15:53 uur 06-07-2016

One-Red kondigt prijsverlaging royalty’s en afbetaalde

SUNNYVALE, Californië–(BUSINESS WIRE)– One-Red LLC, een bedrijf dat verschillende licentieprogramma’s voor DVD-patenten aanbiedt, heeft vandaag bekendgemaakt dat de royalty’s voor zijn DVD-licentieprogramma’s in prijs zijn verlaagd. Daarnaast kondigt One-Red aan dat het bestaande licentienemers afbetaalde licenties voor bepaalde DVD-patentprogramma aanbiedt.

“One-Red is blij dat het deze verlaagde royaltyprijzen en afbetaalde licenties tegen gunstige voorwaarden kan aanbieden, gezien het feit dat DVD-patenten de komende jaren verlopen”, zei Robert van Eijk, operationeel bestuurder van One-Red. “We vinden dit geschikte acties voor de markt, want beide maatregelen stellen fabrikanten in staat de kosten te verlagen en de afbetaalde licentie biedt extra voordelen waarmee licentienemers eenvoudiger te werk kunnen gaan. We zitten nu in het proces van informatieverschaffing aan de licentiehouders, zodat ze hun bedrijfsvoering daarop aan kunnen passen.”

 

 

One-Red Announces Reduced Royalty Rates and Paid-Up Licenses for DVD Licensing Programs

 

SUNNYVALE, Calif.–(BUSINESS WIRE)– One-Red LLC, a company that offers various license programs for DVD patents, today announced that it has reduced royalty rates for its joint DVD license programs. In addition, One-Red also announced it will offer paid-up licenses for selected DVD patent license programs to existing licensees.

“One-Red is pleased to offer these reduced royalty rates and paid-up licenses at favorable terms in view of the fact that DVD patents are expiring in the coming years,” said Robert van Eijk, Chief Operations Officer at One-Red. “We believe these are appropriate actions for the market as both measures will enable manufacturers to reduce costs and the paid-up license will offer additional benefits enabling licensees to simplify business operations. We are in the process of informing our licensees so that they can plan their business accordingly.”

Applicable royalty rates will be reduced by 50 percent for all shipments of licensed DVD products starting October 1, 2016. For licensees in good standing, the royalty rate for DVD Video players will be reduced from $2.80 USD to $1.40 USD; for DVD Video discs the royalty rate will decrease from $0.030 USD to $0.015 USD. The new royalty rates for all of One-Red’s DVD license programs are available here at www.one-red.com.

Paid-up licenses will be offered for One-Red’s DVD Video and ROM Player as well as its DVD Video and ROM Disc programs. Paid-up licenses will cover all worldwide shipments starting October 1, 2016 and will be valid until expiration of all licensed patents. Paid-up licenses will include additional benefits for licensees and will be available to licensees in good standing if signed by December 15, 2016. The terms of the new paid-up license will be available on One-Red’s website in August.

About One-Red LLC

One-Red, LLC, is a company formed by Koninklijke Philips N.V. (“Philips”), LG Electronics, Inc. (“LGE”), Pioneer Corporation (“Pioneer”) and Sony Corporation (“Sony”). One-Red offers joint DVD patent licenses on behalf of LGE, Philips, Pioneer and Sony and administers joint patent license programs for One-Blue, LLC for Blu-ray products. In addition, One-Red administers individual DVD patent license programs for Philips. One-Red is based in Sunnyvale, California, with offices in eight countries. For more information, please visit www.one-red.com.

Contacts

for One-Red, LLC
Jodi Guilbault, 415-987-4970
jguilbault@comcast.net

Check out our twitter: @NewsNovumpr