16:38 uur 15-06-2016

Shenzhen 100 aanwezig tijdens de Internationale Honeywell-beleggersconferentie

PEKING–(BUSINESS WIRE)– China is een van de snelst groeiende locaties voor buitenlandse investeringen. Dat was de consensus tijdens een internationale beleggersconferentie waar leiders van internationale fondsen en banken samenkwamen.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20160615006047/nl/

Shunee Yee speaks at Honeywell's China Investor Week (Photo: Business Wire)Shunee Yee speaks at Honeywell’s China Investor Week (Photo: Business Wire)

CSOFT CEO Shunee Yee sprak diepgaand over de rol die Shenzhen zal spelen in het aandrijven van China’s toekomstige economische groei, met name omdat het land zich aan het aanpassen is aan een “nieuw normaal” van economische ontwikkeling. Ze benadrukte dat Shenzhen, de ongeëvenaarde hub voor Chinese innovatie en ondernemerschap, een centrale rol zal spelen in het moderniseren van China’s economie en productiesector voor een wereldwijde zakelijk tijdperk.

Vanaf het moment dat Shenzhen in 1980 werd verkozen tot de locatie voor China’s eerste bijzonder economisch zone (special economic zone, SEZ) is het met sprongen uitgebreid. Het toenmalige provinciale vissersdorp werd door de Chinese leiders uitgekozen als een van ‘s werelds grootste economische experimenten en vandaag de dag verschuilt de nederige afkomst van de stad zich achter een schitterende skyline. Yee wees op de belangrijkste indicatoren ter illustratie van Shenzhens bewezen economische belofte. De investeringen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, als een percentage van het BBP (4,05%) is bijna twee keer dat van de Verenigde Staten (2,7%). Het resultaat is duidelijk: de bedrijven in Shenzhen bezitten over meer octrooien op technologisch gebied dan enige andere stad in China, en de stad heeft stimulansen geïntroduceerd om de meest getalenteerde mensen in het land aan te trekken en behouden.

“De stad Shenzhen stuurt u een bericht: u kunt meer doen; u moet beter uw best doen,” aldus Yee, daarbij verwijzend naar Paul Graham, de programmeur en ondernemer van Viaweb.

Onder de deelnemers van de beleggersconferentie bevonden zich John G. Inch, de algemeen directeur van Deutsche Bank, Stephen Tusa, de algemeen directeur van J.P. Morgan, Nigel Coe, de algemeen directeur van Morgan Stanley en vele andere voorname gasten.

De conferentie hield tevens verschillende panels met deskundigen en zakelijke leiders uit China. Een panel dat de “Nieuwe economie” van China besprak, bestond o.a. uit Dele Liu, de directeur van Youku Tudou, een van ‘s werelds grootste hostingplatforms voor video’s en streaming, en Julian Ma, de corporate vice-president van Tencent, de maker van de populaire app WeChat. Zij benadrukten in hun opmerkingen de macht van China’s snel groeiende middenklasse: een consumentenklasse die nieuwe soorten van dienstverlening en high-tech-industrieën zal vereisen die een wereldwijd concurrerende technologisch geavanceerde economie zal aandrijven.

Zhang Xinguo, de vicepresident van AVIC, een van China’s belangrijkste staatsbedrijven (state-owned enterprise, SOE) reageerde op de noodzaak om de meer inefficiënte aspecten van de Chinese economie te moderniseren door technologieën en interdisciplinaire managementpraktijken te integreren met een traditionele bedrijfsvoering.

“Voorheen waren SOE’s grootschalig maar ze waren niet gezond… we moeten inspelen op onze creatieve waarden en ervan profiteren,” aldus Zhang.

Zhang sprak ook over het “Made in China 2025”-initiatief, dat zich richt op het moderniseren van China’s productiesectoren door het internet der dingen en de geautomatiseerd productiesystemen te integreren in bestaande activiteiten als een veelbelovende kans om de Chinese economie te versterken.

De Honeywell-beleggersconferentie is een jaarlijkse bijeenkomst, georganiseerd door Honeywell International Inc., een toonaangevende leverancier van civiele, militaire en lucht- en ruimtevaartdiensten. De conferentie voor dit jaar was hoofdzakelijk georganiseerd door Shane Tedjerati, de Chief Executive Officer en directeur van Honeywells regio’s met een sterke groei en richtte zich op het thema om een diepgaande blik te werpen op China’s economie.

De deelnemers aan de conferentie benadrukten dat, ondanks de sombere economische prognoses van analisten en journalisten, de economie van China goed gepositioneerd is om zich te oriënteren op duurzame groei en investeringen.

“Zes jaar geleden werd slechts 20% van onze investeringen voor de Aziatisch-Pacifische regio in China geïnvesteerd,” aldus Sally Shan, algemeen directeur bij HarbourVest, een van de toonaangevende wereldwijde particuliere beleggingsondernemingen. “Nu wordt ongeveer 50% van onze fondsen voor Azië in China geïnvesteerd. China heeft consequent beter gepresteerd dan de wereldwijde markt,” concludeerde Shan.

Maak kennis met CSOFT

CSOFT International Ltd. is een wereldleider op het gebied van adviesdiensten voor lokalisatie en globalisering, het verstrekken van turnkey-oplossingen voor bedrijven die te maken hebben met de uitdagingen van het engageren van klanten en markten over taal- en culturele barrières. We hebben een award-winnend internationaal team dat door IDC erkend is als een van de beste innovatieve bedrijven van 2011. In 2012 werd de CEO van de onderneming uitgeroepen tot een van Fortune Magazine’s  10 machtigste vrouwelijke ondernemers en als een Tech Disruptor door  CNN Money.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

CSOFT International Ltd.
Megan Robinson, +1-415-889-8989 (V.S./Europa)
megan.robinson@csoftintl.com
Brittany Gasparaitis, +1-415-889-8989 (V.S./Europa)
brittany.gasparaitis@csoftintl.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr