12:08 uur 04-04-2016

GAF voltooit overname van Icopal

PARSIPPANY, N.J.–(BUSINESS WIRE)– GAF, de grootste dakbedekkingsfabrikant van Noord-Amerika, heeft vandaag aangekondigd dat het de overname van Icopal, een toonaangevende pan-Europese fabrikant van dakbedekking en andere waterdichte producten, heeft gesloten voor circa € 1 miljard. De transactie is een transformerende stap die GAF het meest vooraanstaande platform voor groei in dakbedekking aan beide zijden van de Atlantische Oceaan bezorgt.

Jim Schnepper, Executive Vice President van Sales voor GAF, wordt President en Chief Executive Officer van Icopal, de Europese operationele divisie van GAF, terwijl Tom Anderson, Senior Vice President van Planning & Supply Chain Management voor GAF, Chief Operating Officer zal worden. GAF en Icopal zullen beschikken over een gecombineerd aantal van 6.500 werknemers en bijna $ 4 miljard aan omzet in meer dan 80 landen.

“GAF en Icopal zijn een uitstekende culturele fit, gezien onze gezamenlijke focus op productie-excellentie, een sterke klantenservice en innovatie,” ald us Bob Tafaro, President en CEO of GAF. “Icopal en haar leidende merken voor dakbedekkingen en waterdichte producten gaan een mooie toekomst tegemoet binnen de GAF-familie, en we kijken ernaar uit om samen te werken om waarde van wereldklasse te creëren voor al onze klanten.”

Moelis & Company diende als exclusief financieel adviseur voor Standard Industries, het moederbedrijf van GAF, en Sullivan & Cromwell diende als juridisch adviseur in deze transactie.

Over GAF

GAF, opgericht in 1886, is de grootste fabrikant van dakbedekking in Noord-Amerika met circa 3000 werknemers en 29 fabrieken. De producten van het bedrijf omvatten een uitgebreid portfolio van steile en commerciële dakbedekkingssystemen die worden ondersteund door een uitgebreid landelijk netwerk van door de fabriek gecertificeerde aannemers. Ga voor meer informatie over GAF naar www.gaf.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Pers:
GAF
David Silverman, 973-531-2869
Sr. Manager Business Communication
dsilverman@gaf.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr