08:55 uur 11-05-2016

MyHeritage lanceert wereldwijd pro bono initiatief om familiegeschiedenissen van afgelegen volksstammen vast te leggen

TEL AVIV, Israël, WINDHOEK, Namibië en PORT MORESBY, Papoea-Nieuw-Guinea–(BUSINESS WIRE)– MyHeritage, het snelst groeiende platform voor het ontdekken, delen en bewaren van familiegeschiedenis, onthulde vandaag het nieuwe pro bono initiatief Tribal Quest, om de familiegeschiedenissen vast te leggen van gemeenschappen die verstoken zijn van moderne technologie.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht:http://www.businesswire.com/news/home/20160510007115/nl/

MyHeritage heeft zijn eerste twee Tribal Quest-expedities naar Namibië en Papoea-Nieuw-Guinea voltooid. De teams hebben kennisgemaakt met de Himba in Namibië en diverse stammen in Papoea-Nieuw-Guinea. De MyHeritage teams verbleven drie weken op de bestemmingen en interviewden in samenwerking met plaatselijke gidsen honderden mensen. Er werden duizenden familiefoto’s genomen, gegevens op begraafplaatsen verzameld en samenkomsten en rituelen bijgewoond. De teams verwerkten alle bijeengebrachte gegevens, voorzagen de gegevensverzameling van kruisverbanden en labels en organiseerden de genealogische informatie van meer dan 6000 stamleden in 55 rijk gedetailleerde stambomen. Deze informatie is nu online bij MyHeritage opgeslagen, waardoor cultureel erfgoed en persoonlijke familiegeschiedenissen van de inheemse bevolking voor altijd bewaard blijven.

In een van de Namibische dorpen, diep in de plattelandsregio Kunene, ontmoetten de Tribal Quest-leden Mbunguha, een dorpsoudste die familieverhalen van vele generaties geleden vertelde. Mbunguha had van zijn ouders gehoord dat hij was geboren in een periode van uitzonderlijk grote droogte, waarin zijn familie het zeer zwaar had gehad. Hij maakt zich nu zorgen over de gevolgen van de recente reeks van droge periodes en de daaruit voortvloeiende economische onzekerheid voor zijn gemeenschap. De traditionele levenswijze van de Himba is op zijn retour en de mondialisering en verstedelijking neemt almaar toe. Mbunguha is daarom bezorgd dat veel familietradities verloren zullen gaan. Hij wilde dan ook graag deelnemen aan het project om zijn familiegeschiedenis vast te leggen en zo te voorkomen dat komende generaties in het dorp het contact met hun geschiedenis verliezen. Mbunguha’s stamboom – en die van zijn stam – worden nu online bij MyHeritage bewaard.

Expedities naar andere verre bestemmingen worden momenteel gepland.

“Uiteenlopende culturen en tradities hebben allemaal iets gemeen: familiebanden. We leren van onze voorouders en houden ze in ere”, zegt Golan Levi, User Experience Expert van MyHeritage en initiatiefnemer van het project Tribal Quest. “Dit project heeft tot doel om mensen over de hele wereld – ongeacht waar of hoe ze leven – de kans te bieden om het erfgoed van hun voorouders te bewaren, in het belang van hun eigen nakomelingen en van de onze.”

“We hebben het voorrecht dat miljoenen mensen wereldwijd ons beschouwen als het aangewezen platform om hun familiegeschiedenis te ontdekken en bewaren”, vertelt Gilad Japhet, oprichter en CEO van MyHeritage. “We combineren ons werk graag met pro bono projecten van maatschappelijk belang. We zetten onze technologie en enthousiaste medewerkers vrijwillig in om meer mensen te laten profiteren van genealogisch onderzoek. Met Tribal Quest zorgen we voor het behoud van bedreigd cultureel erfgoed op het niveau van individuen en families. Als wij dat niet doen, gebeurt het niet, daarom is het onze taak.”

Het project in Namibië wordt gepresenteerd op www.tribalquest.org. Materiaal over de expeditie in Papoea-Nieuw-Guinea zal spoedig volgen. Ga naar de website voor meer informatie over het project, om foto’s te bekijken, om verhalen van de Himba te lezen en om bij te dragen.

Bekijk de introductievideo van Tribal Quest.

Over MyHeritage

MyHeritage is het snelst groeiende platform voor het ontdekken, delen en bewaren van familiegeschiedenis. Als leider in technologie transformeert MyHeritage het ontdekken van familiegeschiedenis tot een toegankelijke en direct lonende activiteit. De wereldwijde community van gebruikers heeft toegang tot een enorme database van historische documenten, een internationale verzameling stambomen van grote diversiteit en baanbrekende zoek- en matchtechnologie. MyHeritage biedt een gemakkelijke manier om familiegeschiedenis te ontdekken, delen en bewaren voor toekomstige generaties. MyHeritage is beschikbaar in 42 talen. Zie ookwww.myheritage.nl.

Contacts

MyHeritage
Willeke Binnendijk
Country Manager Nederland
T: 06-83 65 03 93
E: willeke@myheritage.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr