09:33 uur 11-08-2016

Evidera gaat samen met PPD, met als resultaat de wereldwijde marktleider in real-world research

WILMINGTON, N.C.–(BUSINESS WIRE)– Pharmaceutical Product Development, LLC ( PPD), een vooraanstaande wereldwijde contractresearchorganisatie (contract research organization, CRO), heeft vandaag bekendgemaakt dat zij een overeenkomst hebben gesloten voor de aankoop van Evidera, een vooraanstaand leverancier van op bewijs gebaseerde oplossingen om de effectiviteit in de echte wereld en de waarde van biofarmacologische producten aan te tonen.

De aankoop zal de peri- en post-goedkeuringsmogelijkheden van PPD verder versterken en zo het leiderschap van het bedrijf in de branche verstevigen in alle fasen van de productontwikkeling. De combinatie van deze twee organisaties die de beste zijn in hun categorie, zal farmaceutische en biotechnologiebedrijven naadloos toegang verschaffen tot de expertise van PPD en Evidera om de productwaarde in settings in de echte wereld versneld aan te tonen.

Evidera wordt een volledig dochter van PPD en zal peri- en post-goedkeuringsonderzoeken, gezondheidseconomie, uitkomstenonderzoek, epidemiologie- en markttoegangsadvies bieden. Evidera zal wereldwijde diensten die de echte wereld betreffen leveren die aan de hoogste standaarden van wetenschap, kwaliteit en klantgerichte service zullen blijven voldoen en zo PPD’s veelomvattende end-to-end klinische ontwikkelings- en laboratoriumdiensten op een hoger plan brengen. De toevoeging van Evidera’s expertise en mogelijkheden zal het bestaande aanbod van PPD versterken, waardoor geïntegreerde oplossingen, een mondiale schaal en een veelomvattend bereik worden geboden om de groeiende vraag naar bewijs van regelgevers, financiers en agentschappen voor gezondheidstechnologiebeoordeling aan te pakken.

“Onze aankoop van Evidera laat PPD’s inzet zien op het gebied van strategische investeringen die onze klanten in staat stellen de ontwikkeling van bewijs uit de echte wereld te bevorderen om efficiënter levensveranderende therapieën te bieden die de gezondheid verbeteren,” aldus David Simmons, chairman en CEO van PPD. “Wij zetten ons in om onze klanten een superieure integratie van wetenschappelijke kennis, technologie en levering van hoge kwaliteit te bieden om de productiviteit van hun R&D-investeringen te maximaliseren en de toegang van de patiënt tot levensveranderende therapieën te versnellen.”

Jon Williams, die Evidera zal blijven leiden, zei, “Deze aankoop brengt twee leiders in hun respectievelijke sectoren bij elkaar. PPD’s ongeëvenaarde reputatie op het gebied van kwaliteit maakt hen een ideale match voor Evidera, en het samengaan met PPD breidt onze wereldwijde voetafdruk en operationele capaciteiten uit. De combinatie van Evidera en PPD zal klanten een naadloos en onovertroffen set oplossingen bieden in de gehele productlevenscyclus.”

Geleid door een ervaren team in de industrie, werd Evidera in 2013 opgericht als een marktleidend onafhankelijk bedrijf onder het eigenaarschap van Symphony Technology Group (STG) volgend op de aankoop van al lang bestaande gezondheidseconomie-, uitkomstenonderzoek-, markttoegang-, epidemiologie- en gegevensanalysepraktijken.

“Wij geloven dat PPD een uitstekende fit is voor Evidera,” aldus J.T. Treadwell, managing director bij STG. “Beide teams hebben een reputatie voor uitmuntendheid en leiderschap in de branche en wij wensen het Evidera-team blijvend succes in de volgende fase van hun ontwikkelingstraject.”

In de loop van de jaren heeft Evidera gewerkt met alle top-biofarmabedrijven en het bedrijf is de voorkeursaanbieder voor de meeste van de top-50-bedrijven. Wetenschappers en adviseurs van Evidera hebben meer dan 2200 peer-reviewed artikelen gepubliceerd en zijn met meer dan 1100 onderzoeken actief op alle belangrijke therapeutische gebieden. Evidera zal de kantoorlocaties in Noord-Amerika en Europa blijven gebruiken en hun expertsnetwerk uitbreiden in belangrijke markten over de gehele wereld.

PPD’s aankoop van Evidera is afhankelijk van bepaalde afsluitvoorwaarden, waaronder U.S. anti-trust clearance, en verwacht wordt dat de koop in het derde kwartaal van 2016 wordt gesloten.

Over PPD

PPD is een vooraanstaande wereldwijde contractresearchorganisatie die veelomvattende, geïntegreerde geneesmiddelontwikkelings-, laboratorium en levenscyclusmanagementdiensten biedt. Onze klanten en partners omvatten farmaceutische, biotechnologie-, medische apparatuur-, academische en overheids organisaties. Met wereldwijd kantoren in 46 landen en meer dan 16.000 professionals maakt PPD gebruik van innovatieve technologieën, therapeutische expertise en een duidelijk commitment aan kwaliteit om klanten en partners te helpen de kosten en de tijdcurve van productontwikkeling om te buigen om levensveranderende therapieën te leveren die de gezondheid verbeteren. Ga voor meer informatie naar www.ppdi.com.

Over Evidera

Evidera behoort tot de marktleiders op het gebied van het genereren en communiceren van bewijs van productwaarde om te informeren aangaande beslissingen in het gezondheidszorgsysteem. De experts van Evidera hebben meer dan 30 jaar gezondheidszorgeconomiediensten, resultatenonderzoek, marktonderzoek, gegevensanalyse- en epidemiologiediensten geboden aan organisaties in de levenswetenschappen. Ga voor meer informatie naar www.evidera.com.

Over de Symphony Technology Group

Symphony Technology Group (STG) is een strategische niet-beursgenoteerde onderneming met de missie te investeren in en bouwen van grote technologie- en dienstenbedrijven. Naast kapitaal biedt STG transformatie-expertise om hun bedrijven in staat te stellen hun klanten maximale waarde te leveren, groei te sturen door innovatie, het beste talent vast te houden en aan te trekken en bedrijfsprestaties te bereiken die de beste in hun categorie zijn. STG’s huidige portefeuille bestaat uit 19 wereldwijde bedrijven. Ga voor meer informatie naarwww.symphonytg.com.

Toekomstgerichte verklaring PPD

Op de historische informatie na zijn alle verklaringen, verwachtingen en aannames, waaronder verklaringen, verwachtingen en aannames over de aankoop van Evidera die in dit persbericht zijn opgenomen, toekomstgerichte verklaringen die een aantal risico’s en onzekerheden inhouden. Hoewel PPD probeert nauwkeurig te zijn bij het opstellen van deze toekomstgerichte verklaringen is het mogelijk dat toekomstige omstandigheden verschillen van de aannames waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd en die ertoe kunnen leiden dat daadwerkelijke resultaten aanzienlijk verschillen van de toekomstgerichte verklaringen. Andere belangrijke factoren die er voor kunnen zorgen dat toekomstige resultaten aanzienlijk verschillen zijn onder meer: risico’s in verband met aankopen en investeringen; risico’s in verband met en afhankelijk van strategische relaties; de mogelijkheid om belangrijk personeel aan te trekken, te integreren, vast te houden en te trainen; concurrentie in de outsourcing-industrie; snelle technologische vooruitgang die onze diensten of capaciteiten minder concurrerend maakt; PPD’s vermogen nieuwe klanten binnen te halen; algehele wereldwijde economische omstandigheden; economische omstandigheden, uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling en trends op het gebied van outsourcing in de farmaceutische, biotechnologie- en overheidsgefinancierde sectoren; veranderingen in de regelgeving inzake het geneesmiddelontwikkelingsproces; consolidatie in de farmaceutische en biotechnologie-industrie; verlies van, oponthoud bij of wijziging van grote contracten; hoger dan verwacht aantal annuleringen; het percentage van omzetting van achterstand in opbrengst; actuele bedrijfsprestatie; naleving van geneesmiddelontwikkelingsregelgeving; en het vermogen om verkoop-, algemene en administratieve-uitgaven te beheersen. PPD aanvaardt geen verplichting en verwerpt uitdrukkelijk de verplichting om deze toekomstgerichte verklaringen in de toekomst te actualiseren, behalve als dat vereist wordt door van toepassing zijnde wetgeving. Men moet niet vertrouwen op deze toekomstgerichte verklaringen als vertegenwoordiging van beoordelingen of gezichtspunten van PPD op data volgend op de datum van dit bericht.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

PPD Media:
Ned Glascock
+1 910 558 8760
ned.glascock@ppdi.com
of
PPD-inv esteerders:
Nate Speicher
+1 910 558 6783
nate.speicher@ppdi.com
of
Media Evidera:
Peter Marangos
+1 240 235 2514
peter.marangos@evidera.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr