13:46 uur 19-05-2016

Autobandenmarkt.nl: goede redenen voor zomerbanden

HANNOVER, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Als de temperatuur begint te stijgen en de zon vaker begint te schijnen, wordt het tijd om over te stappen op zomerbanden. Als vuistregel geldt: zodra de temperaturen overdag weer boven de zeven graden Celsius komen en er geen vorst meer voorspeld wordt, moet u uw banden weer wisselen. Maar waarom eigenlijk?

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20160519005729/nl/

Als het warm is, komen de voordelen van zomerbanden op het gebied van veiligheid en zuinigheid tot h ... Als het warm is, komen de voordelen van zomerbanden op het gebied van veiligheid en zuinigheid tot hun recht.

In veel Europese landen gelden bepaalde wettelijke regels voor winterbanden. Voor zomerbanden bestaan echter geen wettelijke verplichtingen, behalve in Italië. Maar ook zonder wettelijke verplichting, zijn er goede redenen om over te stappen op zomerbanden: zomerbanden zijn beter ingesteld op warme weersomstandigheden dan winterbanden en bieden dan veel voordelen. Dit komt omdat zomerbanden een andere rubbersamenstelling hebben. Winterbanden zijn zachter en hebben, door hun samenstelling, meestal een hogere rolweerstand dan zomerbanden. Samen met het typische lamellenprofiel zorgt dit voor een optimale grip bij sneeuw en ijs, maar bij hogere temperaturen werkt dit echter nadelig. Door de hogere temperaturen zullen de winterbanden sneller slijten. Maar nog belangrijker: testen van de Duitse bandenmaker Continental tonen aan dat bij 15 graden Celsius de remweg met winterbanden beduidend langer is. Zo komt een auto met zomerbanden onder deze omstandigheden op een droog wegdek bij 100 km/uur acht meter eerder tot stilstand dan een auto met winterbanden en bij nat wegdek zes meter eerder. Moderne zomerbanden zijn bovendien zo gefabriceerd dat de rolweerstand zo klein mogelijk blijft, zonder dat de banden hierbij grip verliezen. En met een gunstige uitwerking op uw brandstofverbruik.

„Wij raden aan om bij hogere temperaturen over te stappen op zomerbanden. Dat spaart de banden en zorgt voor minder brandstofverbruik en is dus in totaal goedkoper, vooral als u veel rijdt. Maar nog belangrijker is dat zomerbanden uw veiligheid verhogen. Het is dus geen goed idee om in de zomer uw oude winterbanden af te rijden, niet voor uw veiligheid en niet voor uw portemonnee“, zegt Thierry Delesalle van Autobandenmarkt.nl.

Wie nieuwe zomerbanden nodig heeft, vindt een ruime keuze aan merken en modellen tegen gunstige prijzen op Autobandenmarkt.nl. De online bandenservice is snel, eenvoudig en veilig. De bestelde banden kunnen thuis geleverd worden of heel gemakkelijk en zonder extra kosten bij een garage bij u in de buurt, waar u ze dan direct kunt laten monteren. Vaak kunt u uw winterbanden opslaan bij uw bandenspecialist tot de volgende winter tegen een gunstig tarief.

Over Autobandenmarkt.nl

Bij Autobandenmarkt.nl kunnen belangstellenden kiezen uit meer dan 100 bandenmerken en meet dan 25.000 modellen: daaronder ook telkens de banden die als beste uit de tests zijn gekomen. Banden voor personenauto‘s, motoren evenals vrachtwagens, nutsvoertuigen en bussen maken ook deel uit van de portefeuille naast volledige wielen, velgen envervangonderdelen en accessoires voor personenauto‘s. Bijzonder praktisch: De nieuwe banden worden snek en gratis* op elk gewenst adres geleverd. De kopers kunnen bij het online aankopen van de banden ook heel eenvoudig een van de meer dan 1.500 professionele montagepartners kiezen die dan de nieuwe banden vakkundig monteert. Vele van de garages die met ons samenwerken bieden ook nog andere bandenservice aan.

*vanaf 2 banden

Banden online kopen:

www.reifendirekt.de, www.reifendirekt.at, www.reifendirekt.ch, www.123pneus.ch, www.autobandenmarkt.nl, www.123pneus.fr, www.mytyres.co.uk, www.gommadiretto.it,www.neumaticos-online.es en in vele van de Delticom online shops.

Alles over banden van A tot Z: www.banden.nl

Bandentests: www.autobandentest.com

Informatie over het bedrijf: www.delti.com

Contacts

insignis agentuur voor
communicatie GmbH (GPRA)
Henning Jahns
Tel.: +49-511-132214-14
Fax: +49-511-132214-99
delticom@insignis.de
of
Delticom AG
Anne Lena Peters
Tel.: +49-511-93634-8909
Fax: +49-511-93634-8301
anne.lena.peters@delti.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr