08:39 uur 22-06-2016

Visa Inc. rondt koop Visa Europe af

SAN FRANCISCO en LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Visa Inc. (NYSE: V) heeft vandaag bekendgemaakt dat zij de koop van Visa Europe Ltd heeft afgerond.

Het gecombineerde wereldwijde bedrijf levert digitale betaalproducten, diensten en verwerking voor wereldwijd circa 17.100 financiële instellingen en partners, 40 miljoen verkooppunten en 3,0 miljard Visacards. Kaarten en betaalproducten met het merk Visa maken jaarlijks een bedrag van circa $ 6,8 biljoen aan wereldwijde betalingen mogelijk.

Daarnaast heeft de raad van bestuur van Visa Inc. (de “Board”) vandaag bekendgemaakt dat zij Gary A. Hoffman, CEO van de Hastings Group heeft benoemd als lid van de raad van bestuur van Visa Inc. Hij is momenteel directeur en voorzitter van Visa Europe Limited. Dit brengt het aantal bestuursleden op twaalf.

De heer Hoffman was sinds november 2012 Chief Executive Officer bij de Hastings Group, een verzekeringenaanbieder in het VK. Voorafgaand aan deze functie was de heer Hoffman van 2011 tot 2012 Chief Executive Officer bij NBNK Investments, een beleggingsinstrument dat in augustus 2010 werd opgezet voor het vestigen van persoonlijk en zakelijk retailbankieren in het VK. Van 2008 tot 2010 bekleedde hij de functie van Chief Executive Officer van Northern Rock PLC en van 2006 tot 2008 was hij Vice Chairman van Barclays PLC. Daarvoor had hij verschillende andere functies bij de Barclays Group, waaronder Chairman of UK Banking and Barclaycard bij Barclays PLC en Chief Executive Officer bij Barclaycard.

“Ik heet Gary van harte welkom bij de raad van bestuur,” aldus Charlie Scharf, CEO van Visa Inc. “Gary’s brede kennis van de Europese betalingen- en bankbranche brengt een belangrijk perspectief naar het bestuur van Visa Inc. en zal van onschatbare waarde zijn als wij ons bedrijf in Europa uitbouwen.”

Gary Hoffman zei, “Het is stimulerend om deel uit te maken van het volgende hoofdstuk in het Visa-verhaal. Visa Europe heeft als bedrijf sterk gepresteerd en de combinatie met Visa Inc. zal Europese klanten meer toegang bieden tot de wereldwijde schaal, aanvullende innovatiebronnen en een scala aan mogelijkheden die nodig zijn om de beste betaaldiensten aan haar klanten te bieden.”

Over Visa Inc.

Visa Inc. (NYSE: Visa is een wereldwijde onderneming, gespecialiseerd in betalingentechnologie, die consumenten, bedrijven, financiële instellingen en overheden in meer dan 200 landen en gebieden verbindt door snelle, veilige en betrouwbare elektronische betalingen. VisaNet, één van de meest vooruitstrevende ondersteuningsnetwerken ter wereld is in staat om meer dan 65.000 transactieberichten per seconde te behandelen, met een fraudebescherming voor consumenten en gegarandeerde betaling voor handelaren. Visa is geen bank en verstrekt geen kaarten, verleent geen krediet en biedt geen vaste tarieven en vergoedingen voor klanten. De innovaties van Visa maken het voor hun klanten die financiële instellingen zijn mogelijk consumenten meer keuzes te bieden: nu betalen met debitering, vooruitbetalen met prepaid of later betalen met kredietproducten. Ga voor meer informatie naarusa.visa.com/about-visa, visacorporate.tumblr.com en @VisaNews.

Op de toekomst gerichte uitspraken

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte uitspraken (forward-looking statements), volgens de betekenis van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Op de toekomst gerichte uitspraken kunnen worden herkend door woorden als “zullen,” “continueren” en andere soortgelijke uitdrukkingen. Voorbeelden van op de toekomst gerichte uitspraken zijn onder meer, maar niet uitsluitend, uitspraken die Visa Inc. doet over de voordelen voor Visa Inc. die voortkomen uit de voltooiing van de transactie en de toevoeging van een bestuurslid.

Toekomstgerichte uitspraken hebben de volgende kenmerken: (i) zeggen uitsluitend iets vanaf de datum waarop zij zijn gedaan, (ii) zijn geen uitspraken die gebaseerd zijn op een historisch feit of garanties voor toekomstige prestaties en (iii) zijn onderhevig aan risico’s, onzekerheden, aannames of veranderingen in omstandigheden die moeilijk zijn te voorspellen of te kwantificeren. Feitelijke resultaten kunnen daarom aanzienlijk en nadelig verschillen van de op de toekomst gerichte uitspraken van Visa Inc. ten gevolge van een verscheidenheid aan factoren, waaronder het risico dat de voordelen van de transactie mogelijk niet gerealiseerd worden of niet binnen de momenteel verwachte tijdslijn; risico’s die verband houden met ontwikkelingen binnen het bedrijf van Visa Inc. en verscheidene factoren waaronder die die zijn opgenomen in ons jaarverslag op formulier 10-K voor het financiële jaar dat eindigt op 30 september 2015, ons kwartaalrapport op formulier 10-Q voor het kwartaal dat eindigde op 31 maart 2016 en andere deponeringen van Visa Inc. bij de U.S. Securities and Exchange Commission.

U moet geen overmatig vertrouwen hechten aan dergelijke verklaringen. Behalve indien wettelijk vereist, heeft Visa Inc. geen plannen om op de toekomst gerichte uitspraken te actualiseren of te herzien als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige ontwikkelingen of anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediarelaties
Visa Inc.
Connie Kim, +1 212-521-3962
globalmedia@visa.com
of
Visa Europe
Diane Scott, +44 207 795 5459
europeanmedia@visa.com
of
Beleggersrelaties
Visa Inc.
Jack Carsky of Victoria Hyde-Dunn, +1 650-432-7644
ir@visa.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr