09:18 uur 21-06-2016

De European Patent Office herbevestigt de geldigheid van het patent van Mitsubishi Chemical voor hoogwaardige polyester op basis van biomassa

TOKYO–(BUSINESS WIRE)– Mitsubishi Chemical Corporation (MCC; Hoofdkantoor: Chiyoda-ku, Tokyo; President: Hiroaki Ishizuka) heeft vandaag bekendgemaakt dat de European Patent Office (EPO) op 17 mei een kennisgeving heeft uitgevaardigd over het patent van MCC (EP1882712B; “het patent”), dat een basispatent is voor een polyester op basis van biomassa. Diverse bedrijven en anderen hadden aankondigingen van bezwaar ingediend met betrekking tot de geldigheid van het patent. De EPO stond echter grotendeels aan de kant van MCC met betrekking tot de geldigheid van het patent in navolging van de mondelinge verhandelingen op 15 april van dit jaar.

Het beteft een substantiepatent voor een hoogwaardige polyester op basis van biomassa, en heeft een veelzijdige toepassing voor bedrijfsactiviteiten, zoals productie en verkoop. De bijbehorende patenten zijn ook in Japan, de V.S. en China toegekend. Het besluit van de EPO ondersteunt de geldigheid van het patent, en MCC zal proactieve maatregelen treffen om het patent te beschermen tegen vergelijkbare bezwaren in de toekomst.

“MCC bezit veel andere patenten die gerelateerd zijn aan producten op basis van biomassa. MCC breidt zijn eigen bedrijven uit door het gebruik van deze patenten en verstrekt licenties aan andere bedrijven om de verspreiding van dergelijke producten te stimuleren en een bijdrage te leveren aan de internationale duurzaamheid van het milieu,” aldus Johei Takimoto, Chief Operation Officer van de Polymer Division.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Neem voor meer informatie contact op met:
Mitsubishi Chemical Holdings Corporation
Satoshi Kofukata, [+81] (0)3-6748-7140
Public Relations and Investor Relations Office

Check out our twitter: @NewsNovumpr