14:44 uur 07-07-2016

Jörg Asmussen wordt algemeen directeur Lazard

FRANKFURT, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Lazard Ltd. heeft vandaag bekendgemaakt dat Jörg Asmussen per 1 september aantreedt als algemeen directeur in financieel advies. Vanuit zijn werkplekken in Berlijn en Frankfurt richt hij zich op advies aan autonome en zakelijke cliënten in Europa.

Asmussen heeft meer dan twintig jaar ervaring als econoom en beleidsmaker in de publieke sector. Zijn recentste functie was die van staatssecretaris van het Bundesministerium für Arbeit und Soziales, die hij van 2014 tot 2015 bekleedde. Daarvoor werkte hij als directielid van de Europese Centrale Bank, waar hij tussen 2012 en 2013 werkte, en als staatssecretaris van het Duitse ministerie van financiën, waarvoor hij zich tussen 2008 en 2012 bezighield met Europese zaken en financiële markten. In diezelfde periode werkte hij als voorzitter van de Duitse financieel toezichthouder BaFin (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht). Voorafgaand aan deze aanstellingen, bekleedde hij een reeks functies bij het ministerie van financiën. Asmussen behaalde een master of business administration aan de Università commerciale Luigi Bocconi en een diploma in economie aan Universiteit van Bonn.

 

 

Jörg Asmussen to Join Lazard as a Managing Director

 

FRANKFURT, Germany–(BUSINESS WIRE)– Lazard Ltd (NYSE:LAZ) announced today that Jörg Asmussen will join the firm as a Managing Director in Financial Advisory, effective September 1. Based in Berlin and Frankfurt, he will focus on advising sovereign and corporate clients across Europe.

Mr. Asmussen has more than 20 years of experience in the public sector as an economist and policymaker. Most recently he served as State Secretary at the German Federal Ministry of Labour and Social Affairs from 2014 to 2015. Previously he served as a member of the Executive Board of the European Central Bank from 2012 to 2013, and as State Secretary at the German Federal Ministry of Finance, responsible for European Affairs and Financial Markets, from 2008 to 2012. During that time he also served as Chairman of Germany’s financial regulator, BaFin (Federal Financial Supervisory Authority). Prior to that, he held a succession of positions in the Ministry of Finance. Mr. Asmussen holds an MBA from Bocconi University and a Diplom degree in Economics from University of Bonn.

Lazard is the leading financial advisor to governments and other sovereign entities around the world. The Sovereign Advisory Group provides clients with tailored and innovative guidance on all aspects of public sector operations, including policy and financial issues. The Group is highly active advising countries on the restructuring of debt.

ABOUT LAZARD

Lazard, one of the world’s preeminent financial advisory and asset management firms, operates from 42 cities across 27 countries in North America, Europe, Asia, Australia, Central and South America. With origins dating to 1848, the firm provides advice on mergers and acquisitions, strategic matters, restructuring and capital structure, capital raising and corporate finance, as well as asset management services to corporations, partnerships, institutions, governments and individuals. For more information on Lazard, please visit www.lazard.com

Contacts

Lazard Ltd
Media:
Richard Creswell, +44 20 7187 2305
richard.creswell@lazard.com
or
Katharina Gebsattel, +49 172 718 68 57
katharina.gebsattel@vub.de
orJudi Frost Mackey, +1 212 632 1428
judi.mackey@lazard.com
or
Victo ire Grux, +33 6 04 52 16 55
vgrux@majorelle-pr.fr

Check out our twitter: @NewsNovumpr