17:16 uur 19-09-2016

Accuride en Gianetti Ruote stellen wielen tentoon op IAA 2016

EVANSVILLE, Ind.–(BUSINESS WIRE)– Accuride Corporation – de toonaangevende leverancier van onderdelen voor de Europese en Noord-Amerikaanse auto-industrie – heeft vandaag aangekondigd dat het haar eigen reeks aluminium wielen en stalen wielen van Gianetti Ruote tentoonstelt op IAA 2016, dat van 22 tot 29 september plaatsvindt in de Duitse stad Hannover. De wielen zijn bedoeld voor Europese fabrikanten van commerciële voertuigen. Het is de eerste keer dat Accuride deelneemt aan IAA, dat dit jaar zijn 66e editie beleeft als belangrijkste internationale beurs voor mobiliteit, transport en logistiek.

President en ceo van Accuride Rick Dauch geeft media uit de branche op 22 september van 13.45 tot 14.15 uur een briefing in de stand van het bedrijf, F18 in hal 13. Hij bespreekt de nieuwste technologische ontwikkelingen van Gianetti Ruote en de plannen voor een uitbreiding van Accurides productaanbod.

 

Accuride and Gianetti Ruote Exhibit European Wheel Solutions at IAA 2016

 

EVANSVILLE, Ind.–(BUSINESS WIRE)– Accuride Corporation (NYSE: ACW) – a leading supplier of components to the European and North American commercial vehicle industries – today announced that it will exhibit a range of Accuride aluminum wheels and Gianetti Ruote steel wheels for Europe’s commercial vehicle industry during IAA 2016 in Hannover, Germany, 22-29 September. This is Accuride’s initial participation in IAA, now in its 66th edition as the world’s leading International Trade Fair for Mobility, Transportation and Logistics.

Accuride President and CEO Rick Dauch will host a briefing for industry press from 13:45 to 14:15 on 22 September at the company’s stand, F18 in Hall 13. He will discuss Gianetti Ruote’s latest technology developments and Accuride’s product offering and expansion plans for the European market.

Accuride’s 2015 majority stake in Italian steel wheel producer Gianetti Ruote S.r.l. established the company as a domestic supplier of steel wheels to Europe’s commercial vehicle industry. IAA 2016 represents Accuride’s initial showcase for European customers of Gianetti Ruote’s latest steel-wheel solutions and Accuride’s aluminum wheels for the European market. Accuride will unveil a new 22.5 x 9.00 Gianetti Ruote steel wheel weighing only 34.2 kilograms and present Gianetti’s wide-base, tube-type and lightweight steel wheel solutions. In addition, it will showcase Gianetti’s concept ultra-lightweight steel wheel for OEM and Aftermarket applications designed to lower vehicle weight and emissions while increasing fuel economy and payload. Accuride will display its high-quality aluminum wheels produced in North America for Europe, including its Accu-Lite®, Accu-Flange® and Accu-Armor® wheels in sizes ranging from 19.5 x 7.5 to 22.5 x 11.75.

About Accuride Corporation

With headquarters in Evansville, Ind., USA, Accuride Corporation is a leading supplier of components to the North American and European commercial vehicle industries. The company’s products include commercial vehicle wheels and wheel-end components and assemblies. The company’s products are marketed under its brand names, which include Accuride®, Accuride Wheel End Solutions™, Gunite® and Gianetti Ruote™. Accuride’s common stock trades on the New York Stock Exchange under the ticker symbol ACW. For more information:www.AccurideCorp.com

About Gianetti Ruote S.r.l.

Headquartered in Ceriano Laghetto near Milan, Italy, Gianetti Ruote is a leading producer of steel wheels for the European commercial vehicle industry. Gianetti has maintained its technology and innovation leadership for over 130 years. Founded in the 1880s, today Gianetti Ruote is a division of the Accuride Wheels business unit of Accuride Corporation, which acquired a majority stake in Gianetti in 2015 from CLN Group of Italy. Gianetti produces high-quality steel wheels 16″ to 24″ in diameter for trucks, buses and trailers. A leading OEM supplier, the company is expanding its presence within the European commercial vehicle industry with trailer manufacturers and Aftermarket tire and wheel distributors. For more information: www.gianettiruote.com

Contacts

Media Relations Contact for Accuride Corporation
Timothy G. Weir, APR, 812-962-5128
Director of Public Affairs, Communications & Marketing
tweir@accuridecorp.com
or
In vestor Relations Contact for Accuride Corporation
Todd Taylor, 812-962-5105
Vice President and Treasurer
ttaylor@accuridecorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr