13:25 uur 21-06-2016

Winnaars Travel Writer Awards bekendgemaakt op IPW 2016 in New Orleans

NEW ORLEANS–(BUSINESS WIRE)– Vier reisjournalisten sleepten prijzen in de wacht bij de uitreiking van de  IPW Travel Writer Awards 2016 van de U.S. Travel Association en Brand USA, die worden gesponsord door CityPASS. De winnaars zijn gisteren bekendgemaakt, gedurende de mediareceptie van de handelsbeurs IPW in New Orleans, in de staat Louisiana. Organisator U.S. Travel Association ontving meer dan 150 inzendingen van journalisten uit 58 landen. De winnaars zijn:

Beste artikel over een IPW-gaststad – De Braziliaanse redactrice Amanda Fernandes Leonel de Queiroz sleept de honneurs in de wacht in de categorie voor artikelen over de gaststad van de IPW van het vorige jaar. Haar bezoek aan IPW 2015 in Orlando inspireerde Leonel tot een artikel voor reisblad Melhor Viagem, gericht op lezers van 55+ in Brazilië. Zoals de titel van haar stuk Orlando: De volta à infância (Orlando, terug naar je jeugd) al doet vermoeden, is een jeugdige geest en verlangen naar nieuwe horizonten voldoende om te genieten van een reis naar Orlando.

Beste artikel over een Reisbestemming in de VS – Omdat de inzendingen voor deze categorie in groten getale binnenstroomden, selecteerde de jury twee winnaars in deze categorie. Phoebe Smits, hoofdredacteur van het Britse reismagazine Wanderlust, won met haar verhaal A Walk in the Woods (Een Boswandeling). Smith reed – geïnspireerd door Bill Brysons klassieke reisboek met dezelfde titel – de hele, 2180 mijl lange Appalachian Trail in twee weken. Ze koos de krenten uit de pap voor haar verkenningen te voet. Het daaruit volgende verhaal staat barstensvol informatie voor lezers met wandelplannen, maar bevat ook pakkende beschrijvingen van kleurrijke persoonlijkheden die het pad van Smith kruisten.

Ook Lindsay Sutton, een freelance-journaliste uit het Verenigd Koninkrijk, won in deze categorie. Ter ere van het honderdjarige jubileum van de door president Theodore Roosevelt opgerichte in het leven geroepen National Parks, legde Sutton haar tocht door North Dakota vast op schrift. In deze Amerikaanse staat zag het idee voor een systeem van Nationale Parken het levenslicht. Het artikel, Follow in a President’s Footsteps (In de voetsporen van een President), verscheen in februari in Manchester Evening News. De proza van Sutton neemt lezers op sleeptouw voor een tocht over modderweggetjes zonder bewegwijzering door de ruige Badlands van North Dakota en de verste uithoeken van Theodore Roosevelt National Park. Tegelijkertijd besteedt ze aandacht aan de persoonlijkheid en beweegredenen van de man die de eerste leider van de Amerikaanse natuurbescherming zou worden.

Beste artikel in een vakblad – Héctor Fabio Rizzo, redacteur van het Mexicaanse TOUR Magazine, won de hoofdprijs met zijn La NUEVA New York (het NIEUWE New York). Met prachtige foto’s en taal beschrijft Rizzo de bijzondere smaak van New York, tot stand gekomen door zijn gevarieerde bevolking, wijken en energie. Dit verhaal nodigt schrijvers uit om nieuwe bezienswaardigheden van de ‘Big Apple’ te ontdekken, waaronder het One World Observatory van het World Trade Center, het gedenkmonument voor de aanslagen van 11 september 2001 en het Whitney Museum of American Art, dat is verhuisd naar een gloednieuw pand in het Meatpacking District.

 

 

 

 

Travel Writer Award Winners Announced in New Orleans at IPW 2016

 

NEW ORLEANS–(BUSINESS WIRE)– Four travel journalists captured top honors in the U.S. Travel Association and Brand USA’s 2016 IPW Travel Writer Awards competition, sponsored by CityPASS. The winners were announced yesterday during a media reception at the IPW trade show in New Orleans, Louisiana. The U.S. Travel Association, which coordinates the awards, received more than 150 contest entries from journalists representing 58 countries. The winners are as follows:

Best IPW Host City (Orlando) Article — Brazilian editor Amanda Fernandes Leonel de Queiroz captured top honors in this category, which judges articles highlighting the previous year’s IPW host city. After attending IPW 2015 in Orlando, Leonel was inspired to write a cover story for Melhor Viagem, a travel magazine targeting readers 55+ in Brazil. As the title of her article, “Orlando: De volta à infância” (Orlando: Back to Childhood), suggests, all you need to enjoy Orlando is a youthful spirit and a willingness to explore new horizons.

Best U.S. Travel Destination Article — Due to the high number of outstanding entries received, the judges selected two winners in this category. Phoebe Smith, editor-in-chief of the U.K.-based travel magazine Wanderlust, won for her story “A Walk in the Woods.” Using Bill Bryson’s classic travel book of the same name as her inspiration, Smith drove the entire 2,180-mile length of the Appalachian Trail over a two-week period, cherry-picking the main highlights to explore on foot as she went. The resulting story, published in the October 2015 issue of Wanderlust, is chock-full of great information for would-be hikers, as well as engaging descriptions of the colorful personalities Smith met along the way.

Also winning in this category is Lindsay Sutton, a freelance travel journalist from the United Kingdom. On the 100th anniversary of President Theodore Roosevelt’s creation of America’s expansive and much-envied National Parks system, Sutton chronicled a trek across North Dakota, the U.S. state where the idea for the National Parks system was born. Sutton’s article, “Follow in a President’s Footsteps,” appeared in the Manchester Evening News in February 2016. Sutton’s prose takes readers down unsigned dirt roads, through the rugged North Dakota Badlands, and to the far corners of Theodore Roosevelt National Park, all the while highlighting the personality and motivations of the man who would become America’s first “conservationist in chief.”

Best Trade Publication Article — Héctor Fabio Rizzo, editor of Mexico’s TOUR Magazine, won top honors for “ La NUEVA New York” (The NEW New York). Through beautiful pictures and words, Rizzo’s article describes the distinctive flavor of New York, created by its diverse population, neighborhoods and energy. His story invites readers to discover the Big Apple’s new attractions and features, including One World Observatory at One World Trade Center, the 9/11 Memorial and Museum, and the Whitney Museum of American Art, relocated to a brand-new building in New York’s Meatpacking District.

During their evaluation of the entries, this year’s judges looked for articles that featured original ideas and exceptional storytelling skills, as well as prose that would inspire readers to travel to the United States.

The IPW Travel Writer Awards competition is held annually. Each of the winning writers receives $1,000 U.S. and an award certificate. This year’s competition was sponsored by CityPASS, the company that offers discounted admission packages to the top attractions in 12 North American destinations.

The U.S. Travel Association is a national, nonprofit organization representing all components of the travel industry, which generates $2.1 trillion in economic output and supports 15 million jobs. U.S. Travel’s mission is to promote and facilitate increased travel to and within the United States. For more information, visit www.ustravel.org .

For nearly 20 years, CityPASS ticket booklets have been the premier product for travelers who want to visit a destination’s top attractions while enjoying significant savings of up to 50 percent. CityPASS ticket booklets, which have a 97 percent customer recommendation rating, contain prepaid admission to the most popular attractions in 12 North American destinations: New York City, Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Houston, Philadelphia, San Francisco, Seattle, Southern California, Tampa Bay and Toronto. For more information, visitCityPASS.com .

CityPASS® is a registered trademark of City Pass, Inc., and the exclusive property of City Pass, Inc.

Contacts

CityPASS
Deborah H. Wakefield, 503-292-4418
deborah@citypass.com
or
U.S. Travel Association
Cathy Keefe, 202-408-2183
ckeefe@ustravel.org

Check out our twitter: @NewsNovumpr