15:19 uur 10-05-2016

Madison Realty Capital Debt Fund III LP sluit met $695 miljoen aan toegezegd kapitaal, en overtreft ver haar eerste doel

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Madison Realty Capital (MRC), een verticaal geïntegreerd vastgoed-private equity bedrijf, gericht op vastgoedkapitaal en schuldinvesteringen in het middensegment van de Amerikaanse markt, heeft de definitieve sluiting aangekondigd van het Madison Realty Capital Debt Fund III LP (“MRC Debt Fund III”), het derde institutionele instrument voor vastgoedinvesteringen van de firma.

Adam Tantleff, Managing Principal van MRC, deed de aankondiging.

Het discretionaire private equity fonds heeft in totaal $695 miljoen aan kaptiaaltoezeggingen verworven, wat in belangrijke mate de originele doelstelling van $600 miljoen heeft overschreden. MRC verkreeg fondskapitaal van een diverse groep investeerders, waaronder openbare pensioenfondsen, ondernemerspensioenfondsen, stichtingen en schenkingen, family offices, en kapitaalbeheerders.

“MRC is verheugd de definitieve sluiting van onze derde fonds aan te kondigen, waarbij ons startdoel in aanzienlijke mate werd overtroffen,” zei de heer Tantleff. “We waarderen de enorme ondersteuning die wij ontvingen van zowel nieuwe als bestaande beleggers in de institutionele gemeenschap gedurende de periode van de fondsenwerving. Nu de activa van onze bedrijf bijna $3 miljard bedragen, zullen wij doorgaan met het vinden en benutten van mogelijkheden in verschillende beleggingscategorieën in het onvoldoende bediende middensegment van de markt. Ons verticaal geïntegreerde platform dat zowel schuld- en kapitaalexpertise omsluit, biedt ons het voordeel van speciale leningskansen in situaties waar anderen mogelijk niet de capaciteiten hebben om te handelen.”

MRC Debt Fund III geeft commerciële hypotheekleningen, mezzanine leningen en preferente kapitaalaandelen uit, en werft niet-presterende hypotheken. Het bedrijf heeft de capaciteit kapitaal te benutten en recycleren, en beschikt over meer dan $2,5 miljard aan transactiekapitaal. MRC’s vorige schuldinstrument, het Sullivan Debt Fund, werd in 2012 gelanceerd en verwierf $350,4 miljoen aan kapitaaltoezeggingen, waarbij het ook haar doelstelling van $300 miljoen overtrof. In 2005 lanceerde MRC haar eerste schuldfonds waarbij meer dan $300 miljoen werd verworven.

Over Madison Realty Capital (MRC)

MRC is een in New York gevestigd vastgoedinvesteringsbedrijf dat vastgoedkapitaal en schuldinvesteringen in het middensegment van de markt verwerft. Het bedrijf beschikt over ruim $2,7 miljard aan activa. Sinds haar oprichting in 2004 heeft MRC ruim $4,5 miljard geïnvesteerd in multifamily, retail en office transacties, evenals in de industriële en hotelsector. MRC heeft meer dan 50 specialisten in dienst met expertise in investeringen, acquisities, underwriting, structureringen, afsluitingen, dienstverlening, kapitaalbeheer, eigendomsbeheer, kapitaalopbouw, kapitaalmarkten, syndicaties en administratie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Great Ink Communications, 212-741-2977
Eric Waters, eric.waters@greatink.com
of
Tom Nolan, tom@greatink.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr