09:17 uur 12-09-2016

Hibernia Networks en Equinix werken samen aan uitbreiding van Equinix Media Cloud Ecosystem for Entertainment

DUBLIN–(BUSINESS WIRE)– Hibernia Networks, een toonaangevende leverancier van wereldwijde telecommunicatie-oplossingen met hoge snelheid, kondigt vandaag de samenwerking aan met Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), een vooraanstaand wereldwijd interconnectie- en datacenterbedrijf, om het Equinix Media Cloud Ecosystem for Entertainment (EMCEE™) uit te breiden naar datacenters van Equinix in Azië, Europa en Noord-Amerika. Dankzij de uitbreiding kunnen klanten op aanvraag naadloos verbinding leggen met die faciliteiten, waardoor de efficiënte distributie van content mogelijk wordt gemaakt in het EMCEE™ – dit is een robuust ecosysteem van bedrijven, netwerk- en cloudleveranciers van media en entertainment (M&E). Het cloudgebaseerde platform biedt kostenbesparende opslag en distributie van content voor film- en televisiebedrijven, en maakt daarbij gebruik van digitale IT-infrastructuren om te voldoen aan de vraag naar groeiende OTT-toepassingen.

“De lage latentie prestaties en de enorme omvang van de bandbreedtecapaciteit beschikbaar op de mondiale voetafdruk van Hibernia Networks zijn precies wat Equinix nodig heeft voor EMCEE,” aldus Matt George, Senior Manager, Content & Digital Media bij Equinix. “Meer dan ooit dienen media- en entertainmentbedrijven de creatie, opslag en distributie van content efficiënt te beheren door gebruik te maken van netwerkinfrastructuur met hoge snelheid in combinatie met cloudtechnologieën. Dit ecosysteem doet dat met ongekende snelheid en eenvoud van invoering.”

Het glasvezelnetwerk met lage latentie van Hibernia Networks vormt de ruggengraat van EMCEE™, waardoor snelle, onbeperkte verzameling en verspreiding van media-inhoud naar en van de datacenters van Equinix mogelijk zijn, met als gevolg een veerkrachtige, uiterst veilige opslag. Door deze samenwerking kunnen M&E-bedrijven op aanvraag optimaal gebruik maken van ultramoderne data- en videotransmissiediensten tussen Equinix-datacenters en belangrijke studio’s en andere faciliteiten van klanten. Deze datacentergebaseerde oplossing vermindert de kosten van de opslag, het beheer en het transport van content, terwijl tegelijkertijd wordt gezorgd voor flexibiliteit om gegevens 24/7 te zenden, het hele jaar door.

“Dit cloud-ecosysteem is van groot belang voor alle door technologie gedreven bedrijven voor de productie van content,” verklaart Wes Hanemayer, VP Video Services bij Hibernia Networks. “Onze focus is om de volgende generatie videotransporttechnologie die onze klanten voordelen oplevert op de markt te brengen. We zijn enthousiast over deze nieuwe mijlpaal in ons gevestigde partnerschap met Equinix dat gericht is op het beter tegemoet komen aan de veranderende behoeften van M&E-klanten.”

Voor meer informatie over Hibernia’s geavanceerde netwerk en om haar wereldwijde netwerkkaart te bekijken, kunt u terecht op www.hibernianetworks.com.

Over Hibernia Networks:

Hibernia Networks bezit en exploiteert een wereldwijd netwerk ten dienste van meer dan 100 markten en verspreid over 25 landen. Hibernia Networks voorziet klanten van ongeëvenaarde ondersteuning, flexibiliteit en service in een verscheidenheid van industriesegmenten, waaronder financiële markten, webcentrische bedrijven, media en entertainment, en telecomdienstverleners. Het bedrijf voorziet in wereldwijde wholesale connectiviteitsoplossingen van ondernemingsklasse en biedt veilige en verschillende optische transport-, Ethernet- en carrier-grade IP-transit-diensten. Hibernia Networks biedt ook gerichte cloudconnectiviteit, diensten met lage latentie, DTM en HiberniaCDN voor een naadloze levering van content, altijd en overal. Hibernia Express, de transatlantische kabel van Hibernia Networks, levert verbindingen met de laagste latentie die beschikbaar zijn tussen de grote commerciële en financiële centra in Noord-Amerika, Europa en daarbuiten. Het state-of-the-art kabelsysteem heeft in 2015 twee Global Carriers Awards gewonnen – Subsea Project of the Year en  Best Subsea Innovation, evenals de Global Telecom Business Innovation Award van 2016 voor Fixed Infrastructure.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Vragen van de media ivm Hibernia Networks:
Jaymie Scotto & Associates
+1.866.695.3629 toest. 14
pr@jaymiescotto.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr