10:42 uur 25-05-2016

Herbalife sponsort vier nationale olympische comités bij de Olympische en Paralympische Spelen 2016 in Rio.

LOS ANGELES–(BUSINESS WIRE)– Het mondiale voedingsbedrijf Herbalife (NYSE: HLF) heeft vandaag bekendgemaakt dat het de officiële sponsor zal zijn van het Costa Ricaans, het Israëlisch, het Italiaans en het Vietnamees nationaal olympisch comité. Al deze landen gaan naar de Olympische en Paralympische Spelen 2016 in Rio.

Herbalife zal ook ondersteuning bieden aan meer dan 50 atleten en 19 paralympiërs uit meer dan 16 landen. Deze olympische atleten zullen de competitie aangaan in sporten zoals turnen, zwemmen en atletiek. Zij vertegenwoordigen enkele van de volgende landen: Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Costa Rica, Ecuador, Frankrijk, Guatemala, Panama, Peru, Israël, India, Italië, Uruguay, het VK en Vietnam.

Herbalifes volledige assortiment kwalitatieve voedingsproducten is wetenschappelijk onderbouwd en wordt door ruim 190 van hun gesponsorde atleten over de hele wereld gebruikt. Veel van hun gesponsorde teams profiteren ook van de voedingswetenschappers van Herbalife die tijd doorbrengen met de atleten en hen voorlichten over de belangrijke rol die goede voeding speelt bij sportprestaties.

“Sport en stimuleren van een gezonde, actieve levensstijl vormen een hoofdonderdeel van onze algehele missie en wij vinden het een eer om een aantal nationale Olympische Comités en tientallen atleten te sponsoren,” aldus Michael O. Johnson, chairman en CEO, Herbalife. “De kracht achter de Olympische en Paralympische Spelen 2016 in Rio wordt volledig gevormd door hardwerkende atleten die hun dromen om in de competitie uit te blinken nastreven en we zijn er trots op deze atleten te kunnen helpen bij het optimaliseren van hun voeding en het herstel na hun prestaties.”

Als onderdeel van de inzet van Herbalife om hun atleten te helpen succes te hebben, ontvangt elke atleet sportvoedingsproducten en toegang tot Herbalifes team sportvoedingswetenschappers. Dit omvat een persoonlijk voedingspakket ontworpen door dr. Dana Ryan, Herbalifes sport- en voedings wetenschapper met tips over hoe elke atleet zijn of haar herstel na de prestatie kan optimaliseren.

Herbalifes betrokkenheid bij de Olympische en Paralympische Spelen van 2016 omvat het volgende:

Costa Rica
Herbalife is de officiële leverancier van het Costa Ricaans olympisch team. Als onderdeel van hun betrokkenheid bij Herbalife hebben atleten toegang tot Herbalifes volledige assortiment voedingsproducten en trainingsondersteuning van Herbalifes mondiale team sportvoedingswetenschappers.

Israël
Herbalife is de officiële voedingspartner van het Israëlisch olympisch comité voor Rio 2016 en Tokio 2020. Als onderdeel van de overeenkomst zullen Israëlische atleten voedingsproducten van Herbalife krijgen en toegang tot het volledige team sportvoedingswetenschappers van Herbalife.

Italië
Voor Italië is Herbalife24 de officiële leverancier van het Italiaans olympisch team voor sportsupplementen en zal Herbalife24-producten leveren. Het team heeft ook volledige toegang tot dr. Ryan voor voedingsconsulten.

Vietnam
De laatste overeenkomst is die met het Vietnamees nationaal olympisch comité, waarbij Herbalife fungeert als officiële voedingssponsor van het team. Deze overeenkomst geeft de continuering aan van Herbalifes voedingssponsoring voor Vietnamese olympische atleten en de inaugurale sponsoring van de paralympische atleten. De teams zullen toegang hebben tot Herbalifes voedingsproducten, sportvoedingsadvies en training.

De ledengemeenschap van Herbalife is van plan gastheer te zijn bij kijkbijeenkomsten bij hun plaatselijke voedingsclubs om gesponsorde atleten toe te juichen.

Over Herbalife:

Herbalife is een mondiaal voedingsbedrijf dat sinds 1980 het leven van mensen verandert met geweldige producten. Onze voeding, gewichtsmanagement, energie- en fitnessproducten en producten voor persoonlijke verzorging zijn exclusief beschikbaar voor en via toegewijde onafhankelijke Herbalifeleden in meer dan 90 landen. Wij zetten ons in om de wereldproblemen van slechte voeding en obesitas te bestrijden door het bieden van producten van hoge kwaliteit, één-op-één coaching met een Herbalife-lid en een gemeenschap die klanten inspireert voor een gezond, actief leven.

Wij ondersteunen de Herbalife Family Foundation (HFF) en de Casa Herbalife-programma’s van deze stichting die helpen bij het leveren van goede voeding aan kinderen in nood. Wij zijn ook sponsor van meer dan 190 atleten van wereldklasse, teams en evenementen overal in de wereld, waaronder Cristiano Ronaldo, de LA Galaxy en kampioenen in veel andere sporten.

Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 8000 werknemers. De aandelen van het bedrijf worden verhandeld op de New York Stock Exchange (NYSE: HLF) met een netto verkoopcijfer van $ 4,5 miljard in 2015. Ga voor meer informatie naar Herbalife.com of IAmHerbalife.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Herbalife
Mike Gutierrez, 213-745-0401
michaelgu@herbalife.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr