12:15 uur 07-04-2016

3M Design en Stefano Boeri Architetti inspireren bezoekers van Milan Design Week met collaboratieve creativiteit

MILAAN–(BUSINESS WIRE)– Ontwerpers, architecten en creatieve professionals uit de hele wereld arriveren deze week in Milaan om de nieuwste trends in design te verkennen en zullen een nieuwe plek ontdekken om ‘na te denken’ over hun ervaringen. 3M Design (de ontwerpgroep van 3M Company) heeft samengewerkt met Stefano Boeri Architetti om Urban Tree Lounge te creëren, een installatie die bezoekers van de Design Week een kans geeft om magische momenten van inspiratie en reflectie te beleven die mogelijk worden gemaakt wanneer materialen en architectuur gecombineerd worden op nieuwe en creatieve manieren. Met gedeelde passie voor duurzaamheid en visie om het leven beter te maken, nodigen de twee creatieve teams bezoekers uit om de dynamiek van hun drukke reisroute te ontsnappen om te ontspannen in een ‘nest’ van caleidoscopische verwondering.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20160407005508/nl/

(afbeelding: Business Wire)(afbeelding: Business Wire)

De installatie bevat verscheidene materialen van 3M, waaronder folies, nonwovens en kleefstoffen om een ervaring te creëren waar het licht danst, gedachten gereflecteerd worden en de geest vernieuwd wordt (en mobiele apparaten opgeladen). “Terwijl creatieve professionals Milaan verkennen om contact te maken, te leren en geïnspireerd te worden, willen wij dat ze weten dat design centraal staat bij alles wat we doen bij 3M als innoverend bedrijf – hoe we de wereld om ons heen begrijpen, behoeften identificeren en doordachte oplossingen ontwikkelen die het leven kunnen verbeteren,” aldus Eric Quint, Chief Design Officer bij 3M. “Ons ontwerpteam gedijt op samenwerking. Daarom is het een voorrecht om te werken met een partner als Stefano Boeri wiens architectonische invloed, stedelijke gevoeligheid en duurzame mentaliteit design tot leven brengen.”

Gelegen in Materials Village, SuperStudio Central Plaza, in samenwerking met Material Connexion Italia, kunnen bezoekers van Urban Tree Lounge achterover liggen op een mini-landschap gebouwd met 3M Nomad Matting terwijl ze omhoog kijken om te reflecteren over design door een caleidoscoop van 3M Dichroic Film-‘bladeren’ en een conceptuele pergola gemaakt van reflecterende folie van 3M. Dit zijn slechts enkele van de vele oplossingen die 3M creëert om licht te beheren, de energie-efficiëntie te verbeteren en doordachte oplossingen te ondersteunen om een betere wereld te maken. In de lounge kunnen bezoekers niet alleen de creatieve vitaliteit van lichaam en geest vernieuwen, maar ook hun mobiele apparaten opladen.

“Het is geweldig om samen te werken met het 3M Design-team,” verklaarde Stefano Boeri, CEO van Stefano Boeri Architetti. “Dankzij een stimulerende uitwisseling van ideeën waren we in staat om het doel te bereiken van het creëren van een conceptuele boom die, net zoals een organische boom, het zonlicht absorbeert, filtert en weerspiegelt om een schaduw te creëren voor reflectering en vernieuwing. Het is mijn hoop dat dit prototype de creatieve aanpak voor design in openbare ruimtes kan beïnvloeden.”

Verwacht wordt dat dit jaar meer dan 300.000 bezoekers de Milan Design Week bijwonen voor vergaderingen, evenementen en netwerkvorming. Na een persvoorbezichtiging op 11 april van 17:00 tot 20:00 uur zal Urban Tree Lounge geopend zijn op de volgende tijden:

  • 12 – 16 april van 10:00 tot 21:00 uur
  • 17 april: van 10:00 tot 18:00 uur

Urban Tree Lounge zal te vinden zijn in Material Village, het project van Material Connexion Italia in Superstudio -Zona Tortona.

Daarnaast zal de Chief Design Officer van 3M, Eric Quint, deelnemen aan een paneldiscussie getiteld, New Horizons in Creativity: Connecting Architecture, Nature and Humanity, georganiseerd door Material Connexion Italia en in samenwerking met Abitare Magazine. Dit zal plaatsvinden op donderdag 14 april in Spazio Ansaldo van 17:00 tot 19:00 uur. Sprekers zijn ook Stefano Boeri, architect en directeur van Stefano Boeri Architetti; Humberto Campanas, designer en partner van Estudio Campana; Marco Piva, architect en directeur van Studio Marco Piva; Francesco Librizzi, architect; en Leonardo Caffo, filosoof. Het panel zal worden gemodereerd door Emilio Genovesi, CEO van Material Connexion Italia.

3M Design is de wereldwijde creatieve motor die design voor innovatie en branding bevordert bij 3M. In het hele bedrijf stimuleren ontwerpers collaboratieve creativiteit om inzichten te vertalen in oplossingen die inspireren en de klanten en medewerkers van 3M en de samenleving als geheel posifief beïnvloeden.

Over 3M
Bij 3M passen we wetenschap toe op collaboratieve manieren om dagelijks levens te verbeteren. Met $ 30 miljard in omzet maken onze 90.000 medewerkers verbinding met klanten over de hele wereld. Meer informatie over de creatieve oplossingen van 3M voor de problemen in de wereld is te vinden op www.3M.com/design of volg @3MDesign op Twitter.

3M en Nomad zijn handelsmerken van 3M Company.

Over Stefano Boeri Architetti
Stefano Boeri Architetti (SBA) is gevestigd in Milaan en heeft studio’s in Shanghai en Doha. De studio (tot 2008 Boeri Studio genaamd) is sinds 1993 gewijd aan het onderzoek en de praktijk van architectuur en stedenbouw. Een van de meest bekende projecten zijn het verticale bos in Milaan, de Villa Méditerranée in Marseille en het Huis van de Zee van La Maddalena.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

3M Design
Glenn Carter, +1 651-737-0687
gacarter1@mmm.com
VS
of
Spoon Group Press Office
Patrizia Ledda, tel.: + 39 02 36595292
mob.: + 39 339 4766974
ledda@spoongroup.it
Italië

Check out our twitter: @NewsNovumpr