14:58 uur 05-07-2016

PENTAX Medical presenteert de nieuwe SCOPEPILOT voor echte 3D-colonoscopienavigatie

HAMBURG, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– PENTAX Medical heeft de SCOPEPILOT gelanceerd op de Europese markten. De nieuwe SCOPEPILOT biedt een echte 3-dimensionale weergave van de positie van de endoscoop in het darmkanaal van de patiënt.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20160705005606/nl/

De nieuwe PENTAX Medical SCOPEPILOT voor 3D-navigatiecontrole van endoscopische systemen. Neem voor ... De nieuwe PENTAX Medical SCOPEPILOT voor 3D-navigatiecontrole van endoscopische systemen. Neem voor een afbeelding in hoge resolutie contact op met sarahp@alto-marketing.com (Photo: Business Wire)

Het 3-dimensionale wendbare beeld van de SCOPEPILOT biedt een weergave in real time van de oriëntatie van een colonoscoop voor uiterst nauwkeurige tracking en doeltreffende aanpassing aan de darmconfiguratie. Dit onderschrijft ten volle de kwaliteitsnormen die voor colonoscopie en voor de opleiding gelden, om zo een vlotte en efficiënte colonoscopienavigatie te garanderen en het comfort van de patiënt te verhogen.

Het SCOPEPILOT-systeem biedt geavanceerde oriëntatietools om de hoogste kwaliteitsnormen voor colonoscopie en voor de opleiding te waarborgen. Dit omvat beeldrotatie om zowel de horizontale als de verticale as om afbakening van de insertion tube te verbeteren, alsook zoomfuncties voor een verbeterde bepaling en opsporing van lussen.

Een 3-domensionaal beeld in real time wordt verkregen door de ingebouwde multidimensionale sensoren van de endoscoop, die geïnduceerd worden door een magnetisch veld dat zich buiten de patiënt bevindt. Deze sensoren staan in verbinding met een controle-unit waar de gegevens in real time en tijdens een onderzoek verwerkt en getoond worden , waardoor dynamische tracking en controle over de endoscoop mogelijk zijn. Het beeld van de SCOPEPILOT reageert coherent op de beweging van de scoop, wat een vlotte en stabiele beeldkwaliteit als resultaat heeft.

De kleur en het contrast van het beeld zorgen voor een hoge mate aan scherptediepte om gemakkelijker te kunnen differentiëren in de darmconfiguratie. De sensoren van SCOPEPILOT worden geïntegreerd in de colonoscoop, en dus houden ze het werkkanaal van de scoop vrij voor geavanceerde behandelingsprocedures. Het systeem kan geactiveerd worden met het bedieningspaneel of indien nodig met de afstandsbediening, op elk gewenst tijdstip tijdens een onderzoek. Foto’s kunnen worden genomen door één druk op de knop en worden opgeslagen via de USB-poort op het paneel aan de voorkant.

Dr. Parth Paskaran, consultant maag-darm-leverarts, Croydon Hospital, Londen, VK, merkte op: “MDL- artsen op alle niveaus zullen een enorme verbetering merken in hun prestaties dankzij het opmerkelijke design van de SCOPEPILOT van PENTAX Medical. Dit is een fantastisch voorbeeld van hoe technologische innovatie een maximale toegevoegde waarde kan bieden in de klinische praktijk voor zowel clinici als patiënten.”

Rainer Burkard, voorzitter van EMEA van PENTAX Medical, lichtte toe: “SCOPEPILOT is perfect geschikt om ondersteuning te bieden tijdens de dagelijkse endoscopische onderzoeken en is compatibel met onze andere innovatieve technologieën, ter bevordering van het hele klinische proces. Volgens clinici beschikken onze colonoscopen over uitstekende tactiele eigenschappen, die, wanneer ze gebruikt worden in combinatie met SCOPEPILOT, een hoge mate aan controle mogelijk maken, vooral wanneer er moeilijke lussen gemaakt moeten worden tijdens een colonoscopie.”

EINDE

Over PENTAX Medical

PENTAX Medical is een onderdeel van de HOYA Group. Het bedrijf heeft als missie het welzijn van de patiënt en de kwaliteit van de medische zorg te verbeteren door de beste endoscopische producten en diensten aan te bieden, met een focus op KWALITEIT, KLINISCH RELEVANTE INNOVATIE en EENVOUD. Met behulp van geavanceerde research & development en productiemethoden levert PENTAX medische apparatuur en oplossingen op het gebied van endoscopische beeldvorming voor de wereldwijde medische gemeenschap. PENTAX Medical, met het hoofdkantoor in Japan, richt zich wereldwijd op research & development, verkoop binnen de regio’s, service en faciliteiten in de verschillende landen zelf, overal ter wereld. Bezoek onze website voor meer informatie: www.pentaxmedical.com.

Contacts

PENTAX Europe GmbH
Sangeeta Gehlot-Vadher
EMEA pr-manager
tel.: +44 (0)1753 792 733
fax: +44 (0)1753 792 794
e-mail: sangeeta.gehlot@pentaxmedical.co m
website: www.penta xmedical.com/emea

Check out our twitter: @NewsNovumpr