10:54 uur 30-06-2016

TA Associates verwerft meerderheidsbelang in Masquepet S.L. (Kiwoko) van Corpfin Capital en Prince Capital Partners

MADRID & LONDEN & BOSTON–(BUSINESS WIRE)– TA Associates, een toonaangevende wereldwijde private equity groeifirma, heeft vandaag aangekondigd dat het een meerderheidsinvestering in Masquepet S.L. (‘Kiwoko’) heeft afgerond. Corpfin Capital Fund III (‘Corpfin Capital’) en Prince Capital Partners, S.C.R., S.A. (‘Prince Capital’) zijn uit hun investering in Kiwoko gestapt door hun belang van 89,4% te verkopen aan TA Associates en de oprichters van Kiwoko. De financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Kiwoko werd opgericht in 2007 door Álvaro Gutiérrez, Javier Osa en Emilio Goyanes, en heeft het hoofdkantoor in Madrid. Het is de grootste keten van gespecialiseerde winkels in huisdierenzorg in Spanje. In de afgelopen negen jaar en met de financiële steun van Corpfin Capital en Prince Capital hebben de oprichters Kiwoko zodanig uitgebreid dat het de sectorleider van Iberia is geworden met ongeveer 90 winkels in Spanje en Portugal.

Prince Capital en de oprichters voorzagen Kiwoko van startkapitaal om het bedrijf op te starten en nodigden in februari 2012 Corpfin Capital uit om te zorgen voor het groeikapitaal dat nodig was om de groei van het bedrijf voort te zetten. Sindsdien heeft Kiwoko met succes een ambitieus uitbreidingsplan geïmplementeerd dat heeft geleid tot de opening van 43 nieuwe winkels en 40 dierenartsklinieken, de overname en integratie van een aantal kleinere ketens, waaronder Mr. Guau en Zona Mascota, en de ontwikkeling van een volledige online business. Gedurende deze periode heeft Kiwoko ongeveer 700 nieuwe banen gecreëerd en meer dan 3000 adopties van dieren bereikt.

Met de steun van TA Associates wil Kiwoko trachten te profiteren van aanzienlijke groeimogelijkheden in de Iberische markt voor huisdierenzorg.

“De indrukwekkende uitbreiding en het opmerkelijke zakelijke momentum van Kiwoko passen perfect bij de op groei gerichte consumenteninvesteringsstrategie van TA,” aldus Patrick Sader, een Director bij TA Associates die zal toetreden tot de Raad van Bestuur van Kiwoko. “We zijn verheugd om samen te werken met Álvaro en Javi om Kiwoko te ondersteunen in haar volgende fase van organische en acquisitieve groei.” Christopher Parkin, een Managing Director bij TA Associates, zal ook toetreden tot de Raad van Bestuur van Kiwoko.

“Het is een voorrecht geweest voor Corpfin Capital om de kans te hebben gehad om een partnerschap aan te gaan met Prince Capital ter ondersteuning van zo’n buitengewoon team van ondernemers als de oprichters van Kiwoko,” verklaarde Álvaro Olivares, de Partner bij Corpfin Capital verantwoordelijk voor Kiwoko. “De inzet van TA Associates zal ertoe bijdragen dat Kiwoko zich snel ontwikkelt tot haar volledige potentieel.”

“We zijn verheugd dat we Kiwoko hebben ondersteund vanaf de opstartfase en een samenwerking zijn aangegaan met Corpfin Capital om het bedrijf te ontwikkelen tot een marktleider onder leiding van een getalenteerd, betrokken managementteam,” gaf Jesús Torres, CEO van Prince Capital, te kennen. “Kiwoko is illustratief voor de mogelijkheid voor groei en investeringen in de Spaanse retailsector, en wij geloven dat de begeleiding van TA Associates het vermogen van het bedrijf om te concurreren met de grote Europese spelers op de markt verder zal bevorderen.”

“We zijn Corpfin en Prince erg dankbaar voor hun vertrouwen en steun gedurende de afgelopen acht jaar, en zijn ervan overtuigd dat we de leidende positie van Kiwoko met de steun van TA verder kunnen uitbreiden, zodat Spaanse en Portugese huisdiereigenaren hulp krijgen om het leven van hun huisdieren te kunnen verbeteren,” merkten Javier Osa en Álvaro Gutiérrez, mede-oprichters van Kiwoko, op.

Latham & Watkins diende als juridisch adviseur voor TA Associates. Alemany, Escalona & De Fuentes diende als juridisch adviseur voor Corpfin Capital en Prince Capital.

Over TA Associates
TA Associates is een van de grootste en meest ervaren wereldwijde private equity groeifirma’s. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in meer dan 460 bedrijven over de hele wereld en heeft $ 24 miljard in vermogen bijeengebracht. Met kantoren in Boston, Menlo Park, Londen, Mumbai en Hong Kong, leidt TA Associates buyouts en minderheidsherkapitalisaties van winstgevende groeibedrijven in de sectoren voor zakelijke dienstverlening, consumenten, financiële dienstverlening, gezondheidszorg en technologie. Meer informatie over TA Associates is te vinden opwww.ta.com.

Over Corpfin Capital
Corpfin Capital is de langst gevestigde onafhankelijke private equity firma in de Spaanse markt met meer dan 25 jaar ervaring. Sinds de oprichting heeft Corpfin Capital c. € 700 miljoen beheerd met een beleggingsstrategie die gericht is op de lokale en internationale expansie van Spaanse kleine en middelgrote ondernemingen in de meest diverse sectoren. Corpfin Capital investeert momenteel Corpfin Capital Fund IV, via welk het al verschillende acquisities heeft voltooid, zoals: Logiters (nummer twee contractlogistiek bedrijf in Spanje), El Fornet (snelgroeiende regionale koffie- en bakkerijketen), Preving Group (opbouw van dienstverlening op het gebied van gezondheids- en veiligheidsnaleving voor werknemers), Secna (wereldwijde producent van natuurlijke kleurstoffen voor de voedingsmiddelenindustrie) en Arenal (snelgroeiende retailer in specialiteiten op het gebied van hygiëne, schoonheid en gezondheid).

Over Prince Capital Partners
Prince Capital Partners is de eerste en enige particuliere participatiemaatschappij in Asturië. Het werd opgericht in februari 2008 met als doel het beschikbaar maken van de nodige financiële middelen voor Spaanse bedrijven, zodat ze het maximale uit hun potentieel voor groei en expansie kunnen halen. Hierbij verdienen bedrijven die een proces van zakelijke consolidatie ondergaan de prioriteit. Op dit moment is Prince Capital een aandeelhouder in Azvase (een bedrijf dat diensten verleent aan ouderen ), Coonic (de online groep voor communicatiebureaus en -marketing) en Huni Hotel School (educatief project gericht op het toerisme). Prince wordt beheerd door Torsa Capital, SGEIC SA, een entiteit die de fondsenwerving van een nieuw private equity fonds is begonnen en verwacht dat dat tegen het einde van het jaar operationeel is.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

TA Associates
Marcia O’Carroll, 617-574-6796
mocarroll@ta.com
of
BackBay Communications
Stephen Fishleigh, +44-203-475-7552
stephen.fishleigh@back baycommunications.com
of
Philip Nunes, 617-391-0792
phil.nunes@backbaycommunicati ons.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr