08:58 uur 25-05-2016

Jaunt bundelt krachten met Paul McCartney voor productie van PURE McCartney VR, zesdelige documentairereeks

PALO ALTO, Californië–(BUSINESS WIRE)– Jaunt, de voornaamste producent en uitgever van volledig immersieve virtualreality-filmervaringen, en de legendarische zanger en liedjesschrijver Paul McCartney, brachten vandaag de eerste twee afleveringen uit van PURE McCartney VR, een zesdelige reeks korte virtualreality (VR)-documentaires. Als onderdeel van de aankomende release van PURE McCartney, een compilatie-album dat z’n hele carrière beslaat, duikt elk van deze immersieve VR-ervaringen dieper in de verhalen achter een aantal van Pauls meest iconische nummers.

Fans zullen een persoonlijke reis met Paul ondernemen als hij herinneringen en anekdotes ophaalt die verbonden zijn aan de verschillende nummers, terwijl hij bovendien gearchiveerde en nooit eerder gezien materiaal presenteert. De PURE McCartney VR-afleveringen werden opgenomen in z’n privéstudio bij hem thuis en gaan over “Dance Tonight”, “Coming Up”, “My Valentine”, “Mull of Kintyre” en “Early Days”. Ze zullen vanaf vandaag per aflevering uitkomen tot aan de albumrelease van PURE McCartney op 10 juni 2016.

Bij het maken van de reeks schakelde het team de creatieve expertise in van een aantal van de meest innovatieve mensen in de business, onder wie bekroond regisseur Tony Kaye; producent en soundscape-architect Geoff Emerick; en uitvoerend producenten Cliff Plumer, Lucas Wilson en Doug Allenstein. De resulterende VR-ervaringen omvatten niet alleen virtualreality-film van hoogwaardige kwaliteit, maar ook digitaal geremasterde en ruimtelijk georiënteerde, ambisonische audio gemixt in Dolby Atmos. Dit project is de eerste keer dat een origineel nummer van Paul McCartney is geremixt in Dolby Atmos. Kijk hier voor een volledige lijst van wie er aan het project heeft meegewerkt.

“Het is een eer om deel uit te maken van een team met zulke ongelooflijk getalenteerde artiesten, dat de taak had om vast te leggen hoe deze geweldige man denkt, en zo z’n fans een nieuwe manier te bieden om een aantal van z’n mooiste nummers te ervaren”, aldus Tony Kaye, regisseur PURE McCartney VR. “Z’n muzikale genialiteit wordt nu in een geheel nieuw licht aan de wereld gepresenteerd.”

“Vroeger was er een connectie tussen artiesten en fans via albumhoezen en de teksten erop, maar die persoonlijke expressie en een dieper begrip van de muziek is in de loop der jaren steeds minder geworden”, zegt Cliff Plumer, directeur van Jaunt Studios. “Met virtual reality neemt Paul McCartney de meest innovatieve stap tot nu toe; hij maakt een directe connectie met z’n fans om zo z’n diepste gedachten en ervaringen te delen op een geheel nieuwe, persoonlijke en immersieve manier.”

Elk nummer wordt uitgebracht in de speciaal daarvoor ontworpen Paul McCartney-wereld binnen de Jaunt VR-app. Jaunt VR is beschikbaar op iOS, Android, Gear VR, Oculus Rift, HTC Vive en Desktop 360.

De PURE McCartney VR-reeks wordt gepresenteerd door VisitBritain en de GREAT Britain ‘Home of Amazing Moments’ #OMGB-campagne. Paul McCartney heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het muzikale erfgoed van Groot-Brittannië en blijft dat doen. De GREAT Britain-campagne is er trots op om deel uit te maken van dit innovatieve en baanbrekende initiatief dat iedereen de kans geeft om een ongelooflijk moment met Paul McCartney te delen in VR.

Over Jaunt Inc.

Jaunt is een leider op het gebied van het creatief verhalen vertellen via virtual reality-films. Jaunt werd opgericht in 2013 en is een toonaangevende ontwikkelaar van de hardware, software, tools en applicaties die virtual reality-films mogelijk maken en de kracht van virtual reality in de handen kunnen plaatsen van de beste hedendaagse bedenkers van content. Verder werkt Jaunt samen met toonaangevende creatievelingen – van merken tot artiesten tot filmmakers – om toekomstgerichte content te creëren via Jaunt Studios. Jaunts hoofdkantoor staat in Palo Alto, Californië, en het bedrijf heeft bovendien een kantoor in Los Angeles en produceert onder eigen naam originele VR-content voor een wereldwijd publiek. Tot Jaunts investeerders behoren onder andere The Walt Disney Company, Evolution Media Partners, China Media Capital, Highland Capital Partners, Google Ventures, Redpoint Ventures, Axel Springer, ProSiebenSat.1 SE, The Madison Square Garden Company, Peter Gotcher, Blake Krikorian en Sky (corporate.sky.com). Ervaar meer op www.jauntvr.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Double Forte voor Jaunt
Lyndsey Besser, 415-500-0619
Jaunt_DF@double-forte.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr