10:36 uur 01-07-2016

Bentley en Shell kondigen wereldwijde raamovereenkomst aan

EXTON, Pa.–(BUSINESS WIRE)– Bentley Systems, Incorporated, een toonaangevende wereldwijde leverancier van uitgebreide software-oplossingen voor het bevorderen van de infrastructuur, heeft vandaag een nieuwe wereldwijde raamovereenkomst met Shell bekendgemaakt. De overeenkomst dient om Shell’s uitvoering van de constructie van grootschalige projecten te verbeteren door middel van geautomatiseerde 4D/5D constructiebeheeroplossingen geleverd door Bentley als managed service. De oplossing, gebaseerd op de Bentley’sProjectWise ConstructSim, zal worden ingezet als onderdeel van het ProjectVantage-programma van Shell. Dit innovatieve aanbod dat de werkpakketten voor engineering, bouw en installatie vereenvoudigt, houdt zich aan de Advanced Work Packaging (AWP)-methodologie van het Construction Industry Institute (CII).

De wereldwijde raamovereenkomst met Bentley ligt ten grondslag aan Shell’s ProjectVantage-programma, een geïntegreerde datacentrische multi-vendor benadering voor de levering van grootschalige projecten. Dit toonaangevende programma is gericht op het sneller leveren van veiligere en betere projecten door:

  • het verbeteren van de samenwerking tussen disciplines en leveranciers;
  • het beheren van data gedurende de levenscyclus van grootschalige projecten; en
  • het toepassen van normen en het mogelijk maken van replicatie.

Shell heeft gekozen voor ProjectWise ConstructSim als de basis van haar constructiebeheeroplossing om:

  • het vermogen ervan de visuele planning en de veilige werkuitvoering te verbeteren, door het vermijden van vroegtijdige mobilisatie en downtime en het verwijderen van beperkingen die invloed kunnen hebben op de veiligheid, logistiek, materialen, arbeidsbeschikbaarheid, vergunningen en documentatie;
  • een effectievere ‘technische gereedheid’ te garanderen door de toepassing van geavanceerde werkpakketten om de bouwkundige uitvoerbaarheid te verbeteren; en
  • de productiviteit in het veld te verbeteren, wat de betrouwbaarheid van de planning optimaliseert, de gebruikstijd van gereedschappen maximaliseert, de veiligheid verhoogt en het risico vermindert, met aanzienlijke kostenbesparingen als gevolg.

Greg Bentley, CEO van Bentley Systems en executive sponsor van de relatie met Shell van de onderneming, verklaarde: “Shell verdient krediet voor het leiden van de energie-industrie als het gaat om het vinden van innovatieve manieren die de betaalbaarheid van grootschalige projecten blijven verbeteren door de efficiëntie en voorspelbaarheid die bereikt kunnen worden door middel van het Advanced Work Packaging playbook van CII. Door zich voorstander te tonen van AWP door middel van ProjectVantage voor haar eigen projecten, helpt Shell bovendien haar EPC’s in de richting van doorbraakverbeteringen van de leveringsprestaties van projecten, door ten behoeve van elke project optimaal gebruik te maken van softwaretechnologieën en cloud-diensten. De door Shell opgedane ervaring in het toepassen van 4D- en 5D-initiatieven voor grote projecten bevestigt zowel de bevindingen van het CII over de productiviteitsverbeteringen die te bereiken zijn door middel van AWP, als de bijdrage van ProjectWise ConstructSim.”

Martin Swaine, 4D/5D programmamanager bij Shell, merkte op: “Shell is enthousiast over de trend van de waargenomen voordelen bij het toenemende gebruik van ProjectWise ConstructSim voor onze projecten. Samen met Bentley streven we ernaar om voort te bouwen op deze verbeteringen met onze leveringsketen om gezamenlijk veiligere en betere projecten op te leveren.”

Over Bentley’s ProjectWise ConstructSim

ProjectWise ConstructSim voor geavanceerde werkpakketten stelt projectleveringsteams in staat om inzicht te geven in het traject van de bouw en de volledige levenscyclus van de werkpakketten te beheren. Gebruikers creëeren snel werkpakketten voor engineering, bouw en installatie door intense interactie met datarijke 3D-modellen, en sturen de constructie aan op basis van planningsprioriteiten en de sequentiële behoeften van de installatie in het veld. Daarnaast kunnen gebruikers werkzaamheden plannen gebaseerd op de daadwerkelijke beschikbaarheid van materialen en middelen en het installatieproces visualiseren voordat het werk begint om de beperkingen te onthullen en de risico’s te verminderen. ProjectWiseConstructSim verandert projectgegevens automatisch in constructietaken en vergemakkelijkt de integratie van gegevens uit ontwerpmodellen, engineering managementsystemen, planningen, schattingen en ERP-systemen voor een betere controle van de taken en roosters van de werkploegen. De bijbehorende rapporten en intuïtieve dashboards bieden projectinzicht in werkpakketten, werkploegen en de algehele projectprestaties, waarbij via mobiele apparaten het ingenieursbureau, de bouwplaats en de teams in het veld met elkaar verbonden worden.

Over Bentley Systems

Bentley Systems is een wereldwijde leider in het leveren van architecten, ingenieurs, geospatiale professionals, constructeurs en eigenaar-exploitanten met uitgebreide software-oplossingen voor het bevorderen van het ontwerp, de bouw en de operationele aspecten van de infrastructuur. Gebruikers van Bentley halen het maximale uit informatiemobiliteit tussen disciplines en in de gehele infrastructuurlevenscyclus om beter presterende projecten en activa te leveren. De oplossingen van Bentley omvatten MicroStationtoepassingen voorinformatiemodellering, ProjectWise-samenwerkingsdiensten om geïntegreerde projecten op te leveren en operationele AssetWise-diensten om een intelligente infrastructuur te bereiken – aangevuld met wereldwijde professionele dienstverlening en uitgebreide managed services.

Bentley werd opgericht in 1984 en heeft meer dan 3.000 medewerkers in meer dan 50 landen, meer dan $ 600 miljoen aan jaarlijkse inkomsten, en heeft sinds 2008 meer dan $ 1 miljard geïnvesteerd in onderzoek, ontwikkeling en overnames.

Aanvullende informatie over Bentley is te vinden op www.bentley.com en in het jaarverslag van Bentley. Voor recent nieuws van Bentley kunt u zich abonneren op een RSS-feed van persberichten en nieuwsberichten van Bentley. Bezoek de website The Year in Infrastructure Conference voor hoogtepunten van Bentley’s vooraanstaande gedachteleiderschapsevenement. Om een doorzoekbare verzameling van innovatieve infrastructuurprojecten te bekijken uit de jaarlijkse Be Inspired Awards, verkrijg toegang tot deInfrastructure Yearbooks van Bentley. Ga voor toegang tot een professionele networking site die de leden van de infrastructuurgemeenschap in staat stelt om contact te leggen, te communiceren en van elkaar te leren, naar Bentley Communities.

Om de ranglijst van Bentley Infrastructure 500-topeigenaren te downloaden – een uniek wereldwijd compendium van de beste publieke en particuliere eigenaren van infrastructuur op basis van de waarde van hun cumulatieve investeringen in infrastructuur – kunt u terecht op BI 500.

Bentley, het ‘B’ Bentley-logo, Be, ProjectWise ConstructSim, MicroStation en ProjectWise zijn geregistreerde of niet-geregistreerde handelsmerken of dienstmerken van Bentley Systems, Incorporated of van een van haar directe of indirecte volledige dochterondernemingen. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken van hun respectieve eigenaren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Bentley Systems, Incorporated
Gail McGrew, +1 610 458 2752
gail.mcgrew@bentley.com
Volg ons op Twitter: @BentleySystems

Check out our twitter: @NewsNovumpr