10:24 uur 20-06-2016

PENTAX Medical presenteert een voorproefje van zijn nieuwste, geavanceerd ENT-endoscopiesysteem tijdens het 11e European Laryngological Society congres

HAMBURG, Germany–(BUSINESS WIRE)– PENTAX Medical presenteert vandaag DEFINA, een nieuw geavanceerd HD-beeldplatform voor een betere KNO-diagnose en behandeling binnen de markten van Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Deze presentatie werd, op 8 juni 2016, gehouden voor een geselecteerde groep artsen en partners voorafgaand aan de 11e editie van het European Laryngological Society congres in Porto Antico di Genova, Italië.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20160620005532/nl/

DEFINA EPK-3000 (Photo: Business Wire)DEFINA EPK-3000 (Photo: Business Wire)

Het nieuwe DEFINA™ endoscopiesysteem beschikt over hoogwaardige VNL-J10 HD endoscopen die ontworpen zijn voor alle geavanceerde, flexibele endoscopische KNO-onderzoeken. De DEFINA™ HD-videoprocessor is uitgerust met i-scan beeldtechnologie. Het systeem was tijdens het congres beschikbaar voor live demonstraties en gesprekken met onze experts.

Door de combinatie van een heldere en scherpe beeldkwaliteit en een verwerkingstechnologie die een verbeterd i-scan beeld realiseert, maakt het nieuwe DEFINA™ systeem een breed scala aan KNO-toepassingen mogelijk. Daartoe behoren onder andere geavanceerde diagnostiek, de beoordeling van een slikactie met behulp van een videoscoop (FEES), en functionele video-stroboscopieonderzoeken.

DEFINA™ beschikt over de nieuwste HD chiptechnologie, een verbeterd design van de distale tip voor een betere lichtverspreiding. Bovendien biedt het systeem uitstekende behandelingsopties door het werkkanaal in de VNL15-J10 endoscoop.

Het comfort voor de patiënt is sterk verbetert door de VNL8-J10 endoscoop met zijn dunne buitendiameter (2,9mm). De distale tip loopt spitser toe (tot aan 2,4mm), waardoor de scopen gemakkelijker ingebracht kunnen worden, terwijl de endoscoop ook heel gemakkelijk te hanteren is door het gebruiksvriendelijk en ergonomisch ontworpen handvat en de flexibele lichtgeleidingskabel.

DEFINA™ beschikt over de nieuwste technologie en het nieuwste design om een betere diagnose en behandeling te verzekeren die veilig en betrouwbaar is. Door het nieuwe design van het instrumentkanaal, bij de VNL15-J10, kunnen endoscopische instrumenten vlot ingebracht worden. De gescheiden licht / beeldkabel maakt een stroboscopisch onderzoek mogelijk. Voor een betere garantie van de veiligheid voor zowel de patiënt als de gebruiker is het systeem voorzien van een innovatief, disposable, ontworpen zuigventiel. Tevens zijn de endoscopen STERRAD ® compatibel waardoor het hoogste niveau van hygiëne en hergebruik mogelijk wordt.

Dr. Guido van den Broek, Radboud UMC, Nijmegen, Nederland:
“Deze nieuwe generatie video-endoscopen levert een beeldkwaliteit op die beter is dan de vorige serie, door de nieuwe chiptechnologie is de buitendiameter van de endoscoop nog kleiner geworden. Als gevolg hiervan zijn het comfort en de acceptie van de endoscoop door de patiënt aanzienlijk gestegen.”

Rainer Burkard, President PENTAX Medical EMEA:
“Dit is nog maar één lancering van onze belangrijkste producten in 2016. We waren al een tijd pioniers op het gebied van KNO-endoscopie, en dit nieuwe systeem betekent weer een belangrijke stap voorwaarts in de verbetering van het beeld en comfortniveau voor de patiënt en de diagnostische mogelijkheden voor de arts.”

Over PENTAX Medical

PENTAX Medical is een onderdeel van de HOYA Group. Het bedrijf heeft als missie het welzijn van de patiënt en de kwaliteit van de medische zorg te verbeteren door de beste endoscopische producten en diensten aan te bieden, met een focus op KWALITEIT, KLINISCH RELEVANTE INNOVATIE en EENVOUD. Met behulp van geavanceerde research & development en productiemethoden levert PENTAX medische apparatuur en oplossingen op het gebied van endoscopische beeldvorming voor de wereldwijde medische gemeenschap. PENTAX Medical, met het hoofdkantoor in Japan, richt zich wereldwijd op research & development, verkoop binnen de regio’s, service en faciliteiten in de verschillende landen, overal ter wereld. Bezoek onze website voor meer informatie: www.pentaxmedical.com/nl/.

Contacts

PENTAX Europe GmbH
Sangeeta Gehlot-Vadher
EMEA pr-manager
T: +44 (0)1753 792 733
F: +44 (0)1753 792 794
E: sangeeta.gehlot@pentaxmedical.co m
W: http://www.pentaxmedical.com/nl/
Neem voor een afbeelding in hoge resolutie contact op met sarahp@alto-marketing.com.

Check out our twitter: @NewsNovumpr