14:00 uur 06-04-2016

GEOSYS kondigt wereldwijd partnerschap met Pessl Instruments aan

MORGES, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– GEOSYS, een toonaangevende wereldwijde leverancier van agronomische beslissingsondersteunende hulpmiddelen, heeft een samenwerkingsverband aangekondigd met Pessl Instruments GmbH om gegevens van lokale weerstations toe te voegen aan haar satellietbeelden en op weermodellen gebaseerde aanbod.

GEOSYS is van oudsher gericht op satellietbeelden om de voortgang en variabiliteit van gewassen te meten, en maakt gebruik van deze relatie ten opzichte van meteorologische gegevens uit het verleden en heden om meer inzicht te krijgen in groeiomstandigheden. In haar ambitie om landbouwbedrijven te helpen bij de besluitvorming op continent- tot veldschaal, wil GEOSYS haar klanten meer vertrouwen geven door het meten van de werkelijke lokale weersomstandigheden. Dit wereldwijde partnerschap breidt de mogelijkheden van eindgebruikers uit door gegevens op te nemen van het FieldClimate-platform van PessI Instruments in de producten van GEOSYS, zoals Croptical ™.

“GEOSYS heeft zich tot taak gesteld om te bewijzen dat het ‘Landbouwkundige internet van de dingen’ niet alleen hype is, maar een groeiende realiteit die een bijdrage levert aan de verbetering van de besluitvorming in de hele toeleveringsketen van de landbouw,” aldus Damien Lepoutre, oprichter en voorzitter van GEOSYS.

KERNEL, een toonaangevend gediversifieerd landbouwbedrijf in de regio van de Zwarte Zee, is een gezamenlijke klant van GEOSYS en Pessl Instrumenten dat al de waarde van het gebruik van satellietbeelden en gelokaliseerde weergegevens realiseert. De wereldwijde omvang van GEOSYS’ samenwerkingsverband met Pessl Instruments zal deze innovatieve manier van toezicht houden op veldomstandigheden gemakkelijker toegankelijk maken voor klanten over de hele wereld.

“Gebruik maken van actuele wereldwijde en lokale gegevens om de voortgang van gewassen te controleren is van cruciaal belang voor het beheer van ons bedrijf,” verklaarde Konstantin Shityuk, hoofd modellerings- en bewakingsdiensten voor de gewassenlandbouwdivisie van KERNEL. “De naadloze integratie van data tussen twee bedrijven die we waarderen, zoals GEOSYS en Pessl, maakt het makkelijk voor ons om deze te gebruiken voor het nemen van belangrijke beslissingen.”

De producten van PessI Instruments, waaronder weerstations, automatische insectenvallen, veldcamera’s met hoge resolutie, apparatuur voor controle van de bodemvochtigheid, irrigatie-automatiseringscontrollers en nog veel meer, zijn bekend over de hele wereld voor het helpen van landbouwers om de opbrengsten te verbeteren en te besparen op energie, water en kunstmestkosten.

“De samenwerking tussen bewezen leveranciers van landbouwtechnologie is essentieel voor de evolutie van deze industrie,” gaf Gottfried Pessl, oprichter en CEO van Pessl Instruments, te kennen. “Door samen te werken met GEOSYS maken we de lokalisatie van op wereldmodellen gebaseerde metereologische gegevens met lokale gegevens ter plaatse mogelijk om intelligentere inzichten voor de telers te creëren.”

GEOSYS en Pessl Instruments zijn van plan om de gelokaliseerde weergegevens per 15 april 2016 beschikbaar te maken voor de klanten van GEOSYS.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

GEOSYS
Céline Tazky, +33-(0)7-76-16-61-19
celine.tazky@geosys.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr