12:11 uur 29-04-2016

Parlementslid voor Fylde steunt Brits reactorplan van Westinghouse

SPRINGFIELDS, Engeland–(BUSINESS WIRE)– Westinghouse Electric Company heeft vandaag Britse belanghebbenden betrokken bij zijn aanbod van kleine modulaire reactoren (SMRs) voor voor het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf presenteerde de bevindingen van een onderzoek van het Nuclear Advanced Manufacturing Research Centre (AMRC). Westinghouse ontving de Springfields Site Stakeholder Group (SSG), onder onafhankelijk voorzitterschap, op zijn vestiging in Springfields. De groep belanghebbenden bestaat uit raadsleden, toezichthouders, lokale belangenbehartigers en omwonenden. SSG is een belangrijke partner voor Westinghouse.

Mark Menzies, parlementslid voor Fylde en het kiesdistrict van Westinghouse’ terrein in Springfields, zei: “Ik heb in een brief aan de kanselier van de Exchequer mijn steun uitgesproken voor het voorstel van Westinghouse om kleine modulaire reactoren te produceren voor het Verenigd Koninkrijk, aangezien dit de lokale kennis en arbeidsmarkt voor hoogopgeleiden versterkt, en het bedrijf in zijn plannen de creatie van grote kansen rond zijn distributienetwerk centraal stelt. Het verheugt me dat het bedrijf belanghebbenden bij het proces betrekt, want hun inbreng is essentieel voor de voortgang van dit voorstel.”

 

Fylde MP Supports Westinghouse on UK SMR Offering

SPRINGFIELDS, England–(BUSINESS WIRE)– Westinghouse Electric Company today engaged its U.K. stakeholders on the company’s Small Modular Reactor (SMR) offering to the U.K. Government, along with the findings of the recent Nuclear Advanced Manufacturing Research Centre (AMRC) advanced manufacturing study. The company hosted the independently chaired Springfields Site Stakeholder Group (SSG) at the company’s Springfields site. The stakeholder group consists of council members, regulators, local interest groups’ representatives and local residents and is an important partner to Westinghouse.

Mark Menzies, MP for Fylde and the constituency of Westinghouse’s Springfields site, said “I have written a letter of support to the Chancellor of the Exchequer regarding Westinghouse’s proposal to produce Small Modular Reactors for the U.K. market, as supporting highly skilled home-grown jobs and skills, whilst providing significant supply chain opportunities is at the heart of the company’s plan. I am pleased to see the company engaging with stakeholders as part of the process as their feedback will be essential moving forward with the proposal.”

“Our stakeholders are an important part of the success of Westinghouse’s SMR offering to the U.K. Government, with valuable opinions,” said Simon Marshall, U.K. director responsible for SMR. “The recent Nuclear AMRC study into the Westinghouse Small Modular Reactor strengthens this offering, finding that the Westinghouse design provides the ability to source locally the steel and forge, machine and then assemble all of the Reactor Pressure Vessel (RPV), one of the most demanding parts of any reactor.”

Westinghouse has an established and successful U.K. nuclear business, with more than 1,000 employees employed at the Springfields site. Springfields is celebrating its 70 th anniversary this year and has a long-standing history of contributing to the U.K.’s nuclear industry. Westinghouse’s commitment coupled with the innovative and industry-leading reactor technology offers more than any other SMR provider can to the U.K. Government.

To learn more about Westinghouse Electric Company and our 130-year legacy of innovation visit  www.westinghousenuclear.com.

About Nuclear AMRC: The Nuclear Advanced Manufacturing Research Centre works with companies along the supply chain to improve manufacturing capabilities and performance for civil nuclear and other innovative energy industries. It is part of the U.K. government-backed High Value Manufacturing Catapult, and managed by the University of Sheffield. For more information, see: namrc.co.uk

Contacts

Westinghouse Electric Company
Nick Jones, +44 (0) 7803187182 (mobile)
Communications Manager
U.K. and Middle East
jonesng@westinghouse.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr