15:48 uur 12-04-2016

Chemtura breidt productiecapaciteit LF MDI-prepolymeren van ADIPRENE® uit in Latina, Italië

PHILADELPHIA–(BUSINESS WIRE)- Chemtura Corporation kondigt aan dat het zijn productiecapaciteit voor polyeruthaan-elastomeren van het type Low Free MDI uitbreidt in zijn fabriek in de Italiaanse stad Latina. De expansie, die eind 2016 klaar moet zijn, is een aanvulling op Chemtura’s faciliteit voor de productie van LF MDI in Gastonia, in de Amerikaanse staat North-Carolina. De uitbreiding garandeert een flexibele en zekere toelevering van LF MDI naar klanten van Chemtura.

Chemtura produceert een uiteenlopend aanbod van LF-polymeren, waaronder productgroepen op basis van LF-TDI, -MDI, -PPDI en -HDI voor giettoepassingen met elastomeren. De onderneming profiteert van een de efficiëntste en effectiefste productieprocessen voor LF in de industrie.

 

Chemtura Expands Capacity of ADIPRENE® LF MDI Prepolymers in Latina, Italy

 

PHILADELPHIA–(BUSINESS WIRE)– Chemtura Corporation (NYSE: CHMT) (EURONEXT: CHMT) announces the expansion of the Low Free (LF) MDI polyurethane elastomers production capacity at its Latina, Italy facility. The expansion, due for completion by the end of 2016, will complement Chemtura’s existing LF MDI production capability in Gastonia, North Carolina, USA, and ensure a flexible, reliable supply of LF MDI for Chemtura’s customers.

This Smart News Release features multimedia. View the full release here: http://www.businesswire.com/news/home/20160411006269/en/

Chemtura is increasing production of ADIPRENE® LF MDI pre polymers to ensure a flexible and reliable ... Chemtura is increasing production of ADIPRENE® LF MDI pre polymers to ensure a flexible and reliable supply of LF MDI to customers. (Photo: Business Wire)

Chemtura manufactures the broadest line of Low Free prepolymers, including product families based on Low Free TDI, MDI, PPDI and HDI for cast elastomer applications and benefits from one of the most efficient and effective LF manufacturing processes in the industry.

ADIPRENE ® LF MDI prepolymers form part of Chemtura’s premium MbOCA replacement technology, which offers improved processing over MbOCA-free alternatives and outstanding performance in the most demanding urethane applications. Chemtura’s increased manufacturing footprint in Italy will position the company to best respond to growth in customer demand following the restriction of MbOCA use within the EU REACH legislation applicable countries, for polyurethane production by 22 ndNovember 2017. At the same time, the move allows Chemtura’s Gastonia facility greater flexibility to balance production between the different LF prepolymer chemistries.

Chemtura’s Urethanes business is a world leader in hot-cast prepolymers and a leading manufacturer of specialty aqueous urethane dispersions, urethane surface coatings and polyester polyols.

Chemtura Corporation

Chemtura Corporation, with 2015 sales of $1.7 billion, is a global manufacturer and marketer of specialty chemicals. Additional information concerning Chemtura is available at www.chemtura.com.

Contacts

Chemtura Corporation
Rachel Harland, +44 7408 851 465
rachel.harland@chemtura.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr