10:52 uur 30-08-2016

Studie van MagicStay: zakenreizigers en alternatieve accommodatie

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Nu er sprake is van een constante toename in het verhuren van appartementen tussen particulieren voor verblijven op middellange of korte termijn, vroeg MagicStay.com , het platform voor het huren van alternatieve accommodatie voor zakenreizigers, meer dan 600 Europese zakenreizigers naar hun mening over dit nieuwe type accommodatie.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20160830005490/nl/

Infographics - Business travelers and alternative accommodation (Photo: MagicStay)Infographics – Business travelers and alternative accommodation (Photo: MagicStay)

Volgens de studie * heeft 20% van de zakenreizigers al eens gekozen voor alternatieve accommodatie op een van hun reizen, en  42% van de respondenten bevestigde dat ze het hebben overwogen.
Voor de 44,8% die nog nooit een verblijf in een appartement heeft overwogen op hun reis, is de meest genoemde reden simpel:  ze hadden er nog nooit aan gedacht !
Terwijl de kans het grootst is dat Britten al een appartement hebben gehuurd voor een reis of daar ten minste over nagedacht hebben (respectievelijk 23,9% en 49,3%), zijn de Duitsers het minst enthousiast: 47,5% had er nog nooit aan gedacht.

Reizigers zijn blij met deze innovatie:  98,3% van de reizigers die al in dit type accommodatie verbleven hebben, hebben verklaard dat ze tevreden waren.
En ze zijn het allemaal eens over de kwaliteit van collaboratieve accommodatie:  87,5% denkt dat het huren van een appartement hun verblijf aangenamer maakt en  89,8% zegt dat het hen in staat stelt om professionele en persoonlijke reizen te mengen.

Vaak voorgesteld als een oplossing die bovenal goedkoop is, heeft collaborative accommodatie andere voordelen die moeten worden toegelicht voor zakenreizigers. De meest populaire redenen voor de keuze van dit soort verhuur zijn rust en privacy (49,2%),  comfort (45,7%) en de prijs (44,4%).

De nummer één metgezel voor zakenreizigers,  Wi-Fi, wordt essentieel geacht door 83,4%, gevolgd door televisie (60,6%) en een bureau (59,9%). Een volledig uitgeruste keuken, een element dat huurappartementen daadwerkelijk onderscheidt, kwam op de vierde plaats met 45,4%.

Toen de zakenreizigers werd gevraagd wie dit type accommodatie het handigste zou vinden, was het meest voorkomende antwoord “een solo reiziger” (36,5%)28,2% dacht dat het huren van een appartement het meest geschikt was voor het onderbrengen van een groep van medewerkers, en 18,8% vond dat het de beste oplossing was voor zakenreizigers vergezeld door hun familie.

* Studie uitgevoerd door MRC in juni 2016 met een steekproef van 606 Franse, Britse en Duitse zakenreizigers

MagicStay is de eerste boekingssite voor alternatieve accommodatie die geheel gewijd is aan zakenreizigers. Het biedt een selectie van 50.000 plaatsen om te verblijven in 70 zakensteden.

De originele brontaaltekst van deze aankondiging is de officiële, gezaghebbende versie. Vertalingen worden alleen geleverd om u van dienst te zijn, en verwijzingen naar de brontaaltekst, die de enige versie van de tekst is die rechtsgevolgen heeft, moeten worden opgenomen.

Contacts

Perscontact: AB3C
Fabienne Frédal, tel. +33 (0)1 53 30 74 07
fabienne@ab3c.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr