10:22 uur 20-04-2016

3M onthult intelligente inhalator, ontwikkeld voor het onder controle helpen houden van de steeds hogere kosten van ademhalingsaandoeningen

ST. PAUL, Minnesota–(BUSINESS WIRE)– Uit onderzoek blijkt dat naar schatting 334 miljoen mensen wereldwijd astma hebben en 65 miljoen mensen hebben matige tot ernstige COPD – een aantal dat naar verwachting in het jaar 2034 met 24 procent zal zijn gestegen waardoor COPD de op twee na belangrijkste doodsoorzaak wereldwijd zal zijn. (1,2,3) Naarmate het aantal gevallen stijgt, als gevolg van de vergrijzing van de bevolking, blijven ziekenhuizen en zorgverleners bij gebruik van de huidige behandelingshulpmiddelen lage niveaus van therapietrouw en slechte en inconsistente competentie zien. Dit heeft geleid tot suboptimale uitkomsten en hogere aantallen ziekenhuisopnamen. Als antwoord op de behoefte aan een oplossing voor het verkeerd gebruik van apparaten en voor therapietrouwproblemen, introduceert 3M Drug Delivery Systems de 3M™ Intelligent Control Inhaler, een intuïtief, geheel geïntegreerd hulpmiddel dat nauwkeurige doses toedient aan patiënten en daarbij instructies op het scherm geeft voor gebruik en feedback aan de patiënt en de behandelaar via een app.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht:http://www.businesswire.com/news/home/20160419006964/nl/

3M Drug Delivery Systems Unveils 3M(tm) Intelligent Control Inhaler (Photo: 3M)3M Drug Delivery Systems Unveils 3M(tm) Intelligent Control Inhaler (Photo: 3M)

“Het bieden van een effectieve en intuïtieve toedieningsmethode voor ademhalingsaandoeningen is cruciaal voor patiënten, behandelaars en betalers,” aldus Louise Righton, Global Marketing Operations Manager, 3M Drug Delivery Systems. “Slechte techniek bij het gebruik van een inhalator, gekoppeld aan de problemen bij het zorgen dat patiënten zich aan hun medicatieprotocol houden, kunnen leiden tot exacerbaties, verhoogd gebruik van gezondheidszorgbronnen en uiteindelijk een belasting voor de gezondheidszorgsystemen. Door de competentie en de therapietrouw te verhogen kunnen we betere uitkomsten voor de patiënt en verlaging van de gezondheidszorgkosten realiseren.”

De 3M Intelligent Control Inhaler biedt een aantal unieke kenmerken die mogelijkheden bieden om de resultaten te verbeteren door vermindering van patiëntvariabiliteit en fouten en het bieden van gegevens over het gebruik aan behandelaars en betalers:

  • Gecontroleerde inademing: een combinatie van ademactivatie met innovatieve technologie om de inspiratoire stroomsnelheid onder controle te houden, vermindert de fouten in techniek aanzienlijk en leidt tot een veel hoger niveau van consistentie van geneesmiddeltoediening tussen ademteugen en tussen patiënten.
  • Geïntegreerde patiëntinstructies: het patiëntproof ontwerp van de inhalator geeft de patiënt vertrouwen in het juiste gebruik van de inhalator en helpt bij het voorkomen van kritieke fouten bij het gebruik en ook het zoveel mogelijk beperken van de hulpbronnen die worden gebruikt voor het trainen van patiënten in de juiste inhalatietechniek.
  • Volledig geïntegreerd apparaat: de dosis wordt geregistreerd als de patiënt op de juiste manier medicatie inhaleert in plaats van bij activatie van het apparaat. Daardoor wordt nauwkeurigere informatie gegeven voor de patiënt en worden de kosten voor de behandelaars verlaagd omdat onnodige veranderingen en dosisverhoging kan worden vermeden.
  • Registreren van inademingsgegevens: de inhalator gebruikt een gegevensmanagementplatform voor het registreren van niet alleen apparaatgebruik maar ook inademingsprofielen om de ziekteprogressie te helpen monitoren, wat dient als verdere ondersteuning van geïnformeerde behandelingsbeslissingen.

Het apparaat zal worden ontwikkeld in samenwerking met een farmaceutisch bedrijf en zal over een jaar of vier breed worden gebruikt.

“We hebben een geweldige hoeveelheid onderzoek gedaan tijdens de ontwikkeling van deze technologie met patiënten, behandelaars en betalers,” aldus dr. Steven Wick, Technical Director, 3M Drug Delivery Systems. “Met 60 jaar ervaring op het gebied van inhalatietechnieken en 30 jaar op het gebied van gezondheidsinformatiesystemen is 3M uniek gekwalificeerd om een oplossing te bedenken die een duidelijke plus betekent voor elk van deze belanghebbenden. Niets heeft de inhalatortechniek de afgelopen 25 jaar echt kunnen verbeteren en nu hebben we een aangesloten apparaat dat zowel de competentie ALS de therapietrouw verbetert. De behoefte aan een slimmere oplossing is nog nooit zo groot geweest en 3M is van plan meer controle van ademhalingsaandoeningen in de handen van patiënten, behandelaars en betalers te leggen.”

Voor meer informatie over de 3M Intelligent Control Inhaler, belt u 1-800-643-8086 (VS), 44-1509-613034 (VK) of klik hier.

Over 3M Drug Delivery Systems

3M Drug Delivery Systems werkt samen met farmaceutische en biotechnologiebedrijven aan het ontwikkelen en fabriceren van farmaceutische producten met gebruikmaking van 3M’s inhalatie-, transdermale of micronaaldgeneesmiddeltoedieningstechnologie. 3M biedt een volledig assortiment haalbaarheids-, ontwikkelings- en productiemogelijkheden om producten op de markt te helpen brengen. Regelgevingservaring, kwaliteitsborging, bedrijfsvoering, ondersteuning van op de markt gebracht product en andere binnen het bedrijf beschikbare bronnen zijn beschikbaar voor elke stap van het ontwikkelings- en commercialisatieproces. Voor meer informatie bezoekt uwww.3M.com/dds of belt u 1-800-643-8086.

Over 3M

Bij 3M passen we wetenschap toe en werken we samen om elke dag levens te verbeteren. Met een verkoopcijfer van $ 30 miljard hebben onze 90.000 medewerkers contact met klanten over de gehele wereld. Meer informatie over 3M’s creatieve oplossingen voor de problemen op de wereld vindt u op  www.3M.com of op Twitter @3M of @3MNewsroom.

3M is een handelsmerk van 3M Company.

1 Wereldgezondheidsorganisatie. Beschikbaar op: http://www.who.int/respiratory/copd/burden/en/ [voor het laatst bekeken op 26 november 2015]

2 COPD: Chronische obstructieve longziekte (Chronic Obstructive Pulmonary Disease)

3 Datamonitor Healthcare. Chronische obstructieve longziekte (Chronic Obstructive Pulmonary Disease): Epidemiologie. 2015

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor 3M
Michael Gugala, 612-342-9604
Karwoski & Courage
m.gugala@creativepr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr