09:16 uur 23-06-2016

Europcar en Taxeo samen in zee om bedrijven aanzienlijke besparingen op te leveren

SAINT-QUENTIN-EN-YVELINES, Frankrijk & PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Of het nu gaat om de huur van een auto of de boeking van een hotel, zakenreizen in Europa gaan altijd gepaard met btw-kosten. Europcar, marktleider in de Europese autoverhuursector en toonaangevende speler op het vlak van mobiliteit, en Taxeo, koploper in diensten voor de geïnformatiseerde terugvordering van btw, sloten een samenwerkingsovereenkomst om hun gemeenschappelijke klanten te helpen bij een snelle en eenvoudige terugbetaling van de btw, volledig in overeenstemming met de lokale wetgevingen.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20160622006057/nl/

Taxeo ontwikkelde een innovatieve oplossing voor het elektronisch ontvangen van facturatiegegevens van Europcar en het aanmaken van fiscaal conforme elektronische facturen, die vervolgens worden gebruikt voor het terugvorderen van de btw.

Dit samenwerkingsverband levert klanten van het corporate segment van Europcar aanzienlijke besparingen op.

Voor Jean Cazes, CEO van Taxeo, is deze oplossing een “ belangrijke doorbraak” in de terugvordering van btw in het kader van zakenreizen. “Dit betekent dat we de autohuurkosten voor onze gemeenschappelijke klanten tot 15 % kunnen terugbrengen. Onze oplossing is zeer eenvoudig in gebruik, zowel voor de bedrijven als de reizigers zelf. Bovendien biedt ze een aantal bijkomende voordelen dankzij de fiscale dematerialisering en de gestructureerde gegevens voor uitgavenbeheer”, aldus Jean Cazes.

Marcus Bernhardt, commercieel directeur van de Groep Europcar, beschouwt dit nieuwe samenwerkingsverband met het Franse bedrijf als een “ schitterende opportuniteit” voor de groep:“Het biedt een antwoord op de nood aan kostenefficiëntie van onze corporate klanten en draagt bij tot onze competitiviteit en de differentiatie van ons aanbod, zonder afbreuk te doen aan onze rentabiliteit en ons engagement op het vlak van dienstverlening.”

Elk jaar verliezen bedrijven 5 miljard euro aan btw in het kader van internationale reizen. Het huidige proces voor de terugvordering van de btw, vaak manueel en op papier, is complex, duur en inefficiënt – vooral voor reiskosten zoals hotelkamers, autohuur, conferenties enz. Aan de basis daarvan liggen hoofdzakelijk niet-conforme of verloren facturen. Taxeo biedt een oplossing voor dit probleem. Bovendien zijn de meeste kleine of middelgrote ondernemingen (kmo’s) er niet van op de hoogte dat ze de btw in het kader van zakenreizen kunnen terugvorderen of weten ze niet hoe ze een terugbetaling kunnen verkrijgen.

Over de Groep Europcar:
De Groep Europcar is genoteerd op Euronext Parijs (EUCAR). De groep is Europees marktleider in autoverhuur en is daarmee een van de belangrijkste spelers in de mobiliteitssector. Europcar is aanwezig in meer dan 140 landen en biedt zijn klanten toegang tot een uitgebreid autoverhuurnetwerk, rechtstreeks via eigen vestigingen of via franchisenemers en partners. De Groep Europcar beheert wereldwijd zijn eigen merken Europcar® en InterRent®, haar low-costmerk. De tevredenheid van de klant staat centraal in de missie van de groep en haar medewerkers: een engagement dat gepaard gaat met de permanente ontwikkeling van nieuwe diensten. Zo werd het ‘Europcar Lab’ opgericht om de uitdagingen van morgen op het vlak van mobiliteit beter te begrijpen, en dat via innovatie en strategische investeringen, waaronder in Ubeeqo en in E-Car Club.

Over Taxeo:
Taxeo ontwikkelde als start-up in het “FinTech” domein (Finance en Technology) de eerste geïnformatiseerde en volledig geautomatiseerde oplossing voor terugvordering van btw in het kader van internationale zakenreizen in Europa.
Taxeo helpt talrijke Europese en Amerikaanse bedrijven om btw terug te vorderen op reiskosten en facturen van leveranciers.

Contacts

Perscontacten:
EUROPCAR
Europcar Press Office, Tel: + 33 1 30 44 98 82
europcarpressoffice@europcar.com< /a>
of
ORIGAMI PR
Tel. : +32 2 539 07 04
europcar@origami.be
of
Taxeo
Nils Kernchen / Ama Lorenz
Tel: +33 1 43 87 71 14
n.kernchen@taxeo.com
press@taxeo.com
www.taxeo.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr