09:54 uur 11-07-2016

McLaren-Honda en NTT Communications maken driejarig samenwerkingsverband bekend

WOKING, Verenigd Koninkrijk en TOKYO–(BUSINESS WIRE)– McLaren-Honda, gedurende meer dan 50 jaar pionier op het gebied van Formule 1 en NTT Communications Corporation, het bedrijf voor ICT-oplossingen en internationale communicatie binnen de NTT Group (NYSE:NTT), hebben vandaag de start bekendgemaakt van een driejarig technologisch samenwerkingsverband.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20160708005917/nl/

Partner Logo (Graphic: Business Wire)Partner Logo (Graphic: Business Wire)

NTT Communications wordt onder de overeenkomst een technologiepartner van McLaren-Honda. In de loop van het samenwerkingsverband zal NTT Communications netwerk-, cloud-, dataconnectiviteit en andere innovaties bieden om aan de behoefte van McLaren aan een IT-communicatieplatform te voldoen dat optimale prestatie levert aan de ondersteuning van het Formule-1-raceteam van het bedrijf.

Samenwerkingsverband om McLarens nieuwe IT-strategie te ondersteunen

Het team van McLaren viert dit jaar zijn 50 e verjaardag op het Formule-1-grid en dit samenwerkingsverband zal hun nieuwe IT-strategie ondersteunen die is gericht op cloud, mobiliteit en diensten die mensen centraal stellen.

Ron Dennis, Chairman en CEO van de McLaren Technology Group waarvan het McLaren-Honda-team deel uitmaakt, zei: “Ik vind het geweldig om NTT Communications te kunnen verwelkomen bij het programma van geavanceerde technologie- en premiummerken van McLaren-Honda. NTT heeft een lange connectie met technologie die teruggaat naar de introductie van de telegraaf in Japan. Gegeven de lange connectie van McLaren met innovatie, is het alleen maar passend dat we de krachten bundelen met zo’n gevestigd en gerespecteerd leider op het gebied van bedrijfscommunicatietechnologie die onze drive voor aanhoudende technologische ontwikkeling goed begrijpt.

“NTT Communications heeft een veerkrachtig netwerk met zeer veel capaciteit dat het team in staat stelt zonder vertraging toegang tot hun systemen te krijgen.”

Tetsuya Shoji, President en CEO, NTT Communications zei: “Ik vind het enorm fijn dat NTT Communications nu technologiepartner is voor McLaren-Honda, wereldwijd een symbool van innovatie voor motorsportfans. Het communicatietechnologie-aanbod van mogelijkheden van NTT is breed en diep en de uitmuntendheid van McLaren in de Formule 1 is wereldberoemd. Innovatie is onderdeel van het dna van beide bedrijven en dit samenwerkingsverband zal McLaren-Honda helpen bij het beheren van de gegevens die tijdens Formule-1-races worden gegenereerd en gaat daarbij verder dan de tot nu toe gevestigde grenzen in motorsportracing.”

Netwerk- en clouddiensten voor veerkrachtige en toegankelijke prestaties.

McLaren heeft een krachtig netwerk nodig voor hun over de gehele wereld gedistribueerde ondersteunings- en analyselocaties waaronder hun hoofdkantoor, het McLaren Technology Centre in Woking (VK).

NTT Communications zal McLaren WAN- (Wide Area Network) en NFV- (Network Functions Virtualisation) diensten aanbieden voor meerdere landen, waaronder het VK, Spanje, de VS, Singapore en Japan. Tijdens raceweekends is dit netwerk cruciaal voor de verzending van gegevens in realtime van McLarens racewagens naar de technologie- en techniekteams van het bedrijf in het VK. NTT Communications zal het beheer van WAN- en LAN- (Local Area Network) diensten combineren en zo een naadloos en consistent beheerd netwerk leveren om de kwaliteit, veerkracht en beschikbaarheid van end-to-end ICT-services te verhogen.

NTT Communications zal hun verbeterde Enterprise Cloud 2.0-diensten aanbieden om te voorzien in een platform van waaruit McLaren ultramoderne en gedeelde computer- en opslagbronnen kan gebruiken op een pay-as-you-go-model. Deze service zal samen met de adviespraktijk en het cloudmanagementplatform (CMP) van NTT Communications McLaren een goede mogelijkheid bieden om te profiteren van hun technologietransformatiestrategie.

NTT Communications en McLaren zullen ook samenwerken om andere geavanceerde technologieën te verkennen die de prestaties van het team kunnen verbeteren.

Over het McLaren-Honda Formule-1-team

Sinds 1963 is McLaren Racing één van de succesvolste en meest baanbrekende teams in de Grand Prix motorracing geworden, doordat het de meest iconische Formule-1-auto’s in de geschiedenis van de sport heeft gemaakt.

Vanuit hun bescheiden wortels in een kleine werkplaats in New Malden, Surrey, waar Bruce McLaren een kleine crew betrokken personen bij elkaar bracht om race-auto’s die zijn eigen naam dragen te ontwerpen, bouwen en te racen, is McLaren Racing nu gevestigd in het beroemde McLaren Technology Centre in Woking, de thuisbasis voor alle activiteiten van het team en werkplek voor ruim 3000 mensen. Voor een organisatie is dat echt een ongelooflijke transformatie. Toch hebben de sportsuccessen van het bedrijf zich net zo ongelooflijk ontwikkeld sinds dat vroege begin.

Bruce bracht het team naar de Formule 1 bij de Grand Prix van Monaco in 1966 en sinds die dag is er geen team in de Formula 1 dat meer overwinningen heeft gescoord (182) dan McLaren. Gedurende de meer dan 50 jaar dat het bedrijf in deze sport aan wedstrijden deelneemt heeft McLaren ook 12 kampioenschappen voor coureurs en 8 constructeurskampioenschappen gewonnen. Elders domineerde het team de iconische North American CanAm sports car series, met 43 gewonnen wedstrijden tussen 1967 en 1972, won het drie keer de Indy 500 tussen ’72 en ’76, en won het in 1995 de 24 uur van Le Mans bij hun eerste poging.

De grote kampioenen van het team, Emerson Fittipaldi, James Hunt, Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Hakkinen en Lewis Hamilton zijn allemaal bekende namen en legendes in de autosport.

McLaren-Honda voert campagne voor de FIA Formula-1-wereldkampioenschappen met als coureur de tweevoudig wereldkampioen (2005, 2006) Fernando Alonso en Jenson Button, wereldkampioen in 2009. Zij rijden in de McLaren-Honda MP4-31.

Over NTT Communications Corporation

NTT Communications levert adviesdiensten, architectuur, beveiliging en cloud-diensten om de informatie- en communicatietechnologie (ICT) van bedrijven te optimaliseren. Dit aanbod wordt ondersteund door de wereldwijde infrastructuur van het bedrijf, waaronder het toonaangevende wereldwijde tier-1 IP-netwerk, het Arcstar Universal One™ VPN-netwerk, dat wereldwijd 196 landen/regio’s en 140 beveiligde datacenters bereikt.

Oplossingen van NTT Communications gebruiken de wereldwijde hulpbronnen van de bedrijven van de NTT Group, waaronder Dimension Data, NTT DOCOMO en NTT DATA.
www.ntt.com |  Twitter@NTT Com |  Facebook@NTT Com |  LinkedIn@NTT Com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen voor de media:
NTT Communications Corporation
pr-eu@ntt.com
+44 – (0) 207 977 1170

Check out our twitter: @NewsNovumpr