09:15 uur 12-05-2016

Viking Malt heeft aankoop van Danish Malting Group afgerond

LAHTI, Finland–(BUSINESS WIRE)– Viking Malt heeft na het verkrijgen van alle relevante toestemmingen van de mededingingsautoriteiten, haar aankoop van Danish Malting Group afgerond op 11 mei. De mouterijen in Polen en Denemarken zullen na deze datum hun activiteiten voortzetten onder de naam Viking Malt.

“Wij zijn heel blij dat we deze transactie uiteindelijk hebben kunnen sluiten om verder samen onze toekomststrategieën te plannen, en onze krachten te bundelen zodat wij onze klanten over de hele wereld nog beter van dienst kunnen zijn”, zegt Antti Orkola, Managing Director van Viking Malt Group. Het bedrijf beschikt nu over twee mouterijen in Polen en een in Denemarken, Finland, Zweden en Litouwen. De totale moutcapaciteit van Viking Malt zal 600.000 t/per jaar bedragen. Opmerkelijk is ook dat Viking Malt nu wereldwijd een toonaangevende producent van gebrande mout is.

“Ons vernieuwd bedrijf zal over een volledige portefeuille beschikken met oplossingen voor brouwers en distilleerders – van de ambachtsbrouwers en distilleerders tot en met de grote industriële drankenproducenten. Ons aanbod zal worden ondersteund door de enorme ervaring die onze mensen in de mouterij- en brouwerijsector hebben – en nu in vijf landen”, verklaart Orkola.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Viking Malt
Antti Orkola, Managing Director, Viking Malt group
antti.orkola@vikingmalt.com
te l +358 400 412413

Check out our twitter: @NewsNovumpr