11:15 uur 14-07-2016

Hannover Marketing & Tourismus GmbH – Ahoi Maschseefest 2016: stap in voor een reis rond de wereld!

HANNOVER, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Vakantiegevoel in de city, maritieme flair midden in de stad. Van 27 juli tot en met 14 augustus biedt het 31e Maschseefest een internationaal vakantiepodium rondom Hannovers eigen meer. Negentien dagen lang hebben bezoekers van het grootste volksfeest van Noord-Duitsland de kans om een culinaire en artistieke zeiltocht rond de wereld te maken.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20160714005431/nl/

Maschseefest Hannover - vakantiegevoel en maritieme flair midden in de stad (Copyright : HMTG / Mich ... Maschseefest Hannover – vakantiegevoel en maritieme flair midden in de stad (Copyright : HMTG / Michael Thomas).

U kunt koers zetten naar de culinaire hoogtepunten van het internationale gastronomieconcept, de gratis concerthighlights in de openlucht, spannende activiteiten op het water en een meeslepend kinder- en kleinkunstprogramma. De hoogste mobiele uitkijktoren van Europa, de Maschsee Skyliner, zorgt met zijn 81 meter bovendien voor een prachtig uitzicht over de Maschsee en de bezienswaardigheden van de Nedersaksische deelstaathoofdstad. Nieuwe perspectieven gegarandeerd!

Want daarvan heeft Hannover er de nodige te bieden, en de stad inspireert bezoekers behalve met het klassieke Maschseefest met tips van insiders, stedelijke sfeer, sightseeing en natuurbelevenissen. Een beachclub met 360° panoramazicht over de daken van de oude stad, stadsdeelpleinen met toffe cafés, bars, legendarische clubs, de Nanas in de stad, de ijsbeer in Yukon Bay in de Erlebnis-Zoo Hannover (avonturenzoo) – dit en nog veel meer grootse, kleurrijke taferelen nodigen vooral jonge stedentoeristen uit tot een bezoek aan de vakantiestreek Hannover. Alle tips zijn te vinden in de pocketgids ‘ Hannover ronduit uniek’.

Hannovers hippe wijken:In het levendige centrum van de Nedersaksische hoofdstad ontmoet je elkaar bij de historische Kröpcke-klok om te shoppen of ‘unterm Schwanz’ (Onder de staart), het ruiterstandbeeld voor het centrale station. In het kleurrijke, bruisende en alternatieve stadsdeel Linden vindt het leven buiten plaats: levenskunstenaars toveren de straat om tot een een soort huiskamer. In de Nordstadt vlak achter de universiteit zorgen vele studenten voor ongestoorde ontspanning. In de oude wijk List zijn dan weer chique boetieks en wijnlokalen te vinden, en tenslotte de Südstadt die scoort met haar mooie stadsdeelpleinen en natuurlijk de Maschsee, toneel voor het grote volksfeest.

Ook dit jaar is het Maschseefest weer startklaar voor een culinaire wereldreis door allerlei verschillende landen. Onder het motto ‘Ahoi Maschseefest 2016: stap in voor een reis rond de wereld!’ worden de keukens van het Verre Oosten, Italië, Mexico, Spanje, Duitsland en de Cariben aangedaan. De gastronomen zijn blij om hun passagiers aan boord van het Mascheefest te mogen begroeten met typisch nationale gerechten, exotische drankjes en lekkere cocktails.

Na deze culinaire tocht om de wereld is het tijd voor een muzikale wereldreis! Een grote variëteit van concerthighlights staat op het programma, met acts uit landen overal op aarde: op deMaschsee Bühne zorgen onder andere Radio Tropical, Son del Nene en Juliano Rossi voor vakantiestemming. Bij de Temple Bar is het Ierse levensgevoel thuis, met bands als The Keltics en The Irish Bastards. Het Löwenbastion presenteert behalve het alom geliefde Lotto King Karl ook lokale grootheden, zoals de band Terry Hoax, en vele andere muzikale hoogtepunten. Countryster Gunter Gabriel en eersteklas coverbands als Mariuzz en Grönland brengen daarnaast sfeer bij de Maschseequelle.

“We verheugen ons op een mooi Maschseefest 2016 met vele gasten en bezoekers uit de regio Hannover en ver daarbuiten. De ontspannen vakantiesfeer, de culinaire en muzikale reis om de wereld en de talrijke attracties rondom de Maschsee zullen het feest opnieuw tot een absolute topper maken,” aldus Hans Christian Nolte, directeur van Hannover Veranstaltungs GmbH (HVG), dat het feest organiseert.

Voor iedereen die het Maschseefest wil combineren met een reisje naar Hannover, heeft Hannover Marketing und Tourismus GmbH (HMTG) een passend avonturenpakket en een voordelige groepsspecial samengesteld.

Meer informatie vindt u hier.

Bezoekers kunnen op www.hannover.de/maschseefest/tischreservierung online hun persoonlijke tafel in hun favoriete etablissement reserveren.

Meer informatie over het programma is te vinden op www.visit-hannover.com/en/Maschsee-Lake-Festival.

Foto’s voor redactioneel gebruik vindt u op www.hannover.de/maschseefest/presse

Het Maschseefest is op Facebook te vinden op www.facebook.com/hannovermaschseefest.

Ondertiteling: Maschseefest Hannover – vakantiegevoel en maritieme flair midden in de stad (Copyright : HMTG / Michael Thomas).

Contacts

Hannover Marketing & Tourismus GmbH
Maike Scheunemann & Ricarda Schnieder
Telefoon: +49 511 123490 26
E-mail: scheunemann@hannover-marketing.de

Check out our twitter: @NewsNovumpr