14:09 uur 02-06-2016

SuperECG: BeatScanner app voor uw hartritme

TALLINN, Estland–(BUSINESS WIRE)– BeatScanner maakt gebruik van de uiterst gevoelige ingebouwde accelerometer en gyroscoopsensoren in uw telefoon of pad om de kleinste bewegingen nauwkeurig te detecteren. Na een meting van 15 seconden tot 2 minuten worden de data automatisch geanalyseerd door de krachtige cloud-gebaseerde analysesoftware van BeatScanner, die een score berekent op basis van de mate van variabiliteit in het gedetecteerde ritme.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20160601006585/nl/

BeatScanner (foto: Business Wire)BeatScanner (foto: Business Wire)

“De door de analysesoftware van BeatScanner berekende score brengt u op de hoogte van de hoeveelheid variatie in het ritme. Hoe minder onregelmatig het ritme, hoe lager de score. Groen geeft een lage mate van onregelmatigheid aan, geel wijst op een enigszins onregelmatig ritme en rood geeft een onregelmatig ritme aan”, aldus dhr. Ossi Tiihonen, oprichter, SuperECG.com.

Om uw hartslag te analyseren gaat u gewoon achterover liggen, bijvoorbeeld in een stoel of op een bed. Plaats de telefoon of pad op het borstgebied waar het vooral rust op het bot. Wanneer het apparaat op een bot wordt geplaatst, worden de trillingen nauwkeuriger door de app gedetecteerd. Zorg ervoor dat het apparaat tijdens de meting stabiel blijft en wees voorzichtig om het niet te laten vallen.

Het krachtige analysevermogen van BeatScanner maakt ook de analyse van de hartslag en het hartritme van dieren mogelijk. Het detecteren van hartritmestoornissen bij dieren met behulp van traditionele ECG-apparaten kan moeilijk zijn, terwijl BeatScanner alleen vereist dat het dier rustig is en niet beweegt.

De BeatScanner app is beschikbaar voor download in de App Store en Google Play Store. De app is geoptimaliseerd voor iOS 8.0 of later en Samsung S6 en S7 smartphones.

Over

De BeatScanner app is ontwikkeld door ingenieurs, specialisten en technologische voorlopers die eerder analysesoftware en diagnostiekdiensten op afstand hebben ontwikkeld waarbij gespecialiseerd werd in de automatische analyse van bijvoorbeeld hartritmestoornissen en ECG. Als experts in diagnostiek op afstand en analyse streven wij ernaar om kwalitatief hoogwaardige analyse beschikbaar te maken voor iedereen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

SuperECG.com
Ossi Tiihonen
Oprichter

Check out our twitter: @NewsNovumpr