09:46 uur 18-08-2016

Pizza Hut kondigt Master franchise-overeenkomst aan met AmRest Holdings SE in Centraal- en Oost-Europa

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Pizza Hut, een afdeling van Yum! Brands, Inc. (NYSE: YUM) en het grootste pizzarestaurant ter wereld, heeft zijn toewijding aan uitbreiding in Europa versterkt door een ontwikkelingscontract te ondertekenen met AmRest Holdings SE (WSA: EAT) voor Centraal- en Oost-Europa.

AmRest, dat momenteel 80 Pizza Hut-restaurants exploiteert in Polen, Rusland en Tsjechië, heeft een master franchise-overeenkomst ondertekend met Pizza Hut met plannen om in de komende vijf jaar meer dan 300 restaurants te openen. Als een master franchise-onderneming heeft AmRest het recht om Pizza Hut-restaurants te bezitten, ontwikkelen en op zijn beurt franchise-overeenkomsten ervoor af te sluiten in Polen, Tsjechië, Hongarije, Bulgarije, Servië, Kroatië, Slowakije, en Slovenië.

“We zijn enthousiast over het intensiveren van onze samenwerking met AmRest en openen de deur voor snelle ontwikkeling in Centraal- en Oost-Europa,” zei Natalia Barsegiyan, algemeen manager, Pizza Hut Europa. “De expertise van AmRest in de regio als exploitant van Pizza Hut zal ons helpen het merk Pizza Hut te introduceren bij miljoenen consumenten die op dit moment nog geen toegang hebben tot onze producten.”

Pizza Hut heeft momenteel meer dan 700 restaurants in 24 landen in continentaal Europa en meer dan 16.000 restaurants in 102 landen wereldwijd.

Over Pizza Hut

Pizza Hut, een dochteronderneming van Yum! Brands, Inc. (NYSE: YUM), levert meer pizza, pasta en wings dan welk restaurant dan ook ter wereld. Het bedrijf begon 58 jaar geleden in Wichita, Kansas, toen twee broers $ 600 van hun moeder leenden om een pizzeria te beginnen. Wat klein begon is uitgegroeid tot het grootste pizza-bedrijf ter wereld en exploiteert vandaag de dag meer dan 16.000 restaurants in meer dan 100 landen en serveert innovatieve pizza’s, traditionele favorieten zoals de typische Pan Pizza en nog veel meer. Pizza Hut is ook de initiatiefnemer van het BOOK IT!® programma, een langlopend programma voor geletterdheid voor kinderen dat wereldwijd wordt gebruikt in meer dan 630.000 leslokalen.

Ga voor meer informatie naar www.pizzahut.com.com. Volg Pizza Hut op Facebook ( www.facebook.com/PizzaHut), Twitter ( www.twitter.com/pizzahut) en Instagram (www.instagram.com/pizzahut).

OVER YUM! BRANDS

Yum! Brands, Inc., gevestigd in Louisville, Kentucky, heeft meer dan 43.000 restaurants in meer dan 140 landen en gebieden. Yum! staat op plaats 218 van de Fortune 500 lijst van omzet met meer dan $ 13 miljard in 2015 en is een van de Aon Hewitt Top Companies for Leaders in Noord-Amerika. De restaurantmerken van het bedrijf – KFC, Pizza Hut en Taco Bell – zijn internationaal toonaangevend in de voedingscategorieën kip, pizza en Mexicaans voedsel. Wereldwijd opent het Yum! Brands-systeem meer dan zes nieuwe restaurants per dag, wat het bedrijf de marktleider maakt in de internationale retailontwikkeling.

OVER AMREST

Het verhaal van AmRest begon in 1993 met de opening van het eerste Pizza Hut-restaurant in Wrocław en is tegenwoordig de grootste onafhankelijke exploitant van restaurantketens in Centraal- en Oost-Europa. AmRest exploiteert momenteel meer dan 1.000 restaurants in 13 landen met een portfolio van geweldige merken: Pizza Hut, KFC, Burger King, Starbucks, La Tagliatella, Blue Frog en Kabb. Dagelijks leveren meer dan 25.000 medewerkers geweldige smaak en uitzonderlijke service tegen een betaalbare prijs dankzij de WJM-cultuur van het bedrijf.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor Pizza Hut
Doug Terfehr, 972-338-6992
Doug.Terfehr@yum.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr