14:55 uur 05-07-2016

PENTAX Medical lanceert een nieuw pulmonologie-endoscopiesysteem met hoge resolutie voor glasheldere beelden

HAMBURG, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– PENTAX Medical kondigt vandaag de lancering aan van een nieuw pulmonologie-endoscopiesysteem met HD-resolutie in Europa, Afrika en het Midden-Oosten (EMEA). Het nieuwe DEFINA-systeem voor de pulmonologie combineert een HD-processor, die aan de laatste stand der techniek voldoet, met i-scan beeldvormingstechnologie en twee zeer wendbare HD-bronchoscopen. Deze krachtige combinatie zorgt voor een uitstekende HD-beeldkwaliteit, die vervolgens de klinische resultaten ondersteunt over het volledige gamma van diagnostische en therapeutische toepassingen.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20160705005580/nl/

Het nieuwe DEFINA-systeem voor de pulmonologie van PENTAX Medical – HD-resolutie op zijn best. Neem ... Het nieuwe DEFINA-systeem voor de pulmonologie van PENTAX Medical – HD-resolutie op zijn best. Neem voor een hoog resolutiebeeld contact op met sarahp@alto-marketing.com (Photo: Business Wire)

Het HD DEFINA-systeem levert een scherpe en heldere beeldkwaliteit, waardoor een snelle en zeer gedetailleerde visualisatie mogelijk is en een betere evaluatie van de anatomische details van het slijmvlies van de bronchiën. In combinatie met de i-scan-technologie vergemakkelijkt dit een nauwkeurige opsporing en afbakening van verdachte gebieden en helpt het bij de karakterisering van afwijkingen om therapeutische beslissingen te ondersteunen.

Het nieuwe DEFINA-systeem voldoet volledig aan de toenemende eisen voor hygiëne door gebruik te maken van wegwerpaccessoires om het risico op kruisbesmetting te verminderen. Het is eveneens compatibel met STERRAD®-sterilisatie zodat het systeem vrij is van de multidrugresistente en extreem drugresistente Mycobacterie.

Om de veiligheid van de patiënt te waarborgen, is het nieuwe wegwerpzuigventiel bovendien veilig bevestigd aan de endoscoop via een klikmechanisme dat niet los kan raken. Dit levert ook een sterke zuigkracht op voor het efficiënt verwijderen van secretie en om het bloeden onder controle te houden voor een nauwkeurige bloedafname.

In combinatie met de EPK-3000 HD-processor zijn de twee HD-bronchoscopen (EB15-J10 en EB19-J10) van het DEFINA-systeem voor de pulmonologie ongeëvenaard wat betreft hun ergonomisch ontwerp en bedieningsgemak. Het nieuw ontworpen lichtgewicht controleorgaan van deze J10-bronchoscopen beschikt over een ergonomisch geplaatst zuigventiel, gehoekte hendels en op afstand bediende knoppen. Moeiteloze wendbaarheid binnen de bronchus met gemakkelijke toegang tot aan de rechter bovenste kwab van de long wordt mogelijk gemaakt door de 210˚ distale tipdoorbuiging van de bronchoscopen en de flexibele inbrengbuis.

Rainer Burkard, President EMEA van PENTAX Medical, zegt: “Via onze nauwe betrekkingen met praktiserende endoscopisten over de hele wereld hebben we gekeken hoe we een endoscoopvideosysteem met HD-resolutie konden ontwerpen dat voor een optimale visualisatie zorgt en dus kristalheldere beelden levert. We hebben een systeem ontwikkeld dat ook voldoet aan de hoge normen van hygiëne en ergonomie voor het volledige scala van diagnostische en therapeutische toepassingen op het gebied van de pulmonologie. Ons nieuwe DEFINA-systeem voor de pulmonologie is ontworpen om de best mogelijke klinische resultaten en beeldkwaliteit te verkrijgen.”

Dit nieuwe DEFINA-systeem voor de pulmonologie zal vanaf 1 september 2016 commercieel beschikbaar zijn voor alle EMEA-markten, met uitzondering van Rusland. In het Verenigd Koninkrijk zullen alleen de twee HD-bronchoscopen (EB15-J10 en EB19-J10) beschikbaar zijn.

EINDE

Over PENTAX Medical

PENTAX Medical is a division of HOYA Group. Het bedrijf heeft als missie het welzijn van de patiënt en de kwaliteit van de medische zorg te verbeteren door de beste endoscopische producten en diensten aan te bieden, met een focus op KWALITEIT, KLINISCH RELEVANTE INNOVATIE en EENVOUD. Met behulp van geavanceerde research & development en productiemethoden levert PENTAX medische apparatuur en oplossingen op het gebied van endoscopische beeldvorming voor de wereldwijde medische gemeenschap. PENTAX Medical, met het hoofdkantoor in Japan, richt zich wereldwijd op research & development, verkoop binnen de regio’s, service en faciliteiten in de verschillende landen zelf, overal ter wereld. Bezoek onze website voor meer informatie: www.pentaxmedical.com.

Contacts

PENTAX Europe GmbH
Sangeeta Gehlot-Vadher
EMEA PR Manager
T: +44 (0)1753 792 733
F: +44 (0)1753 792 794
E: sangeeta.gehlot@pentaxmedical.co m
W: www.pentaxmedical.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr