14:13 uur 13-06-2016

Tillman Green LLC en Global Tower Solutions investeren $500 miljoen in joint venture voor het versterken van de telecommunicatie-infrastructuur in opkomende markten

NEW YORK en LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Tillman Green, LLC (“Tillman”) en Global Tower Solutions (“GTS”) heeft de vorming bekendgemaakt van Tillman GTS, een internationale joint venture die een revolutie teweeg gaat brengen in de energievoorziening binnen de telecommunicatietorensector. In de nieuwe onderneming wordt de ervaring van Tillman op het gebied van het opzetten van ondernemingen op het gebied van telecommunicatie-infrastructuur in opkomende en ontwikkelingslanden gekoppeld aan de ervaring van GTS op het gebied van duurzame energie.

Tillman GTS is van plan de komende drie jaar $500 miljoen te investeren door kapitaal te steken in de markt voor mobiele telecommunicatietorens. De inspanningen worden met name gericht op de vervanging van dieseltoepassingen door oplossingen voor duurzame energie en batterijopslag. Hierdoor worden de operationele uitgaven verlaagd, de kooldioxide-uitstoot verminderd en betrouwbare energie tegen een vaste prijs gegarandeerd, overal ter wereld. Tillman GTS beschikt over een financieringsoplossing die een omvangrijk programma voor energievoorziening in de vorm van een dienst mogelijk maakt. Het bedrijf verkent mogelijkheden in Europa, Latijns-Amerika en Azië.

“Het is met groot enthousiasme dat we dit samenwerkingsverband met GTS bekendmaken. Tillman Green gelooft dat duurzame energie een belangrijke bron is waar bedrijven en individuen wereldwijd profijt van kunnen hebben. GTS heeft een een uitstekende reputatie op het gebied van het vinden en implementeren van oplossingen voor energievoorziening door middel van zonne-energie voor bedrijven in de telecommunicatietorensector en we zijn van plan samen een platform voor duurzame energie te ontwikkelen,” aldus Sanjiv Ahuja, Chairman van Tillman Green.

“Overheden, eigenaars van telecommunicatietorens en klanten slaan de handen ineen om een groen alternatief te vinden voor diesel bij de energievoorziening van telecommunicatietorens op plaatsen waar geen of slechts een ontoereikend elektriciteitsnetwerk aanwezig is. Onze oplossing voor batterijopslag en zonne-energie is een betrouwbare, kosteffectieve en duurzame energieoplossing voor deze sector. We geloven dat de samenwerking met Tillman Green ons in staat zal stellen onze oplossingen te implementeren in de mobiele markt en andere sectoren die baat kunnen hebben bij onze expertise in ontwikkelde en ontwikkelingslanden,” aldus Robert Suss, Managing Director van Global Tower Solutions.

Over Tillman Green, LLC

Tillman Green, LLC is een holding in particulier bezit, met name gericht op wereldwijde mogelijkheden op het gebied van duurzame energie. Tillman’s moederbedrijf, Tillman Global Holdings (“TGH”) is een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van infrastructuurontwikkeling in ontwikkelde en ontwikkelingsmarkten. Tillman Global Holdings, in 2013 opgericht door Sanjiv Ahuja, heeft gediend als holding voor toonaangevende bedrijven in diverse markten. Tillman Global Holdings, haar dochterondernemingen en geassocieerde entiteiten zijn actief op 5 continenten en in meer dan 25 landen. www.tillmanglobal.com.

Over Global Tower Solutions

Global Tower Solutions is een bedrijf in particulier bezit met thuisbasis in het Verenigd Koninkrijk, gericht op de levering van energieoplossingen buiten het elektriciteitsnet voor de mobiele telecommunicatietorensector en het bouwen van zonne-energievoorzieningen op de grond in ontwikkelingslanden, waar de behoefte aan schone energie groeiende is. GTS is door Robert Suss en Stewart Dodd opgericht als holdingbedrijf meer te kunnen doen met hun ervaring op het gebied van financiën, duurzame energie en opslag.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

The Dilenschneider Group
Orlando Camargo, 212-922-0900 / 212-843-5545
ocamargo@dgi-nyc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr