14:52 uur 07-07-2016

Autobandenmarkt.nl: zomer, zon en plezier – nu veilig en zorgeloos op vakantie

HANNOVER, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Zomertijd is vakantietijd, de vakantie staat voor de deur. De overvolle snelwegen bevestigen dat de meeste mensen het liefst met hun eigen auto op vakantie gaan. En dat is geen wonder, want met de auto bent u flexibel en hoeft u zich niet te houden aan strenge bagagebeperkingen en ook op uw vakantiebestemming bent u mobiel. Maar onverwachte pech bederft al snel de vakantievoorpret. Om u dit te besparen, raden wij aan om tijdig voor de reis een auto- en bandencheck te laten uitvoeren.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20160707005659/nl/

Een auto- en bandencheck zorgt voor een veilige en zorgeloze start van uw vakantie (Photo: Business ... Een auto- en bandencheck zorgt voor een veilige en zorgeloze start van uw vakantie (Photo: Business Wire)

„De belangrijkste oorzaak van bandenpech is een verkeerde bandenspanning. Bij een volgeladen of te zwaarbeladen auto kan dit zelfs tot een gevreesde klapband leiden. Automobilisten moeten daarom altijd de bandenspanning meten en aanpassen aan de lading. In normale omstandigheden moet u de bandenspanning meten als de banden koud zijn. De door de autofabrikant aanbevolen spanning staat vermeld in de gebruikshandleiding van uw auto“, zegt Thierry Delesalle van Autobandenmarkt.nl. „Controleer voor uw vertrek ook de staat van de banden. Let goed op beschadigingen, zoals scheuren of deuken. Vergeet ook niet de profieldiepte te meten“, raadt Delesalle aan. In Europa moeten zomerbanden minimaal een profieldiepte hebben van 1,6 millimeter. Volgens de Duitse automobielclub ADAC moeten zomerbanden bij een profieldiepte van minimaal drie millimeter al door nieuwe banden worden vervangen om volledige veiligheid te kunnen garanderen. Dit geldt ook voor de reserveband.

„Ook de leeftijd van de banden speelt een rol. Zelfs als ze niet versleten zijn, kan de hechting bij voldoende profieldiepte toch sterk verminderen“, volgens Delesalle. „Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij caravans of andere aanhangers, die door het jaar heen niet veel gebruikt worden. Wat caravanbanden betreft: als de banden op de camping in de felle zon staan, kan de uv-straling het rubber van de banden ook aantasten. Hier loont een extra controle.“

„Een nauwkeurige bandencontrole zorgt voor extra veiligheid. Versleten of beschadigde banden kunnen tot gevaarlijke verkeerssituaties leiden. Zelfs zonder ernstige gevolgen zijn de problemen groot als u bandenpech krijgt. Lekke banden kosten tijd, geld en vooral geduld. Om dit te voorkomen, raden wij aan om bij eventuele schade, nieuwe banden aan te schaffen“, zegt Delesalle. „Automobilisten kunnen snel en eenvoudig de juiste banden vinden op Autobandenmarkt.nl.“ Dankzij het uitgebreide aanbod opAutobandenmarkt.nl vindt u hier snel, gemakkelijk en veilig voor elke auto en voor elke gebruikerswens de passende band tegen aantrekkelijke prijzen met een korte levertijd. U heeft niet alleen de mogelijkheid om de banden zonder bijkomende kosten rechtstreeks naar een van de vele montagepartners te laten sturen, maar Autobandenmarkt.nl biedt haar klanten ook nog een extra service: de mobiele montage. Een volledig uitgeruste mobiele werkplaats komt dan naar de door u gewenste plaats om de banden ter plaatse te vervangen. Deze service is al beschikbaar in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en wordt geleidelijk uitgebreid naar andere landen.

Over Autobandenmarkt.nl

Bij Autobandenmarkt.nl kunnen belangstellenden kiezen uit meer dan 100 bandenmerken en meet dan 25.000 modellen: daaronder ook telkens de banden die als beste uit de tests zijn gekomen. Banden voor personenauto‘s, motoren evenals vrachtwagens, nutsvoertuigen en bussen maken ook deel uit van de portefeuille naast volledige wielen, velgen envervangonderdelen en accessoires voor personenauto‘s. Bijzonder praktisch: De nieuwe banden worden snek en gratis* op elk gewenst adres geleverd. De kopers kunnen bij het online aankopen van de banden ook heel eenvoudig een van de meer dan 1.500 professionele montagepartners kiezen die dan de nieuwe banden vakkundig monteert. Vele van de garages die met ons samenwerken bieden ook nog andere bandenservice aan.

*vanaf 2 banden

Banden online kopen:

www.reifendirekt.de, www.reifendirekt.at, www.reifendirekt.ch, www.123pneus.ch, www.autobandenmarkt.nl, www.123pneus.fr, www.mytyres.co.uk, www.gommadiretto.it,www.neumaticos-online.es en in vele van de Delticom online shops.

Alles over banden van A tot Z: www.banden.nl

Bandentests: www.autobandentest.com

Informatie over het bedrijf: www.delti.com

Contacts

insignis agentuur voor communicatie GmbH (GPRA)
Henning Jahns
Tel.: +49-511-132214-14
Fax: +49-511-132214-99
delticom@insignis.de
of
Deltic om AG
Anne Lena Peters
Tel.: +49-511-93634-8909
Fax: +49-511-93634-8301
anne.lena.peters@delti.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr