15:59 uur 30-03-2016

WISeKey vanaf 31 maart 2016 genoteerd op de SIX Swiss Stock Exchange

ZUG, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– WISeKey International Holding Ltd (‘ WIHN‘) heeft vandaag bekendgemaakt dat het met succes alle stappen heeft afgerond om op 31 maart 2016 haar aandelen op naam, met nominale waarde van CHF 0,05 (‘ Klasse B-aandelen‘), te laten noteren op de SIX Swiss Exchange:

  • 90,9% van de aandeelhouders van WISeKey SA, de belangrijkste houdstermaatschappij van de WISeKey Groep, hebben hun aandelen van WISeKey SA aangeboden in WIHN’s aandelenruilbod (het ‘ Ruilbod‘) in ruil voor nieuwe Klasse B-aandelen, waardoor WIHN gevestigd wordt als de houdstermaatschappij van de WISeKey Groep. WIHN zal de nodige stappen ondernemen om volledig eigendom van WISeKey SA te verwerven, door het aangaan van verdere onderhandse transacties of door middel van een follow-up squeeze-out fusie;
  • WIHN heeft WISeTrust SA, de houder van de Amerikaanse cryptografische root key IP-rechten, verworven via een aandelenruil;
  • WIHN heeft vanaf de datum van de notering van WIHN’s Klasse B-aandelen op de SIX Swiss Exchange toegang tot een voorziening voor de inschrijving op aandelen die werd gesloten met institutionele belegger Global Emerging Markets (‘ GEM‘). Op grond hiervan heeft GEM zich verplicht om zich, naar keuze van het bedrijf, in te schrijven op nieuw uitgegeven Klasse B-aandelen voor een waarde tot CHF 60 miljoen; en
  • regelgeving van de SIX Exchange heeft de notering van Klasse B-aandelen goedgekeurd in overeenstemming met de internationale rapperteringsstandaard, waarbij de eerste handelsdag plaatsvindt op 31 maart 2016. De door het management van WIHN ingediende indicatieve referentiekoers voor de aandelen bij de SIX Swiss Exchange is CHF 15, wat neerkomt op een marktkapitalisatie op basis van de genoteerde Klasse B-aandelen van ongeveer CHF 220 miljoen en een vermogenswaarde van alle geplaatste Klasse A- en Klasse B-aandelen van circa CHF 340 miljoen. De indicatieve referentiekoers is gebaseerd op WIHN’s eigen beoordeling van de reële waarde van het Klasse B-aandeel, derden taxaties van gerenommeerde investeringsbanken en voorafgaande aandelenplaatsingen.

Als gevolg hiervan zullen Klasse B-aandelen worden genoteerd en voor het eerst verhandeld op de SIX Swiss Exchange op 31 maart 2016  (ISIN: CH0314029270 / Valor: 31402927 / Ticker: WIHN). Klasse B-aandelen vertegenwoordigen ongeveer 65% van het kapitaal van WIHN en ongeveer 27% van de stemrechten van WIHN. WIHN’s Klasse A-aandelen, met een nominale waarde van CHF 0,01 elk (‘ Klasse A-aandelen‘), die het privilege van stemrecht verlenen aan de houders ervan, zijn in handen van een kerngroep van aandeelhouders en zullen niet worden genoteerd en verhandelbaar zijn op de SIX Swiss Exchange.

WISeKey is een toonaangevend Zwitsers bedrijf in cyberveiligheid en geselecteerd als Global Growth Company van het Wereld Economisch Forum. WISeKey heeft meer dan CHF 120 miljoen bijeengebracht sinds haar oprichting. Het zet grootschalige Internet van de Dingen (‘ IvD‘)-ecosystemen met digitale identiteit in en is uitgegroeid tot een pionier van de 4e Industriële Revolutiebeweging die dit jaar gelanceerd werd op het Wereld Economisch Forum in Davos. De in Zwitserland gevestigde cryptografische Root of Trust (‘ RoT‘) van WISeKey integreert draagbare technologie met veilige authenticatie en identificatie in zowel fysieke als virtuele omgevingen en zorgt ervoor dat IvD-en draagbare apparaten veilige transactionele apparaten worden. WISeKey heeft dit proces gepatenteerd in Zwitserland, Australië, Canada en de Verenigde Staten, en het wordt momenteel gebruikt door veel IvD-leveranciers.

Carlos Moreira, oprichter, voorzitter en CEO van WIHN, verklaarde: “We zijn verheugd over de uitstekende ondersteuning van de aandeelhouders van WISeKey SA voor ons aandelenruilbod en erg enthousiast dat WIHN nu het eerste beursgenoteerde, Root of Trust-gebaseerde cyberveiligheidsbedrijf wordt op de SIX Swiss Exchange. Dit zal zorgen voor een enorm momentum voor ons om ons groeitraject voor de omzet en winstgevendheid te bevorderen voor de toekomst, en voor Zwitserland om haar positie als cyberveiligheidshub wereldwijd te versterken.”

ACXIT Capital Partners Ltd treedt op als enig financieel adviseur en noteringsagent voor WISeKey International Holding Ltd. Homburger Ltd treedt op als juridisch adviseur voor WISeKey International Holding Ltd.

Over WISeKey:

WISeKey is één van ‘s werelds snelst groeiende cyberveiligingsbedrijven en een Global Growth Company-partner van het Wereld Economisch Forum. WISeKey levert gespecialiseerde technologieën voor de bescherming van gegevens, effectieve authenticatie en identificatie en authenticatie van mensen en objecten om beveiligde communicatie en transacties te waarborgen, zonder afbreuk te doen aan vertrouwen. WISeKey runt haar eigen Root of Trust-cyberveiligheidsplatform en identiteitsgebaseerde gegevensbeveiligingsoplossingen voor internationale organisaties, overheden, bedrijven en financiële instellingen verspreid over 102 landen. WISeKey heeft haar hoofdkantoor in Genève met activiteiten in Vietnam en de Verenigde Staten. Het bedrijf is van plan om haar Amerikaanse activiteiten agressief uit te bouwen met hubs in Californië en Maryland. WISeKey heeft al Root of Trust-gebaseerde beveiliging geïntegreerd in meer dan 2,6 miljard browsers, sensoren en wearables. Verder biedt het bedrijf de in de industrie vertrouwde suite van IvD-beveiligingsproducten aan, uitgaande van het feit dat authenticatie een steeds belangrijkere IvD-overweging voor cyberveiligheid aan het worden is.

Disclaimer:

Deze mededeling bevat expliciet of impliciet bepaalde toekomstgerichte verklaringen betreffende WISeKey International Holding Ltd en haar activiteiten. Dergelijke verklaringen zijn onderhevig aan bepaalde bekende en onbekende risico’s, onzekerheden en andere factoren, wat ertoe kan leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van WISeKey International Holding Ltd wezenlijk verschillen van de in dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet opgenomen toekomstige resultaten, prestaties of realisaties. WISeKey International Holding Ltd verstrekt deze mededeling met ingang van deze datum en verplicht zich niet om de hierin genoemde toekomstgerichte verklaringen bij te werken als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Dit persbericht is geen aanbod tot verkoop of een uitnodiging tot het doen van een aanbod tot aankoop van effecten, en het is geen aanbiedingsprospectus in de zin van artikel 652a of artikel 1156 van het Zwitserse Wetboek van Verplichtingen of een noteringsprospectus in de zin van de noteringsregels van de SIX Swiss Exchange. Beleggers moeten vertrouwen op hun eigen evaluatie van WISeKey en haar effecten, met inbegrip van de bijbehorende voordelen en risico’s. Niets in dit document is of wordt ingeroepen als een toezegging of een verklaring met betrekking tot de toekomstige prestaties van WISeKey.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Neem voor meer informatie contact op met:
WISeKey International Holding Ltd:
Carlos Moreira
Voorzitter en CEO
+41 22 594 3000
cmoreira@wisekey.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr