12:31 uur 07-07-2016

Starwood breidt SPG Keyless-programma uit met toevoeging nieuwe hotels wereldwijd

STAMFORD, Conn.–(BUSINESS WIRE)– In het najaar van 2014 werd SPG Keyless gelanceerd, een baanbrekend moment in de hotelbeleving. SPG Keyless is het eerste echt mobiele toegangssysteem zonder sleutels waarmee gasten hun hotelkamer met hun smartphone kunnen openen. Vandaag kondigde Starwood Preferred Guest® (SPG®), het bekroonde loyaliteitsprogramma van Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. (NYSE: HOT), de volgende generatie van SPG Keyless aan, en biedt hiermee nog een ruimere toegang tot deze toonaangevende technologie.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20160707005466/nl/

Starwood Hotels & Resorts - SPG Keyless (Foto: Business Wire)Starwood Hotels & Resorts – SPG Keyless (Foto: Business Wire)

SPG Keyless breidt deze functionaliteit nu uit tot geselecteerde Le Méridien, Westin, Sheraton en Four Points hotels wereldwijd, waaronder Le Méridien Parkhotel Frankfurt, Le Méridien Hamburg, Le Méridien Columbus, The Westin Westminster, Westin Palo Alto, Westin Camino Real Guatemala, Sheraton Bloomington, Sheraton Mirage Port Douglas en Four Points Cupertino. In de komende maanden zal SPG Keyless in fasen worden geïmplementeerd in een groot aantal andere hotels. Naast deze onderscheidende levensstijlmerken wordt SPG Keyless al gebruikt in Aloft, Element en W hotels en is op het dit moment beschikbaar in ruim 160 hotels in meer dan 30 landen.

Starwood breidt ook de functionaliteit van SPG Keyless uit om alle gasten die een hotelkamer delen, toegang zonder sleutel te bieden. Een SPG-account en SPG-app is alles wat gasten nodig hebben. De nieuwe versie die in de komende maanden beschikbaar wordt biedt ook meer mogelijkheden voor mobiel inchecken.

“Innovatie en personalisatie staan centraal bij alles wat we doen. Ons doel is een betere reiservaring voor elk SPG-lid. Daartoe ontwikkelen we oplossingen die volledig aansluiten op de mobiele lifestyle van die reizigers,” benadrukte Alyssa Waxenberg, Vice President Mobile bij Starwood Hotels & Resorts. “SPG Keyless opent letterlijk deuren voor SPG-leden. Het zorgt ook voor een grote verandering onder de Starwood-medewerkers, die de band met hun gasten kunnen verbeteren. In plaats van het gebruik van een credit card als eerste interactie, kan het personeel zich nu focussen op het nog persoonlijker maken van het verblijf van een gast. Sinds de proef met SPG Keyless in 10 hotels in november 2014 heeft Starwood deze innovatie in hoog tempo wereldwijd uitgerold naar 36.000 kamerdeuren. Al meer dan 350.000 SPG-leden hebben zich ervoor geregistreerd. SPG Platinum-leden maken het meest gebruik van SPG Keyless, voor een gestroomlijnd incheckproces aangepast aan hun reisbehoeften. SPG Keyless blijkt het populairst in hotels in stadscentra, met name middelgrote Aloft en W Hotels. De top vijf SPG Keyless-steden zijn New York, Chicago, Atlanta, Dallas en Miami; de vijf landen waar het sleutelloze systeem het meest wordt gebruikt zijn de Verenigde Staten, China, Canada, Hong Kong en het Verenigd Koninkrijk.

SPG Keyless is een verfijning van Starwoods Smart Check-In, ook een primeur in de branche, die in 2011 werd gelanceerd in de Aloft hotels. Voortbouwend op haar ervaringen, heeft Starwood aan ASSA ABLOY Hospitality,’s werelds grootste leverancier van beveiligings- en toegangsoplossingen voor de hospitalitysector, opdracht gegeven een volledig nieuw slot met Bluetooth-functionaliteit te ontwikkelen, samen met software voor toegang zonder sleutel. Deze software moet erop zijn gericht de mobiele telefoon van een gast te herkennen en hier veilig verbinding mee te maken. Sinds de eerste introductie is het team van SPG Keyless aan het product blijven schaven, door middel van rechtstreekse feedback van gasten en hotelmedewerkers en analyse van gebruikersgegevens. Dankzij het hanteren van een flexibel ontwikkelingsmodel, verbeterden de stabiliteit en snelheid van de ontgrendelfunctie en werd de offline-toegang eenvoudiger.

SPG Keyless is vanaf nu beschikbaar in geselecteerde Le Méridien, Westin, Sheraton en Four Points hotels en zal in de komende maanden in meer hotels worden uitgerold.

Ga voor meer informatie over SPG Keyless naar:  SPG.com/Keyless

Over Starwood Preferred Guest

Starwood Preferred Guest (SPG®) is een innovatief, bekroond programma voor frequente reizigers waaraan alle 11 selecte hotelmerken van Starwood deelnemen en dat daarmee meer luxe en meer bestemmingen overal ter wereld omvat. Met het baanbrekende ‘No Blackout Dates’ beleid, zette Starwoord bij zijn lancering in 1999 het loyaliteitsprogramma in de hospitalitysector op zijn kop. Het programma heeft in de loop van de jaren vastgehouden aan zijn traditie van innovatie, met extra’s als Cash + Points, SPG Moments  SM en recent Your24™ en SPG Lifetime™. De Starpoints® die SPG-leden sparen, kunnen niet alleen worden ingewisseld voor gratis overnachtingen in meer dan 1.300 hotels en resorts en vluchten bij meer dan 350 grote luchtvaartmaatschappijen zonder uitsluitingsperioden, maar ook – via SPG Moments – voor VIP-toegang tot muziek-, sport- en kunstevenementen. SPG biedt bijeenkomstenplanners en reisprofessionals de mogelijkheid waardevolle rewards te verdienen, waaronder Starpoints en een elitestatus via SPG Pro. SPG werkt bovendien continu aan digitale innovaties om te voldoen aan de wensen van de moderne reiziger – van de SPG-app voor iPhone, die gebruik maakt van state aware-technologie om een meer gepersonaliseerde hotelbeleving te creëren, tot Starwood’s Beste Prijs Garantie op SPG.com en de integratie van SPG met diverse sociale mediaplatforms. Door al deze extra’s heeft SPG een enthousiast ledenbestand van frequente internationale reizigers weten op te bouwen. Kijk voor meer informatie op spg.com, spg.com/pro en  spg.com/moments en volg ons op facebook.com/spgtwitter.com/spg, foursquare.com/spgpinterest.com/spglife en  youtube.com/spg.

Over Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc.
Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. is een van de meest vooraanstaande bedrijven in de hotel- en vrijetijdswereld met bijna1300 hotels en resorts in circa 100 landen en zo’n 188.000 medewerkers in de hotels en resorts die het bedrijf in eigendom of beheer heeft. Starwood is een volledig geïntegreerde eigenaar, operator en franchisor van hotels, resorts en residences onder de volgende internationaal vermaarde merknamen:  St. Regis®, The Luxury Collection®,  W®,  Westin®,  Le Méridien®,  Sheraton®, Tribute Portfolio™, Four Points® by Sheraton,  Aloft® en element®. Daarnaast is de samenwerking met Design Hotels™ uitgebreid. Het bedrijf hanteert een van de meest vooraanstaande loyalty-programma’s in de hospitality-industrie; Starwood Preferred Guest (SPG®). Voor meer informatie:  www.starwoodhotels.com. Volg Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. ook op Twitter @starwoodbuzz, Instagram en op Facebook.com/Starwood

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact:
Starwood Hotels & Resorts
Julien Guitard, +32 2 204 5160
Associate Director Communications – Europa, Afrika & Midden-Oosten
Julien.Guitard@starwoodhotels.co m
www.starwo odmediacentre.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr