11:19 uur 06-06-2016

Lancering van ALTV brengt originele content naar weinig bediende gebieden van de wereld

NEW YORK en DUBLIN–(BUSINESS WIRE)– Vandaag werd ALTV.com, een nieuwe gratis streaming service die boeiendere en relevantere video content zal brengen naar weinig bediende gebieden van de wereld, gelanceerd door telecomgroep Granahan McCourt Capital (GMC).

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20160603005978/nl/

Prins Bandar Al Saud, David McCourt, voorzitter en CEO van Granahan McCourt, Omar Talib en Hollywood ... Prins Bandar Al Saud, David McCourt, voorzitter en CEO van Granahan McCourt, Omar Talib en Hollywood-acteur Omar Miller bij de lancering van ALTV (foto: Business Wire)

ALTV is nu de nieuwste toevoeging aan GMC’s uitgebreide geschiedenis van het verbinden van weinig bediende regio’s over de hele wereld. Al meer dan 30 jaar heeft de voorzitter en CEO van het bedrijf, David McCourt, de reputatie dat hij markten op zijn kop zet om de consument te voorzien van eerlijkere en competitievere producten.

McCourt, een met de Emmy award bekroonde tv-producent, heeft de Amerikaanse tv-serie voor kinderen, Reading Rainbow, geproduceerd, evenals prime-time documentaires met Angelina Jolie in Tanzania en Michael Douglas in Sierra Leone. Hij was ook verantwoordelijk voor het naar Mexico brengen van het eerste competitieve telefoon- en tv-landschap en bouwde het eerste competitieve telecomnetwerk in Amerika met Corporate Communications Network, dat is opgegaan in MFS om MFS/McCourt te creëren. MFS werd later verkocht aan WorldCom voor $ 14,5 mrd.

ALTV is inmiddels gestart in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, met uitbreidingen binnenkort gepland voor Zuid-Amerika en Afrika bezuiden de Sahara. Dankzij de lancering in deze markten ontwikkelt ALTV een breed netwerk van creatieve talenten in elke regio. Dit vult een grote lacune in deze markten door miljoenen jongere kijkers toegang te geven tot lokale, kwalitatief hoogwaardige content die hun cultuur, interesses en ambities weerspiegelt.

ALTV laat de grenzen tussen de gebruikers en de makers van content vervagen, en beschikt over een pulserende mix van lifestyle content die alle interesses van de consument bestrijkt, van komedie en muziek, tot schoonheid, reizen, sportgerelateerd commentaar en roddels.

ALTV.com zal het nummer één kanaal voor een groeiend publiek worden dat in toenemende mate de traditionele tv-zenders mijdt ten gunste van relevantere, lokaal gemaakte content ontworpen om van te genieten via een smartphone.

Door de meest getalenteerde en responsieve lokale programmamakers te voorzien van een geavanceerd platform, zal dit de concurrentie kunnen aangaan met de gevestigde online platforms en nieuwe rivalen zoals Netflix, die allemaal gericht zijn op het opnieuw verpakken van content die gemaakt werd voor het Amerikaanse en Europese publiek, in tegenstelling tot lokale en originele content.

ALTV.com neemt het voortouw als het gaat om het betrekken van het publiek, door toe te laten dat content en reclame worden afgestemd op demografische segmenten. Het bedrijfsmodel zorgt ervoor dat de makers van content van ALTV.com voor de eerste keer in staat zullen zijn om hun content te gelde te maken, waardoor de nieuwe generatie van digitale ondernemers wordt aangemoedigd om een loopbaan op te bouwen in het ontwikkelen van content van hoge kwaliteit.

In de komende weken zal een innovatieve sociale mediacampagne met befaamde merkambassadeurs ervoor zorgen dat ALTV.com het bewustzijn binnenschiet van miljoenen kijkers in het Midden-Oosten en Noord-Afrika die enorm verlangen naar iets fris, spannends en relevants dat past bij hun waarden en ervaringen.

McCourt merkte op: “ALTV lost de groeiende wereldwijde uitdaging op waar gebieden van de wereld die op dit moment weinig bediend worden mee te maken hebben, door creatieve ontwikkelaars van content contact te laten leggen met een betrokken publiek. Het biedt een platform om bij te dragen aan de training en ondersteuning van getalenteerde personen en geeft hen de mogelijkheid om hun content te verspreiden onder een groot publiek.

“We zien een revolutie in online entertainment. Maar grote gebieden over de hele wereld blijven nog steeds onvoldoende bediend. Aangezien de connectiviteit in deze gebieden toeneemt en de verspreiding van consumententechnologie doorzet, zijn deze landen en steden op zoek naar online content die steeds relevanter voor hen is.

“Door samen te werken met de beste en meest creatieve presentatoren en producenten in elke regio, ondersteuning te bieden aan talent door middel van training, voorzieningen te leveren en te reageren op wat de consument wil, heeft ALTV inzicht in de dramatische veranderingen in de mediaconsumptie die momenteel plaatsvinden en biedt het een jonger, technisch onderlegd publiek relevantere, boeiende content die weerspiegelt hoe ze leven.

“Onze responsiviteit en relevantie, samen met de creatieve briljantheid van onze bijdragers, zullen van ons de nummer één maken voor levendige, must-see lokale content in elk onvoldoende bediend gebied van de wereld.”

Ga naar www.altv.com

Over Granahan McCourt:

Granahan McCourt Capital, LLC is een particuliere investeringsmaatschappij die zich richt op de technologie-, media- en telecommunicatiesector.

David C. McCourt, voorzitter en CEO van Granahan McCourt Capital, is al meer dan 30 jaar een innovator, ondernemer en zakelijke leider in de technologie-, media- en telecommunicatiesector. Hij heeft 20 bedrijven in 9 landen opgericht of gekocht, en wordt algemeen erkend als een transformerende kracht in de telecommunicatie-industrie.

Naast het ontvangen van de onderscheiding ‘Entrepreneur of the Year’ van Ernst and Young LLP en de Harvard Business School Club van New York, ontving hij de Award voor Outstanding Alumni Entrepreneur van 2014 van Georgetown University. McCourt was de eerste Resident Economist benoemd door de USC Annenberg School for Communication & Journalism en is tevens een met de Emmy award bekroonde tv-producent. The Economist heeft hem beschreven als iemand die een ‘onberispelijke reputatie als telecom revolutionair’ heeft.

Ga voor meer informatie naar: www.granahanmccourt.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

The Dilenschneider Group
Orlando Camargo, 212-922-0900
ocamargo@dgi-nyc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr