlening, financiële dienstverlening, gezondheidszorg en technologie. Meer informatie over TA Associates is te vinden op www.ta.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

TA Associates
Marcia O’Carroll, 617-574-6796
mocarroll@ta.com
of
BackBay Communications
Philip Nunes, 617-391-0792
phil.nunes@backbaycommunicati ons.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr