21:00 uur 03-08-2016

SIA verwerft Unicredits eMoney-verwerkingsactiviteiten in Italië, Duitsland en Oostenrijk

MILAN–(BUSINESS WIRE)– Unicredit Business Integrated Solutions (UBIS),  een onderdeel van de Unicredit Group, en SIA hebben vandaag een overeenkomst gesloten voor de verkoop van de verwerkingsactiviteiten van ongeveer 13,5 miljoen betaalkaarten en het beheer van 206.000 verkoopterminals en 12.000 geldautomaten in Italië, Duitsland en Oostenrijk aan SIA voor 500 miljoen euro.

UBIS en SIA tekenden ook een tienjarig outsourcing contract voor de levering van verwerkingsdiensten voor transacties gemaakt met betaalkaarten, credit cards en prepaid kaarten en voor het beheer van verkoopterminals en betaalautomaten.

Voor SIA vertegenwoordigt deze aankoop het vervolg van de ingezette weg van groei: dankzij deze operatie groeit de omzet met meer dan 20% (pro-forma-cijfers over 2015).

 

SIA Acquires Unicredit’s eMoney Processing Activities for Italy, Germany and Austria

 

MILAN–(BUSINESS WIRE)– Unicredit Business Integrated Solutions (UBIS), a company in the Unicredit Group, and SIA today signed an agreement for the sale to the latter – for the sum of €500 million – of the processing activities of around 13.5 million payment cards and themanagement of 206,000 POS terminals and 12,000 ATMs in Italy, Germany and Austria.

UBIS also signed with SIA a ten-year outsourcing contract for the supply of processing services for transactions made using debit, credit and prepaid cards, and for the management of POS and ATM terminals.

For SIA this acquisition represents the continuation along the path of growth: thanks to this operation, revenues increase by over 20% (2015 pro-forma figures).

This acquisition allows SIA to strengthen further its competitive positioning at domestic and international level, especially in Germany and Austria – two of the main target markets in the 2016-2018 Business Plan – to increase the volumes of the payments managed on our technology platforms and thus achieve greater economies of scale” – commented Massimo Arrighetti, CEO of SIA.

Thanks to this agreement, in the e-money sector, SIA’s pro-forma 2015 figures indicate an increase in card payment transactions from around 4 billion to over 5 billion.

SIA called upon the assistance of Studio Chiomenti as legal consultant, Studio Tremonti for the fiscal aspects and Ernst & Young as financial advisor.

Contacts

SIA
Filippo Fantasia / Valentina Piana, Tel. +39 02.6084.2833/2334
pressoffice@sia.eu

Check out our twitter: @NewsNovumpr