09:22 uur 25-07-2016

Jaunt breidt uit in Europa met de opening van een kantoor in Amsterdam

PALO ALTO, Californië–(BUSINESS WIRE)– Jaunt Inc., toonaangevend producent en uitgever van meeslepende cinematografische virtual reality-ervaringen heeft vandaag de opening van een ontwerp- en ontwikkelingslocatie in Amsterdam bekend gemaakt, waarmee het de aanwezigheid van het bedrijf in Europa verder versterkt. Het nieuwe kantoor zal Jaunt toegang geven tot de hoogopgeleiden en gevarieerde ontwikkelgemeenschap in de regio.

“Nederland is een ideale locatie voor de ondersteuning van onze uitgebreide ontwikkelactiviteiten”, zegt Arthur van Hoff, mede-oprichter en interim CEO van Jaunt. “Als echte internationale stad is Amsterdam de ontmoetingsplaats van ontwerpers en ontwikkelaars die de bekend staan vanwege het feit dat ze de grenzen van de technologie steeds weer opschuiven. We zoeken naar enthousiaste VR-specialisten – met sterke programmeerkennis, die graag deel willen uitmaken van de beweging die de toekomst van VR en AR uitstippelt – om het team van Jaunt te versterken.”

“StartupDelta juicht het besluit van Jaunt om te investeren in Nederland toe”, zegt Constantijn van Oranje, speciale gezant van StartupDelta. “De aanwezigheid hier, als leidend producent van meeslepende VR-ervaringen, zal een stimulans zijn voor het innovatieve technische ecosysteem van Amsterdam. In ruil daarvoor zal Jaunt de voordelen ervaren van een groot aanbod van creatieve geesten en hoogwaardige software-ontwerpers en VR-ontwikkelaars, evenals een markt die graag experimenteert en nieuwe vormen van content en diensten adopteert.”

De Amsterdamse vestiging van Jaunt, onder leiding van Michiel Frackers, is te vinden in het centrum van de stad, in een voormalige militaire basis dat wordt omgetoverd tot technologisch en creatief centrum. Jaunt vraagt momenteel ontwerpers en ontwikkelaars voor mobiel, Unity en web die willen werken in de vestiging in Amsterdam. Voor meer informatie over actuele vacatures, bezoek https://www.jauntvr.com/careers/.

Met een bestaande Europese vestiging in Londen, geleid door General Manager (EMEA) Dominic Collins, en de recente aankondiging van een Chinese vestiging in Shanghai, gaat Jaunt verder met de realisatie van een wereldwijde aanwezigheid om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar premium VR-content op wereldwijd niveau.

Over Jaunt

Jaunt is een leider op het gebied van het creatief verhalen vertellen via virtual reality-films. Jaunt werd opgericht in 2013 en is een toonaangevende ontwikkelaar van de hardware, software, tools en applicaties die virtual reality-films mogelijk maken en de kracht van virtual reality in de handen kunnen plaatsen van de beste hedendaagse bedenkers van content. Jaunt werkt met toonaangevende creatievelingen – van merken tot kunstenaars en filmmakers – om moderne content toegankelijk te maken op alle apparaten en platforms. De hoofdvestiging zit in Palo Alto, Californië en het bedrijf is ook aanwezig in Los Angeles, CA via de studio-afdeling, Jaunt Studios; een Europees kantoor in Londen; en een ontwerp- en ontwikkellocatie in Amsterdam. In 2016 opende Jaunt een Chinese vestiging in Shanghai, een VR-bedrijf in samenwerking met Shanghai Media Group (SMG) en China Media Capital (CMC). Als geheel produceert Jaunt aangepaste en originele VR-content voor wereldwijde doelgroepen.

Tot Jaunts investeerders behoren onder andere The Walt Disney Company, Evolution Media Partners, China Media Capital, Highland Capital Partners, Google Ventures, Redpoint Ventures, Axel Springer, ProSiebenSat.1 SE, The Madison Square Garden Company, Peter Gotcher, Blake Krikorian en Sky (corporate.sky.com). Ervaar meer op www.jauntvr.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20160724005029/nl/

Contacts

Double Forte voor Jaunt
Michelle Curran, +1 415-500-0603
Jaunt_DF@double-forte.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr