15:12 uur 28-06-2016

Littler voegt advocaat internationaal arbeidsrecht Stephan C. Swinkels toe aan de wereldwijd groeiende firma

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Littler, ‘s wereld’s grootste advocatenkantoor op het gebied van arbeidsrecht, heeft Stephan C. Swinkels als aandeelhouder aan het internationale kantoor voor arbeidsrecht toegevoegd. Voorheen was Swinkels uitvoerend directeur van L&E Global, een internationale alliantie van advocatenkantoren gericht op arbeidsrecht en daarvoor werkte hij vele jaren in het Nederlandse kantoor van Baker & McKenzie. Zijn komst volgt op een aantal recente mondiale ontwikkelingen bij Littler, waaronder de uitbreiding naar Duitsland en Canada aan het einde van het afgelopen jaar.

In een gezamenlijke verklaring stelden Tom Bender en Jeremy Roth, Littlers algemeen directeuren: “Stephan zal ons extra mogelijkheden geven om onze cliënten binnen Europa en elders van dienst te zijn terwijl we in strategische regio’s wereldwijd blijven groeien.” “Zijn uitgebreide kennis van grensoverschrijdende aanbiedingen en compliance in meerdere landen zal uitermate waardevol zijn voor de mondiale strategie van Littler.”

Littler’s internationale activiteiten bestrijken drie continenten, en Little heeft o.a. kantoren in Canada, Colombia, Costa Rica, de Dominicaanse Republiek, El Salvador, Duitsland, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Peru, Puerto Rico en Venezuela. De wereldwijde mogelijkheden van de firma omvatten tevens in Amerika gevestigde advocaten met een uitzonderlijke internationale ervaringen en beroepsbeoefenaars met dubbele licenties in o.a. Australië, Brazilië, China, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika.

Swinkels is vloeiend in het Nederlands, Engels en Duits, en heeft een goede kennis van het Frans, alsmede een goede kennis van internationale nalevingskwesties en hij heeft trainingsprogramma’s voor internationale klanten ontwikkeld. Hij houdt zich al bijna 20 jaar bezig met het arbeidsrecht en heeft advies verstrekt over herstructureringen, compensatie en arbeidsvoorwaarden, mondiale mobiliteit, social media-beleid en vraagstukken inzake gezondheid en veiligheid.

“Stephan is veelzijdig en heeft een verscheidenheid aan mondiale activiteiten beheerd,” aldus Peter A. Susser, voorzitter van Littler’s International Employment Law Practice Group. “Zijn reputatie en sterke relaties binnen de mondiale gemeenschap van werkgevers zal instrumenteel zijn voor Littler tijdens de uitbreiding van haar bevoegdheden wereldwijd.”

“Deel uit te gaan maken van Littler is zeer opwindend, omdat de firma een sterke reputatie in het arbeidsrecht combineert met een mondiale aanpak en marktpositie,” aldus Swinkels. “In een zodanig concurrerende en complexe omgeving, is de kracht van het merk van het kantoor nog belangrijker dan ooit tevoren. Littler trok mij aan vanwege de status van het kantoor als een grootmacht op het gebied van het arbeidsrecht en de constante aansturing op het ontwikkelen van nieuwe en innovatieve oplossingen om hoogwaardige diensten aan onze cliënten te kunnen leveren.”

Swinkels is lid van de European Employment Lawyers Association, de Amsterdamse Orde van Advocaten (Nederland), de International Bar Association en de IBA Law Firm Management Advisory Board. Hij spreekt regelmatig op internationale conferenties over het arbeidsrecht en is auteur van artikelen in professionele bladen zoals Managing Partner, The Lawyer en IBAJournal. Swinkels heeft een diploma in ondernemingsrecht van UC Hastings College of Law (San Francisco), een Master in het burgerlijk recht van de Rijksuniversiteit in Leiden en een MBA (cum laude) van ESMT in Berlijn, Duitsland.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Littler
Jen Klein
(213) 443-4245
jklein@littler.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr