10:52 uur 30-08-2016

Smith & Nephew: bewijsvoering en deskundig oordeel benadrukken klinische en esthetische voordelen van PICO◊ negatieve druk therapie voor eenmalig gebruik in mammoplastiek en oncologische reconstructieve borstchirurgie

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Smith & Nephew (LSE: SN, NYSE: SNN), het wereldwijde medische technologiebedrijf, kondigt vandaag aan hoe hoe de mening van experts van over de hele wereld bijdraagt tot het gebruik van PICO, een nieuwe negatieve druk therapie (negative pressure wound therapy, NPWT) voor eenmalig gebruik bij het vermijden van wondcomplicaties na een operatie. Op een recente bijeenkomst georganiseerd door Smith & Nephew in Parijs kwamen meer dan 160 Europese deskundigen in plastische en onco-plastische chirurgie bijeen om de nieuwste, evidence based best practices rond het gebruik van PICO bij het voorkomen van incisiecomplicaties na borstchirurgie te delen.

Incisiecomplicaties en vertraagde genezing zijn niet ongewoon na borstchirurgie en kunnen de oorzaak zijn van vermijdbare heropnames of langer verblijf in het ziekenhuis, wat gevolgen heeft voor zowel de gezondheidszorg als de patiëntresultaten. Vertraagde genezing is met name een probleem bij post-mastectomie reconstructie. Hierbij is gebleken dat het risico van een chirurgische complicatie vier keer hoger is dan bij niet-oncologische borstchirurgie 1, en dat elk uitstel van adjuvante behandeling zoals radiotherapie vermeden moet worden.

“Een wondcomplicatie voorkomen na een mastectomie of lumpectomie is cruciaal. Zelfs een kleine complicatie kan radiotherapie of chemotherapie vertragen en kan mogelijk ingrijpende gevolgen hebben. Verwachte wondgenezing is om deze reden van vitaal belang, maar ook om te voorkomen dat de patiënt psychisch lijdt als de behandeling wordt uitgesteld,” aldus Jennifer Rusby, Consultant Oncoplastisch Chirurg, Royal Marsden, Londen, VK.

Bij chirurgie voor borstverkleining kwamen andere problemen naar voren met betrekking tot wondbehandeling en postoperatieve behandeling, waaronder de kwaliteit van littekens.. Een multicenter studie 2 met 200 bilaterale borstreductie-patiënten werd voorgesteld, waarbij aanzienlijk minder wondhelingscomplicaties optraden voor PICO in vergelijking tot de standaard behandeling (p = 0,004), en een relatieve vermindering van 38% van chirurgische dehiscentie tot dag 21 (een chirurgische complicatie waarbij de wond open gaat langs de incisielijn), van 52 patiënten (26,4%) naar 32 patiënten (16,2%) (p < 0,001). De studie evalueerde ook de littekenkwaliteit na 42 en 90 dagen na de operatie. PICO toonde significant betere littekenkwaliteit op beide tijdstippen (p < 0,001).

Klinische complicaties, waaronder postoperatieve wondinfecties na een borstoperatie, werden ook geïdentificeerd als significant hoger bij patiënten met een hoog BMI 3, met gevolgen voor zowel de klinische als esthetische resultaten, maar ook voor de middelen van het ziekenhuis wegens heropnames en verdere post-operatieve zorg.

Professor Laurent Lantieri, hoofd van de afdeling Plastische en reconstructieve chirurgie, Europees ziekenhuis Georges Pompidou, Parijs, was de voorzitter van de meeting, en lichtte nader toe:

“Het is zeer belangrijk om een aantal van de meest ervaren en innovatieve chirurgen samen te brengen op bijeenkomsten als deze om ideeën uit eerste hand te delen die je niet kunt krijgen na het lezen van een tijdschriftartikel of na het bijwonen van grote wetenschappelijke conferenties. Het zijn deze interactieve bijeenkomsten die belangrijk zijn voor de toekomst van de opleiding. Als ik jou een idee geef en jij mij een idee geeft, hebben we samen twee ideeën, en door het uitwisselen van deze ideeën kunnen we onze kennis verbeteren en zelfs de toekomstige praktijk vormgeven.”

De Plastic Surgery Expert Meeting georganiseerd door Smith & Nephew is een van een serie van zes bijeenkomsten die in 2016 plaatsvinden, onder andere betrekking hebbende op het gebruik van NPWT binnen verschillende specialiteiten zoals orthopedische, cardiothoracale en vasculaire chirurgie en verloskunde en gynaecologie.

Voor foto’s en videobeelden van de bijeenkomst kunt u terecht op:

http://www.smith-nephew.com/news-and-media/media-releases/news/expert-opinion-highlights-clinical-and-aesthetic-benefits-of-pico/

– einde –

1  Olsen, M. A., Lefta, M., Dietz, J. R., Brandt, K. E., Aft, R., Matthews, R., & Fraser, V. J. 2008. Risk factors for surgical site infection after major breast operation. J Am Coll Surg 2008;207:326–335

2  Galiano R, Djohan R, Shin J, Hudson D, Van der Hulst, Beugels J, Duteille F, Huddleston E, Cockwill J, Megginson S The effects of a single use canister-free Negative Pressure Wound Therapy (NPWT) System* on the prevention of postsurgical wound complications in patients undergoing bilateral breast reduction surgery (First presented at The British Association of Aesthetic Plastic Surgeons (BAAP’s) 30th Annual Scientific Meeting, London, September 2014)

3  Davis, G. B., Peric, M., Chan, L. S., Wong, A. K., & Sener, S. F. 2013. Identifying risk factors for surgical site infections in mastectomy patients using the NSQIP database. The American Journal of Surgery, 2013 205(2) 194–199

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor Smith & Nephew
Rachel Cunningham
02089955832
rachelg@roadcommunications.co.uk

Check out our twitter: @NewsNovumpr