12:09 uur 18-08-2016

Kroll Ontrack breidt zijn documentreviewdiensten in Europa uit met een nieuw documentreviewcentrum in Duitsland

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Kroll Ontrack, de toonaangevende wereldleider op het gebied van eDiscovery -technologieën en diensten voor bedrijven betrokken bij litigation en onderzoeken, kondigt vandaag de opening van zijn nieuwe faciliteit in Duitsland aan die zich gaat richten op documentreview. Kroll Ontrack voorziet nu in diensten voor documentreview in het Verenigde Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Polen en ook op klantlocaties door heel Europa.

De lancering van de nieuwe documentreviewfaciliteit in Böblingen, Duitsland is een gevolg van de diensten geleverd door Kroll Ontrack in Duitsland in september 2015. Deze diensten bestonden uit het afhandelen van document review projecten voor Duitse klanten in de Londonse faciliteit van Kroll Ontrack. In de Duitse faciliteit biedt Kroll Ontrack momenteel de allernieuwste technologie op het gebied van documentreview en een team van meer dan 40 gespecialiseerde juridische professionals voor het beoordelen van de documenten. Door het gebruik van intelligente Predictive Coding (voorspellende coderingssoftware) en professionele juristen voor documentreview kunnen bedrijven de kosten beperken en zich bij hun juridische zaken aan de wettelijke tijdslimieten houden.

Kroll Ontrack levert al meer dan 11 jaar eDiscovery-diensten in Duitsland en introduceerde in mei 2014 zijn datacenter in Duitsland om aan de groeiende vraag voor lokale eDiscovery-diensten tegemoet te komen en om problemen met dataprivacy en beveiliging aan te pakken. De nieuwe documentreviewdienst en -faciliteit maakt het voor bedrijven en hun juristen mogelijk het proces van documentreview kosteneffectiever te beheren door dit uit te besteden aan Kroll Ontrack in Duitsland.

De experts van Kroll Ontrack kunnen zowel projecten leiden op het kantoor in Böblingen, als op de locatie van advocatenbureaus of bedrijven en ook op het partnerkantoor in Frankfurt. Reviewteams kunnen zowel met elke derde partij reviewplatform werken als met de eigen bekroonde software van Kroll Ontrack, ediscovery.com Review of Relativity. Dit geeft advocatenbureaus en bedrijven de flexibiliteit om op basis van hun projectvereisten een document review platform te kiezen.

Kroll Ontrack biedt al sinds 2014 met succes Relativity aan in de VS met daarin zijn eigen op maat gemaakte, bekroonde technologische verbeteringen inclusief kostenbesparende nearline-technologie. Hiermee krijgen klanten meer controle over hun data en kosten. Dit verbeterde aanbod van Relativity is nu ook in Duitsland verkrijgbaar.

Het Duitse datacentrum van Kroll Ontrack zal alle documentreview projecten kunnen uitvoeren, ongeacht de juridische aard, taal, hoeveelheid van documenten of tijdsperiode. De documentreview juristen zijn zeer gefocust getraind over hoe de technologie van Kroll Ontrack optimaal kan worden benut om zowel de efficientie te verbeteren als kosten te verminderen.

Tim Phillips, Managing Director van Kroll Ontrack International Legal Technologies, zegt: “Volgens de meest recente ontwikkelingen op het gebied van databescherming en privacy, inclusief de annulering van de veiligehavenbeginselen EU-VS, het nieuwe privacyschild, de Algemene Verordening voor Databeveiliging en het besluit van het Verenigd Koninkrijk om de EU te verlaten, wordt het steeds complexer om data over de grenzen te brengen in geval van litigation en onderzoeken. Alle EU-bedrijven moeten zorgvuldig nadenken over de risico´s die het verzenden van data over de grens met zich meebrengt. Het doen van zaken hoeft niet te worden stil gelegd; advocatenbureaus en bedrijven kunnen op de mobiele eDiscovery-oplossing van Kroll Ontrack vertrouwen die samen met zijn datacenter en documentreview faciliteit in Duitsland het verwerken van data kunnen voortzetten en deze op inschikkelijke en kosteneffectieve wijze kunnen overbrengen. Wij hebben altijd ingespeeld op de databeschermingsbehoefte van onze klanten bij hun overweging van wetten en voorschriften.

Het uitbesteden van juridische processen is in Duitsland snel gegroeid. Dit komt omdat veel advocatenbureaus en bedrijven de voordelen ervan inzien om in zee te gaan met een betrouwbare partner voor het beheer van documentreviews bij interne onderzoeken, litigation of antwoorden op regulerende aanvragen. Ze kunnen hun eDiscovery- en documentreviewwerk aan Kroll Ontrack toevertrouwen op ons kantoor of op een locatie van hun keuze, zonder dat ze hun data over de grens hoeven te sturen.

Volgens Helmut Sauro, Senior Consultant bij Kroll Ontrack in Duitsland, “We bieden al geruime tijd een zeer succesvolle documentenreviewdienst aan in Duitsland en breiden deze capaciteit nu uit om aan de verzoeken van onze klanten tegemoet te komen. Bedrijven en hun advocatenbureaus hebben efficiëntere manieren nodig om grote hoeveelheden documenten te beoordelen. Onze juridisch gekwalificeerde reviewers kunnen hun juridische ervaring en expertise met gebruik van onze documentreview platforms aanwenden om effectieve resultaten te boeken. Door in zee te gaan met een betrouwbaar, internationaal merk als Kroll Ontrack kunnen advocatenbureaus en hun klanten vertrouwen op documentreviewdiensten van hoge kwaliteit die de noodzakelijke resultaten voor een fractie van de kosten op tafel krijgen. Ze kunnen ook profiteren van onze consultancy en de geavanceerde reviewdiensten om het meeste uit onze reviewsoftware te halen.”

De introductie van het nieuwe centrum voor documentreview in Duitsland is onderdeel van de strategie van Kroll Ontrack om toegang te bieden tot hun krachtige technologie en lokale expertise waar en wanneer de klanten die ook maar nodig hebben.

Kroll Ontrack is aan de behoefte van klanten om gegevens te analyseren zonder deze over de grenzen te brengen tegemoet gekomen. Dit doen ze door ontwikkeling van een eigen onsite-platform, dat de klant de mogelijkheid biedt eDiscovery en het beoordelen van documenten op hun eigen locatie uit te voeren.

Kroll Ontrack heeft momenteel moderne en geavanceerde datacentra over de hele wereld; in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Japan, Duitsland en Frankrijk en beheert meer dan 20 petabyte actieve dataopslag namens zijn klanten.

Voor meer informatie over Kroll Ontrack en zijn producten en diensten ga naar www.ediscovery.com

Over Kroll Ontrack Inc.

Kroll Ontrack levert technologisch aangestuurde diensten en software om rechtspersonen, bedrijven, overheidsinstellingen en consumenten te helpen gegevens efficiënter en kosteneffectiever te beheren, herstellen, doorzoeken, analyseren en produceren. Naast zijn bekroonde softwarepakket biedt Kroll Ontrack dataherstel, datavernietiging, elektronische opsporing en documentreviewdiensten aan. Ga voor meer informatie over Kroll Ontrack en zijn diensten naar: http://www.ediscovery.com en volg @KrollOntrackEU op Twitter.

Contacts

Perscontacten:
Citigate Dewe Rogerson:

Charlotte Pascal/Judith Massey/Emma Castle
Tel: +44 20 7282 1021 / 2987 / 2993
E-mail: charlotte.pascal@citigate.co.uk / judith.massey@citigatedr.co.uk / emma.castle@citigatedr.co.uk

Check out our twitter: @NewsNovumpr