09:36 uur 03-08-2016

Calvin Klein, Inc. kondigt de benoeming aan van Raf Simons als Chief Creative Officer van het merk

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Calvin Klein, Inc., een volledige dochteronderneming van PVH Corp. (NYSE:PVH), heeft vandaag bekendgemaakt dat Raf Simons met onmiddellijke ingang benoemd is tot Chief Creative Officer van het merk.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20160802006937/nl/

Raf Simons Announced as Chief Creative Officer of Calvin KleinRaf Simons Announced as Chief Creative Officer of Calvin Klein

Dhr. Simons zal wereldwijd de creatieve strategie leiden van het merk Calvin Klein, verspreid over de merken Calvin Klein Collection, Calvin Klein Platinum, Calvin Klein, Calvin Klein Jeans, Calvin Klein Underwear en Calvin Klein Home . Als onderdeel van zijn functie als Chief Creative Officer zal dhr. Simons toezien op alle aspecten van Design, Global Marketing & Communications, en Visual Creative Services. De eerste collecties van dhr. Simons zullen hun debuut maken in het najaarsseizoen van 2017.

De benoeming van dhr. Simons als Chief Creative Officer markeert de implementatie van de nieuwe wereldwijde creatieve strategie van Calvin Klein die werd aangekondigd in april 2016, om alle Calvin Klein merken onder één creatieve visie te verenigen. De strategie komt als onderdeel van een wereldwijde ontwikkeling van het Calvin Klein merk, die begon met de herovering van de activiteiten van Calvin Klein Jeans en Calvin Klein Underwear in 2013. Naarmate Calvin Klein verder wordt uitgebouwd tot een merk met wereldwijde retailverkopen van $ 10 miljard, is het de bedoeling van dit nieuwe leiderschap om de premium positionering van het merk internationaal nog verder te versterken en de weg vrij te maken voor toekomstige wereldwijde groei op de lange termijn.

“De komst van Raf Simons als Chief Creative Officer betekent een ingrijpend nieuw hoofdstuk voor Calvin Klein,” aldus Steve Shiffman, CEO van Calvin Klein, Inc. “Niet sinds dhr. Klein zelf nog bij het bedrijf was, is het onder leiding geweest van een creatieve visionair. Ik ben ervan overtuigd dat dit besluit het merk Calvin Klein verder vooruit zal helpen en een aanzienlijke impact op de toekomst van het bedrijf zal hebben. De uitzonderlijke bijdragen van Raf hebben vormgegeven aan de modewereld en deze gemoderniseerd zoals we vandaag de dag kunnen zien, en onder zijn leiding zal Calvin Klein haar positie als toonaangevend wereldwijd lifestyle-merk verder verstevigen.”

Als onderdeel van de creatieve strategie voor de kledings- en accessoiresactiviteiten heeft Calvin Klein ook het inhuren aangekondigd van Pieter Mulier als Creative Director, die rechtstreeks rapporteert aan dhr. Simons. Dhr. Mulier zal verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van de creatieve en ontwerpvisie van dhr. Simons voor heren- en dameskleding, evenals de overbruggende en betere kledinglijnen en -accessoires. Hij zal ook het beheer op zich nemen van alle designteams voor heren en dames binnen het merk Calvin Klein, onder het leiderschap van dhr. Simons.

Calvin Klein, Inc., een volledige dochteronderneming van PVH Corp. (NYSE: PVH) is een van de toonaangevende fashion design en marketing studio’s in de wereld. Het ontwerpt en verkoopt designer collectie kleding voor dames en heren en een reeks andere producten die worden vervaardigd en op de markt gebracht door middel van een uitgebreid wereldwijd netwerk van licentie- en andere overeenkomsten. Productlijnen onder de verschillende Calvin Klein merken zijn onder andere jurken en pakken voor dames, kledingaccessoires en op maat gemaakte kleding voor heren, sportkleding en bridge en collectie kleding voor heren en dames, golfkleding, jeans kleding, ondergoed, parfums, brillen, prestatiekleding voor dames, panty’s, sokken, schoeisel, badmode, sieraden, horloges, bovenkleding, handtassen, kleine lederwaren en woninginrichting (inclusief meubilair). Voor meer informatie kunt u terecht op calvinklein.com.

Met een geschiedenis die meer dan 130 jaar teruggaat, blinkt PVH Corp. uit in het laten groeien van merken en bedrijven met een rijk Amerikaans erfgoed en is het daarmee een van de grootste kledingbedrijven ter wereld geworden. We hebben meer dan 30.000 medewerkers die actief zijn in meer dan 40 landen, met een omzet van meer dan $ 8 miljard in 2015. Wij zijn de eigenaar van de iconische merken Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Van Heusen, IZOD, ARROW, Speedo*, Warner’s en  Olga en verkopen een verscheidenheid van goederen onder deze en andere nationaal en internationaal bekende merken die we in beheer of gelicentieerd hebben.

*Het merk Speedo is tot in het oneindige gelicentieerd voor Noord-Amerika en het Caribisch gebied van Speedo International, Ltd.

SAFE HARBOR-VERKLARING ONDER DE PRIVATE SECURITIES LITIGATION REFORM ACT VAN  1995: Toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht, waaronder, zonder beperking, verklaringen met betrekking tot de toekomstige plannen, strategieën, doelstellingen, verwachtingen en intenties van PVH Corp. en haar dochterondernemingen (gezamenlijk ‘PVH’) worden gedaan op grond van de veilige haven bepalingen van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Investeerders worden gewaarschuwd dat dergelijke toekomstgerichte verklaringen inherent onderworpen zijn aan risico’s en onzekerheden, waarvan vele niet nauwkeurig kunnen worden voorspeld en waarvan sommige wellicht niet verwacht worden, waaronder (i) PVH’s plannen, strategieën, doelstellingen, verwachtingen en intenties die naar eigen oordeel van PVH op elk gewenst moment onderhevig zijn aan veranderingen; en (ii) andere risico’s en onzekerheden die van tijd tot tijd vermeld worden in de deponeringen van PVH bij de Securities and Exchange Commission.

Het bedrijf heeft geen enkele verplichting om publiekelijk enige toekomstgerichte verklaring bij te werken, of deze nu het gevolg is van de ontvangst van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

TEKSTEIGENAAR: Calvin Klein

BEELDEIGENAAR: © Willy Vanderperre

SOCIAL MEDIA: facebook.com/calvinklein; calvinklein.tumblr.com; google.com/+calvinklein;
youtube.com/calvinklein; twitter.com/calvinklein; instagram.com/calvinklein;
pinterest.com/calvinklein
snapchat: calvinklein
show yours. #mycalvins
brand handle: @calvinklein

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

CALVIN KLEIN, INC.
Global Communications Office
Rod Manley, 212-292-9795
EVP, Global Communications
rodmanley@ck.com
of
Alexandra Wagner, 212-292-9794
VP, Corporate Communications
alexandrawagner@ck.com
of
EMEA Communications Office
Denise Zamarioni, +39 02 550 50 510
SVP Public Relations – EMEA
denisezamarioni@ck.com
of
PR CONSULTING
Pierre Rougier
pierre@prconsulting.net

Check out our twitter: @NewsNovumpr