09:08 uur 18-04-2016

Metropolitan Capital Advisors en BLB&G maken bekend dat procesvoering Navios Maritime Acquisition Corporation dwingt om ongepaste lening te beëindigen

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Metropolitan Capital Advisors International Ltd. (‘Metropolitan’), samen met haar adviseur, Bernstein Litowitz Berger & Grossmann LLP (‘BLB&G’), hebben vandaag aangekondigd dat Navios Maritime Acquisition Corporation (‘Acquisition’) en Navios Maritime Holdings Inc. (‘Holdings’) een leningsovereenkomst hebben beëindigd waarbij Acquisition verplicht was om Holdings te voorzien van een doorlopende kredietfaciliteit van $ 50 miljoen (de ‘Lening’). Het Hof had een hoorzitting bepaald voor 12 mei om het verzoek van Metropolitan in overweging te nemen om een eind te maken aan enige opneming van de lening in afwachting van een proces om deze volledig te laten vervallen. Als gevolg van de beëindiging van de Lening is deze hoorzitting niet langer nodig.

De beëindiging van de lening komt twee weken nadat BLB&G een rechtszaak was begonnen bij de Amerikaanse rechtbank in het zuidelijk district van New York namens Metropolitan en haar mede-oprichter Jeffery E. Schwarz. In de rechtszaak werd beweerd dat de Lening een regeling was waarmee Holdings effectief $ 50 miljoen kon overschrijven van Acquisition, aangezien de Lening onder voorwaarden was verstrekt die schromelijk onder de marktrente waren en met illusoire zekerheden, en dat Holdings haar fiduciaire plichten als de controlerende aandeelhouder van Acquisition schendde door ervoor te zorgen dat Acquisition de Lening uitgaf.

In een reactie op de uitkomst stelde dhr. Schwarz: “Ik ben tevreden dat het bestuur van zowel Holdings als Acquisition uiteindelijk de stem hebben gehoord van de aandeelhouders van Acquisition en tot de conclusie zijn gekomen die voor ons voor de hand liggend was vanaf het moment van de aankondiging van de leningsovereenkomst. De lening door Acquisition aan haar in financiële moeilijkheden verkerende moedermaatschappij Holdings was een misplaatste poging om een bedrag van tientallen miljoenen dollars over te schrijven van de minderheidsaandeelhouders van Acquisition naar haar moederbedrijf. Ik hoop dat Holdings in de toekomst alle aandeelhouders van Acquisition eerlijk zal behandelen, en dat het bestuur van Acquisition net zoveel zorg zal betonen voor de belangen van haar publieke aandeelhouders als voor die van Holdings.”

BLB&G partner Mark Lebovitch leidde de procesinspanningen van de firma. Wat betreft het resultaat merkte dhr. Lebovitch op: “Het is jammer dat het zover moest komen dat Metropolitan een rechtszaak aanspande en dat het Hof een hoorzitting had bevolen voor het bestuur van Acquisition en dat van Holdings om deze strijdige transactie ongedaan te maken. De lening weerspiegelde ernstige tekortkomingen op het gebied van corporate governance, omdat geen enkele echt onafhankelijke bestuurder zou vinden dat de leningsovereenkomst billijk was voor Acquisition. Dit resultaat toont de voordelen die haalbaar zijn wanneer toegewijde aandeelhouders zorgen voor slimme procesvoering om deloyale acties van stafdirecteuren in twijfel te trekken.”

Over Metropolitan Capital Advisors, Inc.

Metropolitan Capital, opgericht in 1992 door Jeffrey Schwarz en Karen Finerman, maakt gebruik van een opportunistische benadering ten aanzien van waarde en investeringen in evenementen, met een verbintenis tot aandeelhoudersactivisme.

Over BLB&G

Sinds de oprichting in 1983 heeft BLB&G een internationale reputatie voor excellentie en integriteit opgebouwd. Alom erkend als een van de toonaangevende advocatenkantoren wereldwijd dat institutionele beleggers adviseert over effectenfraude, corporate governance en kwesties over de rechten van aandeelhouders, is BLB&G uniek onder branchegenoten. Het heeft 5 van de 10 grootste terugvorderingen van effecten in de geschiedenis behaald en meer dan $ 30 miljard teruggevorderd namens bedrogen beleggers. De firma heeft ook baanbrekende corporate governance geschillen aangespannen in verband met inbreuken op de fiduciaire plicht, zakelijke transacties die eerlijk proces en eerlijke prijs schonden, de toepasselijkheid van de business judgment rule, kwesties van bedrijfsafval, claims van aandeelhouders ten aanzien van stemrechten en de beloning van bestuurders. Meer informatie over BLB&G kan online worden gevonden op www.blbglaw.com.

Meer informatie over Bernstein Litowitz Berger & Grossmann LLP is online te vinden op www.blbglaw.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Bernstein Litowitz Berger & Grossmann LLP
Alexander Coxe, +1-212-554-1423
Marketing & Communications Director
alex@blbglaw.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr