16:31 uur 30-06-2016

GSMA maakt winnaars Asia Mobile Awards 2016 bekend

SHANGHAI–(BUSINESS WIRE)– De GSMA heeft vandaag de winnaars van de Asia Mobile Awards 2016 bekendgemaakt. De prijzen zijn gisteravond uitgereikt tijdens de ceremonie en het diner van de AMO Awards Ceremony in het DaGuan Theatre in Shanghai. De prijsuitreiking, die werd gepresenteerd door de populaire tv-persoonlijkheid Bai Xuxu, eert prestaties, uitmuntendheid en innovatie in mobiele communicatie in het dynamische en ongelofelijk diverse Oost-Azië.

“We feliciteren alle winnaars en genomineerden voor de eerste Asia Mobile Awards van het Mobile World Congress Shanghai”, zei Michael O’Hara, hoofd marketing van de GSMA. “De prijzen onderschrijven alles, van baanbrekende mobiele toestellen en technologieën tot applicaties en diensten die op alle Aziatische markten verkrijgbaar zijn. Wellicht belangrijker is het feit dat ze de gigantische positieve impact van mobiele communicatie op mensen, bedrijven en de maatschappij benadrukken. We zijn de deelnemers, juryleden, sponsoren en partners enorm dankbaar voor hun steun aan de Asia Mobile Awards 2016.”

 

 

 

GSMA Announces Winners of the 2016 Asia Mobile Awards

 

SHANGHAI–(BUSINESS WIRE)– The GSMA today announced the winners of the 2016 Asia Mobile Awards, which were presented last evening at the AMO Awards Ceremony and Dinner Reception, held at DaGuan Theatre in Pudong, Shanghai. The awards, which were hosted by popular TV personality Bai Xuxu, honour achievement, excellence and innovation in mobile communications across the dynamic and incredibly diverse Asia Pacific region.

“We extend our congratulations to all of the winners and nominees at our first Asia Mobile Awards here at Mobile World Congress Shanghai,” said Michael O’Hara, Chief Marketing Officer, GSMA. “The AMOs recognise everything from game-changing mobile devices and technologies to applications and services available in all Asian markets, but perhaps more importantly, they underscore the hugely positive impact of mobile communications for people, business and society. Many thanks to all of our entrants, judges, sponsors and partners for supporting the 2016 Asia Mobile Awards.”

The winners of the 2016 Asia Mobile Awards are:

Best Mobile Music App
KT and KT Music for genie

Best Mobile App for Media, Film, TV or Video
News Republic for News Republic

Best Mobile App or Service for Enterprise
MotherApp and Ocean Park for PFlow

Best Mobile Innovation for Connected Lifestyle
Globetouch for CloudSIM for the Connected Car

Best Mobile Innovation for the Internet of Things
ZillionSource Technologies for ZillionSense

Best Mobile Innovation for Emerging Markets
Jana for Jana

Best Smartphone or Tablet Device
Samsung Galaxy S7 Edge

Best Affordable Smartphone
Xiaomi Redmi Note 3

Best Mobile Technology Breakthrough – Asia
Sierra Wireless for mangOH™ Open Hardware for IoT

Outstanding Contribution to the Asian Mobile Industry
Dr. Hans Wijayasuriya, Chief Executive, Dialog Axiata

The AMO Awards are the sister awards to the GSMA’s Glomo Awards (The Global Mobile Awards), the mobile industry’s world-leading awards programme. The 2016 AMO Awards were judged by more than 75 world leading independent experts, analysts, journalists, academics – who write about, research and analyse mobile products and services – and in some cases, mobile operator representatives.

Supporters for the AMO Awards included Supporting Sponsor Gionee; Supporting Partners AVING News, CCIDcom, News Republic, ShanghaiEye and Technode; and Table Sponsor KT Corporation. Full information on the AMO Awards can be found at www.asiamobileawards.com/.

Get Involved at Mobile World Congress Shanghai 2016

Follow developments and updates on Mobile World Congress Shanghai through our social media channels – follow us on Twitter at @GSMA and use #MWCS16, get regular updates through our LinkedIn Showcase Page at  www.linkedin.com/company/mobile-world-congress-shanghai, and follow us on Facebook at www.facebook.com/mwcshanghai. In China, you can follow us on Sina Weibo http://weibo.com/mwcshanghai or on the GSMA account on WeChat. For additional information on GSMA social channels, visit www.mwcshanghai.com/register-plan/networking/social-media.

-ENDS-

About the GSMA

The GSMA represents the interests of mobile operators worldwide, uniting nearly 800 operators with almost 300 companies in the broader mobile ecosystem, including handset and device makers, software companies, equipment providers and internet companies, as well as organisations in adjacent industry sectors. The GSMA also produces industry-leading events such as Mobile World Congress, Mobile World Congress Shanghai and the Mobile 360 Series conferences.

For more information, please visit the GSMA corporate website at www.gsma.com. Follow the GSMA on Twitter: @GSMA.

Contacts

For the GSMA
Ava Lau
+852-2533 9928
alau@webershandwick.com
or
Cha rlie Meredith-Hardy
+44 7917 298428
CMeredith-Hardy@webershandwick. com
or
GSMA Press Office
pressoffice@gsma.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr